Baharın neşesini , renklerini özledik !
Renklerin hayatımızda ne kadar önemli bir yer tuttuğunu , kararlarımızı ve ruh halimizi nasıl etkilediğini biliyoruz. Pastel renkler yumuşaklık, duygusallık ve ferahlık hissi veriyor. Akide şekeri renkleri insanın enerjisini artırıyor. Sofralarda kullanılan sarı , kırmızı , fuşya gibi renklerin iştah açtığı kesin. Sadece solgun renklerde hazırlanmış bir menu yerine araya renkli aperatifler koyarak ve zıt renkte yemekler hazırlayarak sofranızı daha iştah açıcı hale getirebilirsiniz.
Malzemeler:
Kek hamuru yağ içermiyor.
-16 adet orta boy cupcake kalıbı
-4 yumurta
-1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
-1 adet portakalın suyu
-3-4 fiske portakal kabuğu rendesi
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
- 2 + 1/3 su bardağı un
-üzerini süslemek için pasta kreması
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtaları , şekerle birlikte kabarana kadar çırpın. Ilık süt ve portakal suyunu ekleyin , karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ilave edein. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Karıştırın. Kalıplara paylaştırın. 160 C de 20 dakika pişirin.
Renklerin hayatımızda ne kadar önemli bir yer tuttuğunu , kararlarımızı ve ruh halimizi nasıl etkilediğini biliyoruz. Pastel renkler yumuşaklık, duygusallık ve ferahlık hissi veriyor. Akide şekeri renkleri insanın enerjisini artırıyor. Sofralarda kullanılan sarı , kırmızı , fuşya gibi renklerin iştah açtığı kesin. Sadece solgun renklerde hazırlanmış bir menu yerine araya renkli aperatifler koyarak ve zıt renkte yemekler hazırlayarak sofranızı daha iştah açıcı hale getirebilirsiniz.
Malzemeler:
Kek hamuru yağ içermiyor.
-16 adet orta boy cupcake kalıbı
-4 yumurta
-1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
-1 adet portakalın suyu
-3-4 fiske portakal kabuğu rendesi
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
- 2 + 1/3 su bardağı un
-üzerini süslemek için pasta kreması
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtaları , şekerle birlikte kabarana kadar çırpın. Ilık süt ve portakal suyunu ekleyin , karıştırın. Portakal kabuğu rendesi ilave edein. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Karıştırın. Kalıplara paylaştırın. 160 C de 20 dakika pişirin.
görüntü sunum süper ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler:)
Çok şık!Ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok guzel gorunuyor canım ellerıne sağlık
YanıtlaSilMuhteşem bir görüntü ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
cok guzel gorunuyorlar,pastaneden cikmis gibi.ellerine saglik,sevgiyle...
YanıtlaSilBen şimdi bunu limonla yapmazmıyım.
YanıtlaSilLimonsever anne Çiğdem
pamuk gibi duruyorlar ellerine sağlık..
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBu tarifin içinde yağ yokmu gerçekten??
Evet kekinde yağ yok , süt ve portakal suyu yeterli oluyor :)
YanıtlaSilharika ellerine sağlık :)
YanıtlaSilGörseli harika eminim lezzeti de öyledir ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNefis görünüyor. Takibe aldım bloğunuzu;) bana da beklerim www.prensesmutfagi.blogspot.com
YanıtlaSil