Çarşamba, Kasım 15, 2006

Çikolatalı Fırdöndü Kurabiye

-Sürpriz bisküvi yemek isteyen elime mum diksin...
-Kale kule kapanıyor, elini çeken bisküvi yi-ye-mi-yor

Bizim evde pek sık tekrar ediliyor bu tekerleme, özellikle tatlı birşeyler için söylenmişse elini çekene de pek rastlanmıyor.
Bisküvi yemeği kabul edenler önce görüntüden etkilenip nasıl yapıldığını merak ediyorlar, sızma zeytinyağı ile yapılan sürprizi tadarken de gülüşüyorlar. Fırdöndü ismi de çok komik canım...

Malzemeler

-3/4 su bardağı zeytinyağı

-2/3 toz şeker

-1 çay kaşığı vanilya

-1 yumurta

-1+3/4 su bardağı un

-1/4 su bardağı kakao

Yapılışı

Yağ, vanilya, şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı iki eşit parçaya bölün. Parçalardan birine 1 su bardağı un , diğerine 3/4 su bardağı unla birlikte kakaoyu ekleyin. Kakaolu ve kakaosuz olmak üzere iki ayrı hamur elde edin. 20*30 cm boyunda iki adet yağlı kağıt hazırlayın.
Hamurların herbirini yağlı kağıt üzerine yayın (fotoğraftaki gibi).Buzdolabında 1 saat bekletin. Buzdolabında beklettiğiniz hamurları kakaolu altta kalacak şekilde üst üste koyun yağlı kağıtları çıkarıp rul şeklinde sarın. Rulodan 5mm lik parçalar keserek fırın tepsisine yerleştirin.180 C fırında 10- 12 dakika kurutmadan ve kızartmadan pişirin.

15 yorum:

  1. Bende bu bisküvi veya kurabiyeden yaparım. vede çok severim hem görüntüsünü hem şeklini, yanlız ben tereyağı ve pudra şekeri kullanıyorum. Sizin tarifinizi de muhakkak deneyeceğim. Eminim çok güzel olacaktır. İyi çalışmalar diliyorum 

    Ufuk Sıtkı

    YanıtlaSil
  2. Ufuk tarifin orjinalinde 125 gr tereyağı var, isteyenler bu şekilde deneyebilir.Kolay gelsin.  

    Aslı Altan Altundal

    YanıtlaSil
  3. Bende buna benzer yapmıştım ama katıyağla birde böyle deneyeyim bakalım nasıl olacak ellerine sağlık gel beni ye diyor bisküvilerin kolaylıklar sevgiler Ebru 

    Ebru

    YanıtlaSil
  4. Sıvıyağla yapılan dört mevsim kurabiyenizi çok yapıyorum. Çok begeniyoruz, buda ona benzer ama nişastası yok. Bunuda denemek istiyorum ellerinize sağlık. 

    tulosh

    YanıtlaSil
  5. Ebru zeytinyağı ile yapınca biraz daha gönül rahatlığı ile yiyebiliyoruz.
    Tuloshdört mevsim kurabiyesi güzel beğendiğinize sevindim gerçekten. Bu tarif birz daha kıtır bisküvi kıvamında. Koly gelsin... 

    Aslı Altan Altundal

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Aslı abla kurabiyeler harika görünüyor eminim Eda'da bayılacaktır hemen deneyeyim ellerine sağlık selamlar... 

    armeda

    YanıtlaSil
  7. Asli'cigim,
    Simdiye kadar verdigin hemen her kurabiyeyi denedim:) Hepsi birbirinden guzeldi. Bu da denenecek elbet..
    Ellerine saglik, firdondu, hos bir isim..
    Haa bu arada, Ege kurabiye yapmaya basladi, dun birlikte gingerbread yaptik, cok zevk aldi, hem yapmaktan hem yemekten:) Sirada senin tarif var...
    Sevgiler... 

    hanife

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar Aslı hanım!
    Kurabiyeler çok cici gözüküyorlar ellerinize sağlık...
    Özellikle de Ayşe ve Zeynep'in çok hoşuna gittiğini düşünüyorum...
    Bu arada Zeynep hanım2ın doğumu gerçekleşti mi acaba?
    Uzak kaldım tabi o yüzden merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim...
    Nurgül hanıma da çok selam kendinize iyi bakın...
    Görüşmek üzere... 

    ev perisi

    YanıtlaSil
  9. Cocuklugumuzdaki masallari, oyunlari hatirlamaya calisirken ....isteyen eline mum diksini gorunce bir anda cok mutlu oldum :)
     

    minik

    YanıtlaSil
  10. merhaba, bu kurabiyede kabartma tozu veya karbonat yok mu acaba, yoksa tarifte vermeyi mi unuttunuz? sevgiler 

    nimet

    YanıtlaSil
  11. Kimsenin elini çekmemesi normal.Öyle güzel görünüyor ki kurabiyeleriniz!:))Kurabiyeden yana pek şansım yok.Genelde istediğim gibi yapamıyorum.Yine de deneyeceğim tarifi aldım.Ellerinize sağlık! 

    İrlandalı Kız

    YanıtlaSil
  12. ellerinize sağlık,çok güzel görünüyorlar eminim tadı da güzeldir.yalnız ölçüleriniz çay bardağı,su bardağı ölçüleri ile olsa daha iyi olurdu.matematikten nefret ederim kesirleri görünce tepem atıyor.sağlıcakla kalın 

    jale epik

    YanıtlaSil
  13. zeytin yağını eşim çok seviyor normalde kurabiyeymiş kekmiş böyle şeylerle pek arası yok. önceden korkarak pişirdiğim kurabiyeleri artık gönül rahatlığıyla pişiriyorum teşekkürler....

    YanıtlaSil
  14. toz şeker 2/3 su bardağı herhalde değil mi?
    Bir de ben hep tereyağı kullanırım kırabiyelerde. Kıvamında nasıl bir fark oluyor zeytinyağı ile? Kokusu çok belirgin oluyor mu?

    YanıtlaSil
  15. Evet toz şeker su bardağı ölçüsüyle. Tabii tereyağı ile yapılan kıvamda değil biraz daha kıtır bir bisküvi. Kokusu bence belirgin değil.Kolay gelsin !

    YanıtlaSil