tag:blogger.com,1999:blog-10116817.post113311372435747716..comments2024-03-25T00:13:13.138+03:00Comments on Zeytinağacı: Şebit MantısıAslı Altan Altundalhttp://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-81538020922913915182011-06-11T18:43:43.130+03:002011-06-11T18:43:43.130+03:00ellerine kollarına sağlık hepsi birbirinden lezzet...ellerine kollarına sağlık hepsi birbirinden lezzetli görünüyor<br /><a rel="nofollow" href="http://www.turkiyeden.net/category/tatli-tarifleri" title="Tatlı Tarifleri">Tatlı Tarifleri</a><br /><a rel="nofollow" href="http://www.turkiyeden.net/category/sifali-bitkiler" title="Şifalı Bitkiler">Şifalı Bitkiler</a>seo optimizasyonuhttp://www.yesilelma.netnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-67816050519240010202010-02-09T15:57:20.675+02:002010-02-09T15:57:20.675+02:00son yorumu yollayan arkadasım yanılıyor
kıymalı y...son yorumu yollayan arkadasım yanılıyor<br /><br />kıymalı yağlama adını ilk sizden duydum desem inanırmısınız.. kayseride bu yemeğe ya yağlama denir ya da şebit yağlama. başka bi isim alternatifi yok yani..<br /><br />tarif için teşekkürler bu arada<br />fotograflarda muhteşem görünüyor:)) akşama yapmak geldi içimden:))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-4164260858406933372009-10-31T15:28:26.094+02:002009-10-31T15:28:26.094+02:00merhaba aslı hanım güzel olmuş fakat isimleri lütf...merhaba aslı hanım güzel olmuş fakat isimleri lütfen değiştirmiyelim yemeğin adı şebit mantısı değil kıymalı yağlamaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-30378407039941206962007-07-24T13:29:00.000+03:002007-07-24T13:29:00.000+03:00Merhaba Aslicigim. Ben Danimarkadan yaziyorum ve s...Merhaba Aslicigim. Ben Danimarkadan yaziyorum ve sitenizi cok begendim. Kendim Sivasliyim ama kayseri yaglamasini cok iyi bilirim hemde bayilarak yerim :-)<BR/>Kayseride iskender salonu var ordada satiliyor yaglama fakat hic yemedim ama seneye kismet olurda izine gelirsem kesin yiyecem. Basarilarinizin devamini dilerimAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-34757031149963639302007-07-02T11:26:00.000+03:002007-07-02T11:26:00.000+03:00Aslı, haftasonu tarifi denedim. Sayende güzel bir ...Aslı, haftasonu tarifi denedim. Sayende güzel bir lezzeti tatmış olduk. Ellerine sağlık...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1162903778661927962006-11-07T14:49:00.000+02:002006-11-07T14:49:00.000+02:00merhaba siten harika uzun zamandir sessiz sedasiz ...merhaba siten harika uzun zamandir sessiz sedasiz takip ediyorum anlatimin harika ,her siteyi ziyaret ettim ama senin anlatim tarzin gercelkten her kesimin anlayacagi sekilde ,ve evde olan malzemeler basarilarinin devamini diliyorum aslicigim hollandadan sevgiler ... <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="hollanda" REL="nofollow" TITLE="eda_elif_omer_270702 at hotmail dot com">eda</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1162761432151679582006-11-05T23:17:00.000+02:002006-11-05T23:17:00.000+02:00MERHABAbende kayseriliyim ve çok güzel bir yemek o...MERHABA<BR/>bende kayseriliyim ve çok güzel bir yemek olduğunu söylemeliyim herkeze tavsiye ederim <BR/>kayseriden sevgiler<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>meral Ö.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1162307477627971672006-10-31T17:11:00.000+02:002006-10-31T17:11:00.000+02:00ben kayseriliyim ve bu yağlama hayatımın yemeği di...ben kayseriliyim ve bu yağlama hayatımın yemeği diyebilirim ahh ahh nasılda canım çekti ben bi annemle konuşiimde kandırabilirsem yarına yaptırayım biraz zahmetli bi yemek olduğu için yap deyince yapmıyo (: <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/11/ebit-mants.html" REL="nofollow" TITLE="malininmaili at hotmail dot com">mehmet ali</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1160114704892571762006-10-06T09:05:00.000+03:002006-10-06T09:05:00.000+03:00ben bu yağlamayı yıllar önce yemiştim.çok beğenmiş...ben bu yağlamayı yıllar önce yemiştim.çok beğenmiştim.tarifini ararken size ulaştım.akşama yapmayı düşünüyorum. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/11/ebit-mants.html" REL="nofollow" TITLE="nmutlu dot 1970 at hotmail dot com">turkuaz70</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1159087923325776352006-09-24T11:52:00.000+03:002006-09-24T11:52:00.000+03:00slm mantıyı yapmadım ama dış görünüşü süper en kıs...slm mantıyı yapmadım ama dış görünüşü süper en kısa zamanda yapıcam sonra mideye indircem inş <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="kelesli" REL="nofollow" TITLE="YALAN_CISIN_HAYAT at hotmail dot com">serpil </A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1142119077877824832006-03-12T01:17:00.001+02:002006-03-12T01:17:00.001+02:00aah memleket aahaah memleket aahAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1142119036850390272006-03-12T01:17:00.000+02:002006-03-12T01:17:00.000+02:00aaah memleket aah  kayseriliaaah memleket aah <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>kayseriliAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1135447544086339062005-12-24T20:05:00.000+02:002005-12-24T20:05:00.000+02:00Elif sitemi beğendiğine inan çok memnun oldum, eli...Elif sitemi beğendiğine inan çok memnun oldum, elimden geldiğince besin değeri yüksek pratik tarifler yayınlamaya çalışıyorum,çocuklarıma güvenilir yiyecekler yedirdiğimde mutlu oluyorum... <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1135434573939163892005-12-24T16:29:00.000+02:002005-12-24T16:29:00.000+02:00selam ben samsundan elif sıtenızı buyuk begenı ıle...selam ben samsundan elif sıtenızı buyuk begenı ıle takıp edıyorum çocuklara yonelık corba tarıflerıne yer verırsenız sevınırım 3 yasında bır oglum var kestanelı pasta tarıfını denedım sonuc mukemmeldı ayrıca pratık yemek tarıflerıne de yer verırsenız sevınırım hoscakalın<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/11/ebit-mants.html" REL="nofollow" TITLE="elifkeles_t at hotmail dot com">elıf keles</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1134987726972291032005-12-19T12:22:00.000+02:002005-12-19T12:22:00.000+02:00Şirin verdiğin öneriler benim için çok faydalı old...Şirin verdiğin öneriler benim için çok faydalı oldu sağol. Mutlaka dediğin şekilde de deneyeceğim. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1134932500817490682005-12-18T21:01:00.000+02:002005-12-18T21:01:00.000+02:00selamlar,ikinci bi Kayserili olarak bende katilmak...selamlar,<BR/>ikinci bi Kayserili olarak bende katilmak istedim.Yurt disinda yasiyorum ve Kayseri'ye ait belkide mantidan daha leziz bi yemek nasil taninmiyor diye dusunup burdaki cevreme yaymaya calisiyorum, karsima cikinca da cok hosuma gitti. Yaglamanin sebitlerini firindan hazir ekmek hamurundan alip yapabilirsiniz.Ben daha cok mayali kalin sebitleri seviyorum cok ince ve kuru olunca yagi cok cekiyor ve 2-3 dilim sonra agir geliyor. sarimsakli yogurtla yemek istemeyenlere bir onerimde maydanoz ve limon ile denemeleri kiymasiz sevenlerde sadece domates biber ve kuru sogan sotesi ile bi sos hazirlayabilirler yada sade yogurtlu olani var o da sarimsak ve bir kasik kadar salcayi yagda kizartip yogurdu yavas yavas karistirarak 1-2 tasim kaynatin kesilmemesine dikkat edin icine maydonoz ekleyip pismis sebitleri bu sosla yaglayabilirsiniz isterseniz bi miktar kaymak ta koyabilirsiniz ben genelde yaparken sosu iki cesit hazirliyorum oglum bu yogurtlu olani daha cok seviyor kiymaliya bakarak biraz daha hafif oluyor denemek isteyenlere basarilar dilerim <BR/>selamlar <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/11/ebit-mants.html" REL="nofollow" TITLE="sirin_derin at hotmail dot com">sirin</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1134172385821662072005-12-10T01:53:00.000+02:002005-12-10T01:53:00.000+02:00Deniz, Ben Kayseri'liyim. Yağlama Kayseri'ye ait ...Deniz,<BR/> Ben Kayseri'liyim. Yağlama Kayseri'ye ait yöresel bir yemek.Ben başka hiçbir yerde, hala duruyorsa Ankarada'ki Beğendik Kayseri Mutfağı lokantası hariç, duymadım ve yemedim. Ancak bilirsinizki yöresel yemekler yakın şehirlere da yayılabiliyor. Kayserili hanımların günlerde Maraş köfte yapmaya başlaması gibi. Sivasın bazı ilçeleri, Kırşehir ve Nevşehirliler de yağlamayı biliyor olabilirler. Annem, babaannem çok sık yaparlardı. Bahçeye kurulan sacda pişerdi. Hamur tahtaları dışarı çıkar, birisi hamur açar, diğerleri sacın altını yakıp pişirirler şebitleri. Şimdi düşününce eskiden yemek yapmak için ne kadar çok zaman harcanırmış diyor insan. Şebitler biraz soğuyunca yağlanır hamur olmaması için. Yağı kıymalı da olabilir yoğurtlu da. Kiymalısı daha güzel olur. Sarımsaklı yoğurda batırarak genellikle elle yenilir. <BR/><BR/>Böyle eskiden diye anlattığıma bakma halen çok yapılıp yeniyor. Kayserililerin hamur işinden vazgeçmesi mümkün mü? Hatta artık şebitleri taze pişmiş alınabiliyormuş duyduğum kadarı ile hamurişi yapan dükkanlardan. Hani şu Sema Bacı, Ayşe ananın yeri gibi isimleri olanlardan. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/11/ebit-mants.html" REL="nofollow" TITLE="ehasdal at yahoo dot com">Emel </A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1134075424572691812005-12-08T22:57:00.000+02:002005-12-08T22:57:00.000+02:00aslı hanım ben edebıyat fakultesınde okuyorum.halk...aslı hanım ben edebıyat fakultesınde okuyorum.halkbılımı dersımızde yoresel bır yemek tarıf edıcez ve fınal notumun %70ini bu odev olusturuyor yanı benım ıcın cok onemlı.ama benım ıcın onemlı olan yağlamanın yoresel onemı.eger bu konuda bı bılgınız varsa benımla paylasırsanız cok sevınırım .ellerınıze sağlık.sevgıler<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="yağlama benim geçme ödevim" REL="nofollow" TITLE="jokerdeniz at yahoo dot com">deniz</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1133775343368264752005-12-05T11:35:00.000+02:002005-12-05T11:35:00.000+02:00Hmmmmm... Nefis görünüyor. Çok severim yağlamayı.....Hmmmmm... Nefis görünüyor. Çok severim yağlamayı.. Ben de bazen yapıyorum , ama hamuru bir türlü yuvarlak açamıyorum. Değişik şekiller oluyor hep. Bi yuvarlak hamur açabilirsem görüntüsü de tadı gibi harika olcak benim yaptıklarımın da ama daha çoook hamur açmam lazım elimin alışması için. Ellerinize sağlık.. Çok canım çekti görünce..<BR/>Sevgilerimle:) <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>cimcimeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1133586707230567332005-12-03T07:11:00.000+02:002005-12-03T07:11:00.000+02:00Rahime evet çok iyi hatırlamışsın, kendisi Edebiye...Rahime evet çok iyi hatırlamışsın, kendisi Edebiyet Öğretmenidir. Muhtemelen sen Onun öğrencisiydin. Selam ve hürmetlerini söylerim.<BR/>Semanur , Dilek, Oya yorumlarınız için teşekkür ederim. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1133464685310904942005-12-01T21:18:00.000+02:002005-12-01T21:18:00.000+02:00merhaba Aslı Hanım,sitenizi uzun bir süredir sessi...merhaba Aslı Hanım,<BR/>sitenizi uzun bir süredir sessiz sedasız takip etmekteyim. Öncelikle çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim. Size sormak istediğim bir soru var. Yengeniz olarak bahsettiğiniz Müzeyyen Altundal Hanımefendi Edebiyat öğretmeni Müzeyyen Hanım mı acaba? Lise yıllarımda edebiyat derslerimize giren narin ve hoş hanımsa eğer sizin vasıtanızla ona selam ve hürmetlerimi yollamak isterim. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>rahimeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1133452239479740722005-12-01T17:50:00.000+02:002005-12-01T17:50:00.000+02:00Altta şalgam, üstte accaip bir mantı. Vuruldum va...Altta şalgam, üstte accaip bir mantı. Vuruldum vallahi. Aç karnıma üstelik okuyup seyredince bunları. Çok lezzetli görünüyorlar, çoook.  <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://www.kedilimutfaklar.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="kayacanoya at gmail dot com">Oya Kayacan</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1133440074416718402005-12-01T14:27:00.000+02:002005-12-01T14:27:00.000+02:00Sevgili Asli,tarif icin tesekkürler! Pazartesi aks...Sevgili Asli,<BR/>tarif icin tesekkürler! Pazartesi aksami aksam yemegi olarak yedik. Daha önceden illede yapmak istedigim bir mantin vardi onu hala yapamayinca bunda beklemek yok dedim;) Güzel bir tarif! Sagolun! Benim ilk yufkam/bazlamamla son yaptigim arasinda bayagi fark vardi. Acele etmisim. Hamur yeterince gelismemis oldu ilk bazlamada.<BR/>Bizim misafir yemekleri listemize girdi;)http://photos1.blogger.com/hello/207/7282/1024/DSCN2936.jpg <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="dilekce.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="dilekce at gmx dot net">dilek</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1133335922046996782005-11-30T09:32:00.000+02:002005-11-30T09:32:00.000+02:00Kayserili Arkadaşım Gülay'ın Annesi Hatice Teyzemi...Kayserili Arkadaşım Gülay'ın Annesi Hatice Teyzemiz yapmıştı. O şebit yağlaması demişti.Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.akcahan.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="smnury at yahoo dot com dot tr">Semanur/akcahan</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1133293845052348642005-11-29T21:50:00.000+02:002005-11-29T21:50:00.000+02:00Hayır meltem yağlamadan pişiriyoruz.  aslı al...Hayır meltem yağlamadan pişiriyoruz. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.com