Pazar, Ocak 29, 2017

Geleneksel Anneanne Kurabiyesi


Anneanne Kurabiyesi
Tarif Gözde Hocamızın annesinden :
Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 5,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket karbonat
  • 2 portakal kabugu rendesi
  • Üzerine serpmek icin pudra şekeri ve tarçın  
Yapılışı
 Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın .Karıştırın.Unu ekleyin yumuşak ve ele yapısmayan  bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parcalar alarak tepsiye dizin uzerini cizin 200 derece fırında pişirin. Soguduktan sonra üzerine tarcinli pudra şekeri serpiştirin. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Görüntülerden bile sanki koku aldım gibi.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim tabii ki bakarım ve hatta denerim sevgilerimle Aslı Altundal

    YanıtlaSil
  3. merhaba ,karbonat tadını sevmediğim için onu koymadığımda kabartma tozunu arttırmak gerekir mi?Bir de merak ettiğim için sormak istedim cevaplarsanız öğrenmiş olurum kabartma tozunun yanısıra niçin karbonat koyuluyor nasıl bir etkisi var ,teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil