Tarif Mehtap Kızılca Hanım'a ait. Kendisine buradan sevgilerimi gönderiyorum. Klasik kurabiye şeklinin yanında , fındıktan biraz büyük hamur toplarına kürdan geçirerek servis yaptım . Kahvenin yanında deneyin mutlaka ... :)
Malzemeler:
Hamuru için:
-1 paket (250 gr.) tereyağı
-1 yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
-1 paket kakao (küçük boy) 25 gr
-4 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edecek kadar)
Şerbeti için :
-2 çay bardağı su veya süt
-2 çay bardağı toz şeker
Yapılışı :
- Oda sıcaklığında olan tereyağına sırasıyla yumurta, toz şeker, kakao , vanilya ve kabartma tozu eklenir, karıştırın.
- Un ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
- Diğer tarafta şerbet için şekeri suyun içinde eritip, soğuması için buzdolabına koyun. su yerine süt de kullanabilirsiniz.
Dinlenen hamura , fındıktan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayarak , uçlarına kürdan geçirip şekil verebilirsiniz. Ya da cevizden büyük parçaları yuvarlayıp yassıltarak pişirebilirsiniz.
Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 175 C fırında, kabarıp, üzeri çatlayana kadarpişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve hazırladığınız soğuk şerbete batırın.
Üzerini süslemek için çikolata parçaları veya hindistan cevizi, antep fıstığı kullanabilirsiniz. Kurabiyelerin üzerine çikolata sos dökebilirsiniz.
Afiyet olsun!
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilOy oy enfes görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSil