tag:blogger.com,1999:blog-10116817.post113584885166495182..comments2024-03-25T00:13:13.138+03:00Comments on Zeytinağacı: Siyah- Beyaz KaplerAslı Altan Altundalhttp://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comBlogger35125tag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-30209541339093465452013-06-13T05:54:13.629+03:002013-06-13T05:54:13.629+03:00Merhaba ,
Un miktarı ile ilgili düzeltmeyi yap...Merhaba ,<br />Un miktarı ile ilgili düzeltmeyi yaptım teşekkürler dikkatinize.<br />Aslı Altan Altundalhttps://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-49392811146870969022013-06-12T21:47:14.522+03:002013-06-12T21:47:14.522+03:00merhaba.4 cup un 250 gr'dan daha fazla değil m...merhaba.4 cup un 250 gr'dan daha fazla değil midir? teşekkürler..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-6435614469435803352012-03-18T16:55:13.382+02:002012-03-18T16:55:13.382+02:00Merhaba, adim Hande. İnternetten gordugum her kura...Merhaba, adim Hande. İnternetten gordugum her kurabiyeyi yapmiyorum 1-2 fiyasko yasadim...<br />Www.mozeck.orgMOZECK.ORGhttps://www.blogger.com/profile/06670206246675917234noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-25105393668262046952011-06-21T21:22:36.554+03:002011-06-21T21:22:36.554+03:00kurabiyeleriniz süper görünüyor ellerinize sağlıkkurabiyeleriniz süper görünüyor ellerinize sağlıkkimi aradinizhttp://kimiaradiniz.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-25739867110285027532011-06-21T21:21:54.225+03:002011-06-21T21:21:54.225+03:00kurabiyeleriniz süper görünüyor ellerinize sağlıkkurabiyeleriniz süper görünüyor ellerinize sağlıkkimi aradinizhttp://kimiaradiniz.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-13727538349698780452010-08-08T12:51:35.934+03:002010-08-08T12:51:35.934+03:00Merhaba ,
Bu kurabiyenin tarifini yeniledim. Herk...Merhaba ,<br /><br />Bu kurabiyenin tarifini yeniledim. Herkesin damak tadına hitap edecek hale geldi .Tarif tereyağlı. Craving cookies kitabından uyarlandı .Aslı Altan Altundalhttps://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1164622016706691182006-11-27T12:06:00.000+02:002006-11-27T12:06:00.000+02:00Merhaba!Kurabiyeyi büyük bir hevesle denedim ama s...Merhaba!<BR/>Kurabiyeyi büyük bir hevesle denedim ama sonuç çok kötü oldu. Bende dahil hiç kimse sevmedi. ÖLçülere tam uydum ama bir garip oldu. Hissedilir yaoğurt ve hamurumsu bir tad, ağızda dağılmayan bir sertlik var kurabiyede. <BR/>Ben görüntüye bayılarak yapmıştım. Çok üzgünüm!!!<BR/>Nerde hata yapmış olabilirim acaba?<BR/>Sevgiler... <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://www.zeytinagaci.blogspot.com/2005/12/siyah-beyaz-kapler.html" REL="nofollow" TITLE="hfilizce at hotmail dot com">Filiz ÇELİK</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1149017221587080242006-05-30T22:27:00.000+03:002006-05-30T22:27:00.000+03:00Teşekkürler Ayşe Hanım, desteğiniz beni yüreklendi...Teşekkürler Ayşe Hanım, desteğiniz beni yüreklendiriyor... <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1148986990617309132006-05-30T14:03:00.000+03:002006-05-30T14:03:00.000+03:00merhaba nasılsınız ıyısınızdır ınsallah ben sızın ...merhaba nasılsınız ıyısınızdır ınsallah ben sızın tarıflerınızı okuduk ca ve gördükce daha ıyı oluyorum bır ev hanımı olarak ufkumuzu aydınlatıyorsunuz tesekkurler kolay gelsın. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://www.zeytinagaci.blogspot.com/2005/12/siyah-beyaz-kapler.html" REL="nofollow" TITLE="ayse at destekyazilim dot com">ayse</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1139052302322571692006-02-04T13:25:00.000+02:002006-02-04T13:25:00.000+02:00Mehtap çok teşekkür ederim.Ben zeytinyağını hemen ...Mehtap çok teşekkür ederim.Ben zeytinyağını hemen her yemekte kullanıyorum. Biraz da alışkanlık meselesi ama zeytinyağı ile pişirilmiş makarna , pilav benim daha çok hoşuma gidiyor. Ben zeytinyağını yemekte kullanırken yüksek ısıda ısıtmıyorum Zeytinyağı için ideal ısının 80 C olduğu söyleniyor.Yani aromasını kaybetmediği ısı. Örneğin soğan kavurmak istediğimde zeytinyağı ile birlikte tencereye koyup , kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak öldürüyorum.Böylece soğan kendi buharıyla pişmiş oluyor. Kızartma için zeytinyağının ayçiçek ve tereyağından daha uygun olduğunu belirten bir bilgi var.<A HREF="http://www.agri.ankara.edu.tr/bahce/pratikbilgiler/meyve/zeytin/beslenme.html" REL="nofollow">Buradan</A>  bakabilirsin.Kızarma ve yemeklerde 'Riviera' tipi zeytinyağını tercih edebilirsin. Ama en iyisi sızma zeytinyağıdır. Sızma zeytinyağı yöreye ve hasada göre farklılaşabilir ama genelde rengi sarı- yeşilimsi, tatlı ve hafiftir. ben genelde Tariş , Komili,Kırlangıç, Laleli gibi markaları tercih ediyorum.Zeytinağaçlarının yetiştiği bölgelere gezi yaptığımda ise yöresel ürünler alabiliyorum. Genelde margarin ve tereyağı kullanarak yapılan, kek, kurabiye , pasta vb. yiyecekleri aynı lezzettte , hatta daha lezzetli bir şekilde ve daha hafif , tolere edilebilir nitelikte zeytinyağı ile yapmak mümkün ben de mutfağımda bunu hedefledim, çalışıyorum. Zeytinyağını sevdirmek amacım. Paylaşalım, birlikte öğrenelim diyorum. Sevgilerimle...  <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1138908720881847712006-02-02T21:32:00.000+02:002006-02-02T21:32:00.000+02:00merhaba asli ablailk kez yaziyorumportakal agacini...merhaba asli abla<BR/>ilk kez yaziyorum<BR/>portakal agacini hep takip ediyorum<BR/>senin sitenin adi orada gecince hemen bi bakim dedim<BR/>ve cok basarili buldum tebrik ederim.<BR/>benim bir sorum var:her yemekte zeytin yagini kullana bilirmiyim?besin degeri cok isitilinca kaybolmuyormu?özellikle kizartma isleminde ve yemeklerde tabiki sogan kavururken.birde iyi zeytinyagini nasil anlarim?birkactane denedim kokusu cok agir geldi ve yemeklerdede tadi vardi.cevaplarsan cok sevinirim.ben almayadan katiliyorum <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/12/siyah-beyaz-kapler.html" REL="nofollow" TITLE="berazme at hotmail dot de">mehtap</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1138704934076583202006-01-31T12:55:00.000+02:002006-01-31T12:55:00.000+02:00Teşekkürler, tarifi ekledim kolay gelsin.  as...Teşekkürler, tarifi ekledim kolay gelsin. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1138703091319624162006-01-31T12:24:00.000+02:002006-01-31T12:24:00.000+02:00mrb;hatice için yaptığınız iki renkli kalp kurabiy...mrb;<BR/>hatice için yaptığınız iki renkli kalp kurabiyelerin tarifini rica ediyorum.güzel görünüyolardı.ayrıca sizi zevkle takip ediyorum.tebrikler. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/12/siyah-beyaz-kapler.html" REL="nofollow" TITLE="bidibidi52 at mynet dot com">betul</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1138695816528122372006-01-31T10:23:00.000+02:002006-01-31T10:23:00.000+02:00merhaba asli han1m,ben de haticenin nisani için ya...merhaba asli han1m,<BR/><BR/>ben de haticenin nisani için yaptiginiz kurabiyenin <BR/>tarifini rica edecektim....onlar çukulataya bulanmamis......o sekli nasil verdiginizi merak ediyorum....ve simdiden te_ekkür ediyorum...<BR/><BR/>haticemizi de Allah mesut etsin....