Pazar, Şubat 23, 2014

Islak Browni Kurabiye Nasıl Yapılır/ Kakaolu Islak kurabiye / Kara Kız Kurabiyesi / Farklı bir Sunum


Tarif  Mehtap  Kızılca  Hanım'a  ait.  Kendisine  buradan sevgilerimi  gönderiyorum. Klasik kurabiye  şeklinin yanında , fındıktan  biraz  büyük  hamur toplarına kürdan geçirerek  servis yaptım . Kahvenin yanında  deneyin  mutlaka ...  :)
Malzemeler:
Hamuru için:
-1 paket (250 gr.) tereyağı
-1 yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
-1 paket kakao (küçük boy) 25 gr
-4 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığında bir  hamur elde edecek kadar)
Şerbeti için :
-2 çay bardağı su veya  süt
-2 çay bardağı toz şeker



Yapılışı :
- Oda sıcaklığında   olan  tereyağına  sırasıyla yumurta, toz şeker, kakao , vanilya ve kabartma tozu  eklenir, karıştırın.
- Un ilave edin   ve kulak memesi kıvamında  bir hamur  yapın. Buzdolabında  1 saat  bekletin.
- Diğer tarafta   şerbet için  şekeri  suyun içinde  eritip,  soğuması için    buzdolabına koyun. su  yerine  süt  de kullanabilirsiniz.

Dinlenen  hamura   ,  fındıktan  biraz  büyük parçalar koparıp  yuvarlayarak , uçlarına  kürdan geçirip  şekil verebilirsiniz. Ya da  cevizden  büyük parçaları  yuvarlayıp  yassıltarak  pişirebilirsiniz.
Kurabiyelerinizi  önceden ısıtılmış   175 C fırında,  kabarıp,    üzeri  çatlayana   kadar
   pişirin. Fırından  çıkarıp  5 dakika  bekletin   ve  hazırladığınız  soğuk  şerbete   batırın.



 Üzerini  süslemek için  çikolata  parçaları   veya  hindistan cevizi, antep  fıstığı  kullanabilirsiniz. Kurabiyelerin  üzerine çikolata  sos dökebilirsiniz.


Afiyet  olsun!


2 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Oy oy enfes görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil