tag:blogger.com,1999:blog-10116817.post111105309190903666..comments2024-03-25T00:13:13.138+03:00Comments on Zeytinağacı: Elmalı PastaAslı Altan Altundalhttp://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-40783042752387379802021-01-20T12:31:21.977+03:002021-01-20T12:31:21.977+03:00Ellerinize sağlık,elmalı tüm tariflere bayılırım,b...Ellerinize sağlık,elmalı tüm tariflere bayılırım,benim yaptığımdan biraz farklıymı,mutlaka deneyeceğim,sevgilerimle...Kadına Dair Herşeyhttps://www.blogger.com/profile/13572473133769976082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-79011320379969730162013-08-28T19:07:18.753+03:002013-08-28T19:07:18.753+03:00Fırına göre değişir ama 25 dakika yeterli o...Fırına göre değişir ama 25 dakika yeterli olur. Kolay gelsin.Aslı Altan Altundalhttps://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-66962553286530650292013-08-23T16:29:15.441+03:002013-08-23T16:29:15.441+03:00kac dakika pisirmemiz gerekiyor onu yazarsan...kac dakika pisirmemiz gerekiyor onu yazarsaniz sevinirim ,cünkü alt hamuru ince Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05719783506486737902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-12047522286352781472013-08-23T16:18:24.427+03:002013-08-23T16:18:24.427+03:00kac dakika pisirmemiz gerekiyor onu yazarsan...kac dakika pisirmemiz gerekiyor onu yazarsaniz sevinirim ,cünkü alt hamuru ince Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05719783506486737902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-7002117042678235062011-06-21T21:19:52.554+03:002011-06-21T21:19:52.554+03:00ben beyaz un la denedim güzel oldu tavsiye ederimben beyaz un la denedim güzel oldu tavsiye ederimkimi aradinizhttp://kimiaradiniz.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-22746962985543290312009-04-08T22:32:00.000+03:002009-04-08T22:32:00.000+03:00Beyaz un kullanabilirsiniz ama miktara dikkat. Kol...Beyaz un kullanabilirsiniz ama miktara dikkat. Kolay gelsin.Aslı Altan Altundalhttps://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-54797523239349088432009-04-08T09:38:00.000+03:002009-04-08T09:38:00.000+03:00kepekli un degil de normal un kullansak olmaz mı d...kepekli un degil de normal un kullansak olmaz mı deneyeniniz var mıAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-58899458410335828462009-03-05T17:21:00.000+02:002009-03-05T17:21:00.000+02:00bence çok güzel bişr tarifmiş bayıldım):bence çok güzel bişr tarifmiş bayıldım):Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-34461789642194696592009-01-21T23:46:00.000+02:002009-01-21T23:46:00.000+02:00bugün denedim elmalı pastanızı,sizin yaptığınız ço...bugün denedim elmalı pastanızı,sizin yaptığınız çok güzel görünüyordu ama benimki ne görünüm ne de tat olarak beni hiç memnun etmedi.portakal ağacında buna çok benzer bir tarif olan kafesli tart çok daha lezzetli oluyor.<BR/>özlemAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-84484217200983457832008-09-29T17:30:00.000+03:002008-09-29T17:30:00.000+03:00Sitenizi yeni keşfettim ve saatlerimi tarifleriniz...Sitenizi yeni keşfettim ve saatlerimi tariflerinizi okuyarak geçirdim ve dayanamayıp elmalaı pastaya yorum yazmka istedim.Enfes gözüküyor.Başarılarınızın yeni tariflerinizin devamını dilerim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-32306315644222297382008-09-29T17:25:00.000+03:002008-09-29T17:25:00.000+03:00Sitenizi yeni keşfettim ve saatlerimi tarifleriniz...Sitenizi yeni keşfettim ve saatlerimi tariflerinizi okuyarak geçirdim ve dayanamayıp elmalı pastaya yorum yazmak istedim . Enfes gözüküyor.Başarılarınızın ve yeni tariflerinizin devamını dilerim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1170097171175799642007-01-29T20:59:00.000+02:002007-01-29T20:59:00.000+02:00merhaba resmi görmek bile iştahımın kabarmasına ye...merhaba resmi görmek bile iştahımın kabarmasına yetti çok güzel görünüyor ki zaten dayanamadık bizde yaptık ben içinde elma olan tatlıları sevmem ama piştikten sonra bütün düşüncelerim yerini onu hemen yemeliyim düşüncesine bıraktı sıcakken bile çok güzelmiş şimdi sogumasını bekliyorum :) benden kurtuluşu yok :)DERYA ABLA ELLERİNE SAGLIK :) <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>ezelAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1129886332398348172005-10-21T12:18:00.000+03:002005-10-21T12:18:00.000+03:00pastanızı denedik manyak oldu süper ya 1 tepsi yap...pastanızı denedik manyak oldu süper ya 1 tepsi yaptık tepsi bitti.1 tepsi daha yaptık hımmmmm ellerime <BR/>sağlık afiyet olsun.<BR/>  <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/03/elmal-pasta.html" REL="nofollow" TITLE="serpilkayabas at hotmail dot com">serpil</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1112991581196786372005-04-08T23:19:00.000+03:002005-04-08T23:19:00.000+03:00ya bu kadar yemek ve desert yapabilen bacilarimiz ...ya bu kadar yemek ve desert yapabilen bacilarimiz var ya...burda gavur ilinde junk food'la zehirleniyoruz..evlenecem abi yaa...yok mu soyle asilli turk bacilarimiz buralarda....?<BR/>PS: Valla pastani kendim denedim, bekledigimden cok daha iyi oldu, hatta bahse girdik komsu abi'nin kucuk kiziyla, benimkini daha cok begendiler:) ya bak, bekar olmanin da baska bir yani varmis, herseyi deneme yanilma yoluyla ogreniyormushsun...neyse..fazla uzattim, Allah razi olsun Asli hanim....turkcem fransizcam gibidir, kusura bakmayin.. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/03/elmal-pasta.html" REL="nofollow" TITLE="anurgeldiyev at yahoo dot com">eh bir dervis iste</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1112606103662760372005-04-04T12:15:00.000+03:002005-04-04T12:15:00.000+03:00Merhaba arkadaşlar elmalı pastanın hamuruna şeker ...Merhaba arkadaşlar elmalı pastanın hamuruna şeker katılabilir. Ama elmalı iç şekerli, alt hamur çok ince ve üstüne pudra şekeri serpildiğinden oldukça tatlı oluyor. Ben okula da götürmüştüm ve arkadaşlar tatlı buldu , hamurunda şeker olmamasına şaşırdılar. Çok şekerli seviyorsanız yarım su bardağı şeker ekleyebilirsiniz.<BR/>Sevgili Kiye tarif için çok teşekkürler. Tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Yakında yayınlarım Sevgilerimle.<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>aslı altan altundalAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1112606024217967872005-04-04T12:13:00.000+03:002005-04-04T12:13:00.000+03:00Sevgili Aslı, ben de Özlem gibi, hamuruna bir mikt...Sevgili Aslı, ben de Özlem gibi, hamuruna bir miktar şeker katılması gerektiğini düşünüyorum. Şeker katılabilir mi diye merak ettim. Sevgiler.<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>NURAYAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1112605979070405222005-04-04T12:12:00.000+03:002005-04-04T12:12:00.000+03:00Merhaba sitenizi yeni keşfettim ama hakikaten tari...Merhaba sitenizi yeni keşfettim ama hakikaten tariflere bayıldım elmalı tariflere bayılım sizin tarifinizide denicem ama elmalı pasta hamurunun içine biraz şeker katılabilir mi?<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>özlemAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1112605913538657362005-04-04T12:11:00.001+03:002005-04-04T12:11:00.001+03:00Sevgili asli ,sana bahsettigim elmali ve kayisi re...Sevgili asli ,sana bahsettigim elmali ve kayisi recelli marzipan tartin tarifi icin malzemeler:<BR/>200 gr marzipan (marcipan)<BR/>75 gr margarin yada tereyagi<BR/>3 yumurta<BR/>75 gr (1 1/4 dl) un<BR/>½ cay kasigi kabartmatozu<BR/>1-2 elma<BR/>3-4 yemek kasigi kaysi receli<BR/>tarcin<BR/><BR/>marzipan ve margarini iyice cirpilir ve yumurtalar tek tek kirilarak cirpilir. Un ve kabartma tozu ilave edilerek karistirilir. 24 cm lik yagli bir tart kalibina konur, ve üzeri spatula ile düzeltilir. Elmalar soyulur ce ince dilimlenir ve hamurun üzerine güzelce dizilir. Elmalarin üzerine kayisi receli bir firca ile sürülür. 200 derecede 20-25 dakika önceden isitilmis firinda pisirilir.<BR/>Ilik vaya soguk servis edilebilinir üzerine tarcin serpilerek. Yaninda creme fraiche ile servis edilir. Creme fraiche nin tam türkce karsiligini bilmiyorum. Ama senin bildigini saniyorum yada arastirip bulabilecegini umut ediyorum. Bu bir krema.<BR/>Mutlaka denemeni tavsiye ederim, cok basit ve lezzetli bir tart.<BR/>Sevgilerimle <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>kiyeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1112605868022033592005-04-04T12:11:00.000+03:002005-04-04T12:11:00.000+03:00Merhaba Asli, elmali kekler benim favörümdür, en k...Merhaba Asli, elmali kekler benim favörümdür, en kisa zamanda deneyecegim. Ellerine saglik. Birde mazipanli elmali kekte en cok sevdigim keklerden. Denemek istersen tarifini severek yazarim sana. sevgilerimle<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>kiyeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1112605829480218882005-04-04T12:10:00.000+03:002005-04-04T12:10:00.000+03:00Duenya ,ben sızma zeytinyağı kullanıyorum . Ocak a...Duenya ,ben sızma zeytinyağı kullanıyorum . Ocak arşivinde sızma zeytinyağı adı altında bir yazı yazmıştım. Oraya bakabilirsin Sevgilerimle . <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>aslı altan altundalAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1112605785102591262005-04-04T12:09:00.001+03:002005-04-04T12:09:00.001+03:00Merhaba! sitenizi yeni keşfettim. Bugünlerde katı ...Merhaba! sitenizi yeni keşfettim. Bugünlerde katı yağları bırakıp, herşeyi zeytinyağıyla yapmaya karar verdiğim için çok isabetli oldu.<BR/>Benim merak ettiğim kek ve pastalarda ne tür zeytinyağı kullanıyorsunuz?<BR/>selamlar,teşekkürler<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>duenyaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1112605745484955492005-04-04T12:09:00.000+03:002005-04-04T12:09:00.000+03:00Sevgili Nuray, yorumun için teşekkür ediyorum. 25 ...Sevgili Nuray, yorumun için teşekkür ediyorum. 25 cm den daha küçük bir kalıp kullanırsan alt kısma yayacağın hamur daha kalın olur ve iyi olur.Ben incecik hamur yaymıştım. Böyle ağıza daha çok elma tadı geliyor.Kolay gelsin . <BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>aslı altan altundalAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1112605691413530612005-04-04T12:08:00.000+03:002005-04-04T12:08:00.000+03:00Merhaba Aslı,Sitenin sürekli takipçilerindenim ama...Merhaba Aslı,<BR/>Sitenin sürekli takipçilerindenim ama şimdiye kadar yorum yazmamıştım. Elmalı pastayı görünce dayanamadım, çok severim. Ellerine sağlık harika görünüyor. Bu hafta sonu denemek istiyorum. Ancak fotoğrafta elmalı harcın altındaki kek sanki çok ince kalmış gibi görünüyor. Daha küçük bir kalıpla yapsam nasıl olur, ya da 25 cm normal mi? Sevgilerimle.<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>NURAYAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1112605636809723912005-04-04T12:07:00.000+03:002005-04-04T12:07:00.000+03:00Kalıp 25 cm çapında Munise.Bugüne hiç kalmadı....Kalıp 25 cm çapında Munise.Bugüne hiç kalmadı.<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>aslı altan altundalAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1112605584153029392005-04-04T12:06:00.000+03:002005-04-04T12:06:00.000+03:00İçinde elma olan herşeye bayılırım. Elmalı pastan ...İçinde elma olan herşeye bayılırım. Elmalı pastan da harika görünüyor. Kalıbın çapı kaç cm Aslı.<BR/>Ellerine sağlık<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>MuniseAnonymousnoreply@blogger.com