Perşembe, Ocak 26, 2006

Mutfaktan Hediye

Ve sonunda güneş gösterdi kendini...Kar, yağmaya devam ediyor ama güneşle birlikte, insanı umutlandıran bir hale büründü. Tüm zorluklara rağmen şükretmeliyiz , kullanacak suyumuz çoğalıyor , barajlarımız , kaynaklarımız dolup taşıyor. Kar berekettir...

Kar Yağdı Browni

"Kar Yağdı Browniler " İsviçre 'de yeni doğum yapan arkadaşım Selmiye Alkan 'a mutfağımdan hediye. Allah oğluyla birlikte kendisine ve eşine uzun ,sağlıklı bir ömür versin...

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 bardak esmer şeker
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 + 1/3 bardak un
  • 3/4 bardak zeytinyağı
  • 4-5 kaşık kakao
  • Ara-Üst Beyaz Krema: 3 su bardağı süt, 3 kaşık (tepeleme) un, 4 kaşık şeker
  • Üst Kakaolu Puding: 1 bardak süt + 1 bardak su, 3,5 kaşık şeker, 2 (tepeleme) kaşık nişasta, 3 kaşık kakao
  • Dövülmüş ceviz veya fındık

Yapılışı
  • Yumurtaları şekerle birlikte çırpın .Kakao , vanilya , yağ ekleyin ve homojen hale getirin.Un ve kabartma tozunu karıştırarak yağlı kağıt serilmiş 14*25 dikdörtgen kalıba veya 22 cm 'lik pandispanya kalıbına dökün 175 C de pişirin . En az 20 dakika kapağını açmayın.
  • Diğer tarafta Beyaz kremayı hazırlayın. Un, süt ve şekeri tencereye aktarıp sürekli karıştırarak pişirin. Soğuturken de karıştırmaya devam edin.
  • Aynı şekilde kakaolu pudingi de pişirin.
  • Tüm malzemeler soğuduktan sonra, kakaolu keki ortadan ikiye bölün. Araya beyaz krema dökün.Beyaz kremanın çok azını üstünü süslemek için ayırın. Kekin diğer parçasını kapattıktan sonra, en üste kakolu pudingi sürün , onun üstüne beyaz kremayı çizgi çizgi gezdirin. Dövülmüş ceviz veya fındıkla süsleyin.

14 yorum:

  1. Ne güzel görünüyorlar sevgili Aslı, tam da bugünlere uygun bir kek olmuş! Ege'ye bile kar yağdı, inanılır gibi mi? Sıcacık evlerimizde bir dilim kekle çayımızı içebilmenin aslında ne büyük lüks olduğunu anlıyoruz bugünlerde..
    Sevgilerimle. 

    Sibel

    YanıtlaSil
  2. Ne kadarda güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Saat 20.30 bu saaten sonra denesem çokmu geç olur acaba?Çokta canım istedi... 

    emine

    YanıtlaSil
  3. Aslı'cım,arkadaşın Selmiye Alkan'a ailesiyle birlikte mutlu,sağlıklı bir ömür diliyorum ben de .Ardından darısı kardeşimin ve diğer bebek isteyenlerin başına diyorum.Geçen cumadan beri kardeşim yanımda. Tüp bebek tedavisine başlandı.Pazartesi günü üç tane embriyo transferi yapıldı.Şimdi benim evimde.Onu yerinden kıpırdatmadan yatırıyorum.Doktoru ne olacaksa bu dört beş gün içinde olacağını söyledi.İnşallah mucizelerine kavuşurlar. Sevgiler. Meltem Atan 

    meltem atan

    YanıtlaSil
  4. biraz once tadina vardik bu kekin, yapimi problemsiz oldu cok sukur ama bekledigimden daha kucuk bir kek oldu. tarif icin tesekkurler. tum bebeklilere ve bebek bekleyenlerede kolayliklar, mutluluklar... 

    ayseda

    YanıtlaSil
  5. Merhaba;
    Ellerinize sağlık, ne güzel de görünüyor. Eminim çok da lezzetli olmuştur. Bende en kısa zamanda denemek istiyorum. Sitenize ara ara girip ziyaret ediyorum. Çok güzel tarifler. Herşey için çok teşekkürler..

    Kar İstanbul'da hala devam ediyor.. :) 

    Aysun

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    dün akşam pastayı yaptım.Fakat geç vakit olduğundan fazla uğraşmamak için bir takım değişiklikler yaparak.Bugün yaptığım şekilde sayfama ekledim ancak, tarifin orjinalini bozmamak için affınıza sığınarak ismine karyağdı pasta diyemedim.Bu arada oldukça yumuşak ve lezzetliydi.Tekrar ellerinize sağlık. 

    emine

    YanıtlaSil
  7. Aslıcığım, ellerine sağlık, iyi dileklerin için çok teşekkür ederiz. Ayşe ve Zeynep'in çok öpüyorum... 

    selmiye

    YanıtlaSil
  8. Ne hoş bir hediye Aslı hanım!
    Ellerinize sağlık...
    Selmiye hanım; güle güle büyütün evladınızı...
    Biz buralardayız Aslı hanım görüşemedik haklısınız; geçen hafta; doğal gaz bağlantı borularımız patladı, bu hafta sularımız kesik; sizin anlıyacağınız kısmetsizlik durumu sözkonusu...
    Allah beterinden saklasın diyorum ve en kısa zaman da görüşmeyi arzu ediyorum...
    Sevgiler... 

