Bahara adım attığımız şu günlerde taze bakla pişirmeyi unutmayalım. Baklanın dereotu ile olan muhteşem uyumuna şimdi yeşil soğan da katıldı. Nurten Teyze 'nin tarifinde zeytinyağlı bakla , kuru soğan yerine yeşil soğanla pişiriliyor , mutlaka denemelisiniz...
İşte tarif:
Malzemeler:
-500 gr. taze bakla-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
-1 demet dereotu
-7-8 dal yeşil soğan
-tuz
-2 - 3 adet kesme şeker
-1,5-2 bardak su
Servis için : Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Sebzeler ayıklanıp doğrandıktan sonra ,yayvan bir tencereye, dereotu hariç , tüm malzemeler çiğ olarak konur.-Orta ateşte, baklalar yumuşayana dek bir saat kadar pişirilir.
-Pişmeye yakın , dereotu ekleneir.
-Yoğurtla servis edilir.
Afiyet olsun.
Merhaba ben yeni izleyicinizim, blogunuzu çok beğendim.Bakla güzel görünüyor tam mevsimizdeyiz de ellerinize sağlık.Bende sizi blogma bekliyorum sevgilerimle.
YanıtlaSilbakla mevsimi gelmiş sanırım eline sağlık canım
YanıtlaSilEllerinize sağlık, ne güzel fotoğraflamışsınız :) kesinlikle herşey mevsiminde güzel. Bende taze soğanla pişiriyorum birde baklanın acılığını aldığını düşündüğüm limonu eklerim pişirirken.
YanıtlaSilSevgiler, iyi haftalar dilerim...
bende pazarda gördüm buhafta ,alıp hemen yaptım eline sağlık :)
YanıtlaSiliki gün önce yedim görünce tekrar canım istedi çok severim
YanıtlaSilEllerinize sağlık..nefis görünüyor..yeni bloguma gelirseniz sevinirim..sevgiler.
YanıtlaSileline sağlık Mmmm harika olmuş
YanıtlaSilBaharın müjdecisi bakla sevilmez mi?:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Üzerine de sarımsaklı yoğurt olmazsa olmaz:)
Sevgiler...
Her sene düzenlediğim Ben Buldum etkinliğine davetlisiniz. Kendinize ait bir tarifiniz varsa beklerim. Sevgiler...
YanıtlaSilElinize sağlık , baklayı çok severim ama evde sadece ben yiyorum. Buna rağmen yapıp iki gün yiyorum. Bu kez de yeşil soğanlı deneyeyim inş . Sevgiler ... ( bloguma beklerim :))
YanıtlaSilEvde benden başka kimsenin yememesine rağmen kendime pişiririm , bu kez de sizin tarifinizle yapayım . Sevgiler :))
YanıtlaSil