Cumartesi, Kasım 30, 2013

Avusturya Hallstatt Nasıl Gidilir? Hallstatt Tuz Madeni/ Hallstatt Fotoğrafları/ Hallstatt Resimleri Hallstatt Köyü/ Hallstatt Kasabası



Avusturya  /Hallstatt   köyü , Avrupa 'nın  bilinen   en  eski  yerleşim  yeri. Ulaşım  biraz  karmaşık. Hızlı trenle   gidebilirsiniz  ama  biz  araba  kiralamayı tercih ettik,  4  kişi için tren  çok pahalı oluyordu. Viyana'dan   Salzburg 'a  giderken  Graz  'dan  dönüş  yapıyorsunuz  ve  muhteşem  manzaralar  eşiliğinde  yaklaşık  1.5  saatlik  yolculuk  sonunda  Hallstatt  karşınız   çıkıyor.

Köye  giriş  araba ile   mümkün  değil , sadece  köy sakinleri  araçla  giriş yapabiliyor. Ama  park  yeri  bulmak  sorun olmadı.

Burası  dünyada  görülmesi  gereken 100 yer listesinde  yer almış  , kesinlikle  doğru. Dünya  nın en eski tuz madeni de  burada. Funicular ile  ,  geçmişi 7000 yıl öncesine  dayanan   tuz madenine  çıktık .

Burada  manzara  müthiş.
Bu  bölge UNESCO  dünya   mirası  listesinde.
Tuz  madeni  girişi  ve  yapılış  tarihi 1719.

Madene  giriş için  özel kıyafet  giymek   zorunlu . Çocuklar için  müthiş  eğlenceli  bir yer.


Sergilenen  tuz  kristalleri.

Hallstatt   köyünde  yerel   evler ...
Hediyelik  eşya  satışı...
Evi  kaplayan  ağaç ,  ilginç  bir  görüntü  oluşturuyor.


Hallstatt kurabiyeleri.


Hallstatt  yolunda  karşımıza  çıkan çiftlik evleri  ve  hatasız  manzaralar.

5 yorum:

  1. çok güzel bir yer...Keyfini çıkarmaya bakın...bizde burda imrenerek bakalım resimlere...iyi gezmeler

    YanıtlaSil
  2. seni bulduğuma sevindim.blog adın beni çekti.evimin bahçesinde henüz 1 yaşında olan ancak annem gibi dirayetli olsun diye adını memnune koyduğum zeytin ağacım var.takipteyim
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  3. merhaba ben buraya yerleşmek istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum :((

    YanıtlaSil
  4. NİSAN 2016 da gezdik.Salzburg içini gezip Hallstatt a yöneldik yolda gördüğümüz küçük yerleşimler harikaydı.Hallstatt doğa harikası ve fenikülerle 838 mt zirveye çıktık tuz madenini gezdik.Zirveden*♥skywalk♥ dan aşağısının manzarası doyumsuz.Biz bir sonraki koyda Grundlsee göl kenarında Seeblıckhotel de kaldık orası ve manzarası unutulmaz.Hallstatt la arası 30 dakika.

    YanıtlaSil
  5. In my opinion, if you travel around Europe, you have to visit Austria. I am sure that this country will give you a lot of unforgettable emotions. Also, there are many photos on smartessayrewriter.com/blog/revision-essay-do-not-let-errors-slip-in .

    YanıtlaSil