Püf Noktası: Galeta ununu evde kendiniz hazırlayın. Bayatlamış ekmekleri küpler halinde doğrayıp 100 derece fırında yarım saat tutun , soğuduktan sonra rondoda çekin. Kavanozlara doldurup buzdolabında ya da derin dondurucuda saklayın. Gerektikçe kullanın.
Malzemeler:
-300 g kıyma
-1 yumurta
-1 orta boy soğan (rendelenmiş)
-isteğe bağlı birkaç diş sarımsak (dövülmüş)
-1 tutam ince doğranmış maydanoz
-1 çay kaşığı karabiber
-2 çay kaşığı kırmızı biber
-1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası ve domates salçası karışımı (Antep usulü salça)
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı su
-yarım su bardağı kadar galeta unu
-Kızartmak için 1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Galeta unu hariç tüm malzemeleri çok iyi yoğurun. Pürüzsüz yumuşak ve homojen bir karışım elde edin.Galeta ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra, şekil verip yağda kızartın. Kızarmış biber, ve elma dilimi patatesle servis yapabilirsiniz.
15 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Muhteşem gözüküyor.
mmmm nefis ellerine sağlık..
merhaba..blogunuzu tesadüfen gördüm...herşey çok güzel ve lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık...bundan sonra sık sık ziyaretinize gelirim..güzel günler diliyorum...
Bir yapan olsa da yesek :)
harika harika harika :-)))
evde annem var bu aralar ,tam dediğiniz gibi yaptı; yedik.!! nefisss
Bir tane alabilim, ellerine sağlık canım.
Sevgiler..
eskilerin ellerine ne lezzetli olurmuş.benim anneannemde bize kömbe yapardı bayıla bayıla yerdik.ellerine saglık.
acıktım be çok güzel
Ay vallahi özendim.
Kendi kendime dedimki köfte ayol.
Ama çok seviyorum ben bu köfteyi, hertürlüsünüz.
Eline sağlık.
Köftehor anne Çiğdem
bayılırım yanına da patates kızartması oldumu harika olur işte süper ikili:)))
ellerine sağlık
ellerine sağlık çok güzel görünüyor. annanelerin yaptığı bir başka oluyor ama ;)
hmmm nefis....
Geçen Salı yaptım işte.
Kopyacı anne Çiğdem
Tarife göre yaptım, gayet başarılıydı.
Yorum Gönder