    ev perisi

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar İstanbul 'da olduğum için sizlere cevap yazamadım kusura bakmayın.
    Sibel ,çok doğru söylüyorsun, sıcacık evimizde güzel yiyecekler yapıp yemek gerçekten lüks, bunu arada sırada aklımıza getirmek mutlu olmak için yeterli...
    Meltem'ciğim İnşallah tüm isteyenlerle birlikte Özgen'de kavuşur bebeğine . Ben mutlu haberi bekliyorum İnşallah yolunda gider herşey . Çok selamlar, sevgiler...
    Ayseda belki kalıp büyük olduğu için küçük görünmüştür ama bereketli oluyor denediğine ve beğendiğine sevindim :)
    Aysun bu güzel yorumlar sayesinde ben de şevkle çalışıyorum. Denemeni tavsiye ederim hem riskli değil hem de kolay ve lezzetli..
    Emine beğenip yayınlamana çok memnun oldum. Ellerine sağlık senin yaptığın haliyle çok güzel olmuştur eminim ben de bir bakayım.
    Selmiye'ciğim haberi alınca çok mutlu oldum . Kolaylıklar diliyorum yeni hayatında minik Recep 'le sana .
    Ev Perisi neler çekmişsiniz. Ben de bu tür sorunlardan çok çekinirim kış şartlarında . Geçmiş olsun. Görüşmek dileğiyle... 

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  10. merhaba arkadaslar,
    Pasta o kadar harika gözüküyorki, cumartesi misafirlerim icin yaptim.Nerde hata ettim bilmiyorum ama olmadi. Evde iki cesit esmer seker vardi tereddüt ettim. En esmer olanini kullandim. Soguduktan sonra kesilmedi. Kek cok ince ve kuru olmustu. Kestikce dagildi. Bende öylece biraktim. Tadi cok güzeldi ama.
    Sonra (ablamin fikri idi) üzerine sicak serbet döktuk. Tadi süper oldu.Kimse husrana ugranmis bir kek oldugunu bilemedi. Ben tabi anlattim.Üzerini hindistan cevizi ile susledim.

    Tarifi tam yazdigi gibi uyguladim. Acaba nerde hatta ettim. Acaba yogurt veryahut sütmü gerekiyor bu tarifte????

    hoscakalin 

    Zubeyde

    YanıtlaSil
  11. Zübeyde,
    Aslında çok klasik bir kek tarifi. Anladığım kadarıyla sende kekin kabarmaması sorun olmuş. Esmer şekerde ben Doğa veya Mert markalarını kullanıyorum. Fazla özen göstermeden de tutacak bir tarif aslında , üzüldüm gerçekten, neyse ziyan olmamış:) Acaba kek kalıbı kek hamuruna büyük mü geldi, benim verdiğim ölçülerdeki kalıpla da çok kabarık olmuyor ama kolayca ikiye bölünüp krema sürülebilecek bir kabarıklık elde ediliyor.Kekin kuru olması ise fazla pişmesinden kaynaklanabilir.Normalde bu tür kekli kremalı pastalarda keki sütle veya şekerli su ıslatmak gerekebilir ama benimki çok ıslak görünümlü olduğu için eklemedim, fazladan kalori ve şeker olmasın diye. Tarifi üçüncü keredir deniyorum .Lezzeti ve hafifliği bana göre olağanüstü. 

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Asli hanim,
    Cevabiniz icin tesekürler. Vallahi bence bu esmer sekerden oldu sanirim. Ben Hollandada yasadigim icin burada iki cesit (belki daha cokturda) esmer seker var.Ikiside evde vardi, herhalde o cok kuruttu ve kabarmasini engelledi. Birdahaki sefere normal sekerle denesem olurmu acaba? Tepsi cok büyük degildi, kare borcama doktum. Neyse dedigin gibi ziyan olamadi. Onca emek ve malzeme ziyan olunca cok üzülüyorum.
    Ha sütlü mercimek corbasi harika oldu. Degisik bir lezzet. Ellerine saglik. Artik sitene zaman zaman ugrarim.Degisik türk kültürüne uygun yemekler denemeyi cok seviyorum.
    Hoscakalin 

    Zubeyde

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Zübeyde , tabii beyaz şekerle de olur. Hatta ben biraz sonra , misafirlerim için bu tarifi yapacağım. Mercimek çorbasını da deneyip beğenmene memnun oldum. Sevgilerimle...  

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Aslı Hanım,

    Sitenizi ilgiyle takip ediyorum,yazılarınız, (özellikle kilolarla ilgili) tarifleriniz cok güzel..zeytinyağı konusunda sayenizde daha da bilinclendim ve evde artık zeytinyağı kullanıyorum.
    Yalnız siteye her zaman zıyaret edemıyorum cogu zaman acılmıyor ama ben hıc vazgecmıyorum arada arada bakıyorum acaba zeytınagacı acılıyor mu dıye kontrol edıyorum.Acaba zaman zaman sıteye zıyaret yapılamıyor mu?

    kar yağdı browni yi denedim ve arkadaslarıma ikram ettim cok begendıler, en cok ta elmalı kekınızı yapıyorum ve cok begenılıyor bır cok arkadasıma tarıfını verdım.

    acaba zeytınyaglı pogaca tarıfınız var mı?

    Tariflerinizin devamını beklıyorum..
    Ellerınıze saglık..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil