Perşembe, Ağustos 07, 2008
Bol Domatesli Zeytinyağlı Börülce
"Komşu komşunun külüne muhtaçtır".
Yok yok öyle değil " Komşu komşunun börülcesine muhtaçtır" :))
Karşı komşum, İzmir'den getirdiği taze börülceleri benimle paylaştı . Bu lezzetli sebzeyi zeytinyağlı ve bol domatesli pişirdim ve tarifinin arşivimde olmasını istedim.
Tavsiye: Sarımsaklı yoğurtla servis edilmeli...
Malzemeler:
-500 gr. taze börülce
-2 adet orta boy soğan
-4 adet iri domates (1 kg)
-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 adet kesme şeker
Yapılışı:
Börülceleri yıkayın ve uçlarını temizleyin. Diğer tarafta soğanları doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tencereye atın. Börülceleri bölmeden tuzla ve şekerle birlikte tencereye ekleyin, kısık ateşte soğanla birlikte renkleri dönene kadar çevirin. Rendelediğiniz domatesleri koyup, orta ateşte börülceler yumuşayana kadar pişirin.Tenceresinde soğuttuktan sonra , buzdolabına kaldırın . Ertesi güne kadar dinlenen börülce yemeği daha lezzetli oluyor. Sıcak yaz günlerinde , oda ısındaki börülce yemeğini soğuk yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Börülcenin kurusu, tazesi, denizden çıkanı... Her biri ayrı keyif :)
YanıtlaSilSitenizi Ferhan'ın bağlantılarında yeni 'keşfettim'. 3.sayfaya kadar geldim, çooooook keyif aldım.
Tüm paylaşımlar için teşekkürler :)
(Özellikle zeytinyağı ile kızartma yapılır bilgisine! Annem hep 'yazık ama zeytinyağına... Yakmaya kıyamam' der)
bir görünüp bir kayboluyorsunuz. sitem değil merakla beklediğimden. ama gelince de hoş geliyorsunuz :)
YanıtlaSilSevgili Bal,
YanıtlaSilBeğeni dolu güzel yorum için teşekkür ederim,
Funda,
Tatil dönüşü artık kaybolmamaya çalışacağım, teşekkürler.
Selamun Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berekatuhu,
YanıtlaSil-Unutmuyalim'ki en lezzetli yontem cigden basirmaktir.Ayriyeten b+domates salcasi buna yakisacak.