Cumartesi, Nisan 24, 2010

Kestane Kurabiye

Kestane unu ve kestane püresi ...Daha önce duymuş muydunuz?

Kafkas kestane 'nin ürünü olan kestane unu kestanelerin kurutulup , öğütülmesi ile elde ediliyor ve katkı maddesi içermiyor. Kestane püresi ise şekerli.Bu iki ürünü kullanarak kurabiye yaptım. Kurabiyelerin bir kısmına kestane şekli vermeye çalıştım , ama pişirirken sivri uçlar biraz fazla kızardı, ben 200 derecede pişirmiştim 180 derece kesinlikle daha uygun. Yuvarlak şekil verdiklerim daha güzel pişti. Değişik bir tat . Çocuklarım sevdi , hatta Zeynep 'in ilk ısırıktan sonraki yorumu "Tek kelimeyle nefis!" oldu...
Malzemeler:
-75 gr taze süt kaymağı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 çay bardağı zeytinyağı
-2 yumurta
-2 yemek kaşığı dolusu kestane püresi
-1/2 çay bardağı pudra şekeri
-3 su bardağı kestane unu
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
- Tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.Pudra şekeri kullanmaya özen gösterin.
-Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, dilediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek 180 C sıcaklıkta 20 dakika kadar pişirin.

16 yorum:

  1. Kestaneli kurabiyenin tadi kesin nefistir..Hic kestane unu duymamistim..Tanittiginiz cok iyi oldu..Bir bakayim burada bulabilecekmiyim..Belki türk marketinde vardir..
    Ellerinize saglik cok hos duruyorlar..
    Sevgiler
    Cali

    YanıtlaSil
  2. eminim harika bir lezzet olmuştur. kestane herşeye yakışıyor. Kafkas'ın da artık çeşit çeşit ürünü var. Mutlaka denemek gerek:) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık enfes görünüyor.denenesi bir tarifolmuş

    YanıtlaSil
  4. Harikaaa gorunuyorr hayali bile guzel kestane kurabiye.
    Ellerine saglik.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  5. Orjinal bir tarif. Cok guzel olduguna eminim.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar kestane kurabiye nefis görünüyor ellerinize sağlık.İkincisi kestaneden ziyede şekli incire benzemiş değişik olmuş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Kestane püresine bayılırım çok değişik ve güzel olduğuna eminim mutlaka denemeli ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Pürsini duydum ama ununu ilk defa duyuyorum...

    Elelrine sağlık canım kurabişler harika gözüküyor....

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.İlk defa duydum kestane püresinide, ununuda en kısa zamanda alıp denicem

    YanıtlaSil
  10. merhaba siteniz ve tarifleriniz çok hoş. sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Esselamun Aleykum Ve Rahmetullah,

    -Bilginin sadakasini vermek lazim.
    Bali yiyen baldan usanmistir : Herseyin fazlasi zarar.

    -Peygamber Efendimiz (SAW) buyuruyor ki : Orta yol.


    -Saygilar
    I.Canbolat

    YanıtlaSil
  12. Merhaba,

    Bloğunuzu Kürşat Zeytinyağları sayesinde gördüm ve güzel bir şeye vesile olduğuna sevindm. Kestane ununu daha önce hiç duymadım ama merak ettim şimdi:) Ellerinize sağlık.

    Sevgilerimle,

    Seda Cürgül Kaya
    http://sedacurgulkaya.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Kestane unu...!
    Kestane sever biri olarak cok hosuma gitti.Kimbilir bunun ile neler yapilir...
    Türkiyeye gelince hemen alacagim.tesekkürler.

    YanıtlaSil
  14. ARKADAŞIM İSTANBULDA OTURUYORUM KESTANE UNUNU BULABİLECEĞİMİZ YER VARMI? SAĞLIKLI VE GÜZEL BİR TARİF ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  15. bunlar gerçekten harika
    http://mintininmutfagi.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  16. Bütçe rejimine girdim. Ama en kısa zamanda malzemeleri alıp işe koyulacağım. Elinize sağlık.

    Sevgiler
    Parası olmayan anne Çiğdem

    YanıtlaSil