<BR/><BR/>sevgiler, <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>pastaci papatyaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1137579087931724282006-01-18T12:11:00.000+02:002006-01-18T12:11:00.000+02:00Yeşim bu kurabiye un kurabiyesi kıvamında olmuyor ...Yeşim bu kurabiye un kurabiyesi kıvamında olmuyor . Daha çok gevrek bisküvi tadında. çikolataya ise mutlaka kıvam verebilmek için su eklenmeli. Erimiş çikolta biraz sulandırınca ( az miktar ) gayet güzel tutuyor, pasta süslerken de kıvam vermek için su ekleyip karıştırıyorum, mikserde karışırsa daha iyi.Özellikle besleyicilik yönünden benim favori kurabiyem oldu ama başarısız olanlara üzülüyorum :(  <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1137405146494817372006-01-16T11:52:00.000+02:002006-01-16T11:52:00.000+02:00Ben de büyük bir hevesle yaptım kurabiyeleri. Faka...Ben de büyük bir hevesle yaptım kurabiyeleri. Fakat benimkilerde olmadı. Hamur tadında, sert hatta ertesi gün taş gibi oldu. Dolaptan çıkardığımda ilk önce kolay şekil verdim. Ancak biraz odada kalınca kalıptan zor çıkardım. İkinci tepsi için tekrar dolaba koydum. Hamurda lastik gibi oldu. Nerde hata yaptım bilemiyorum. Çikolatada da aynı problem ben de de oldu. Aslı' cım neden olabilir bir fikrin var mı??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1136667067271755372006-01-07T22:51:00.000+02:002006-01-07T22:51:00.000+02:00Ben erittiğim çikolatayı biraz sulandırmıştım.Çiko...Ben erittiğim çikolatayı biraz sulandırmıştım.Çikolata eriyince koyu kıvamda oluyor ve kullanmak için bir parça su ilave etmek gerekiyor. Hemen ekledim ama galiba iş işten geçti küçükte olsa önemli bir püf noktası . Benim kurabiyeler gevrekti, belki un veya yoğurt etkilemiş olabilir. Gerçekten üzgünüm. :(( <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1136638764687320412006-01-07T14:59:00.000+02:002006-01-07T14:59:00.000+02:00Merhaba,Ölçülere tam uyarak tarifinizi denedim.Dah...Merhaba,<BR/><BR/>Ölçülere tam uyarak tarifinizi denedim.Daha önce ilk olarak sufle tarifinizi denemiş ve bayılmıştım,ellerinize sağlık.Bu kurabiyeleri yaparken tek sorunum damla çikotayı benmari eritmeme rağmen çok sert olması ve kalpleri banmak bir yana bıçak yardımıyla dahi çok zor sürebilmemdi.Pişirdikten sonra ise tadını pek beğenmedim fazla hamur tadı gelen ve kurabiye gevrekliği olmayan bir lezzet oldu ve de çok sertti üstelik çok sert bir hamur yapmamıştım.Sanırım bir yerlerde bir hatam oldu ama bulamadığım için de ne yazıkki favori tarif defterime ekleyemedim.....sevgiler <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/12/siyah-beyaz-kapler.html" REL="nofollow" TITLE="nespaker at yahoo dot com">Mina</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1136362483342014202006-01-04T10:14:00.000+02:002006-01-04T10:14:00.000+02:00Kurabiyede yağ çok önemli.Aynı tarifi margarinle y...Kurabiyede yağ çok önemli.Aynı tarifi margarinle yaptığınızda farklı , tereyağı ile yaptığınızda yada zeytinyağı kullandığınızda farklı tat elde ediliyor. Ben kurabiyeleri çocuklar için hazırlıyorum ve yediklerinde iyi beslenmeye katkı da olsun istiyorum. Kızlar siyah- beyaz kalpleri çok sevdi . Arşivden zeytinyağı ile hazırlanmış diğer kurabiye tariflerine bakabilirsiniz.  <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1136290814283936412006-01-03T14:20:00.000+02:002006-01-03T14:20:00.000+02:00Eline sağlık. Hemen denemeli. İçinde margarin olma...Eline sağlık. Hemen denemeli. İçinde margarin olmaması çok iyi. Margarin kullanmamaya çalışıyorum. Çok zorda kalırsam yerine tereyağı kullanıyorum. <BR/>Mutlu kalplerle mutlu yıllar.... <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="hulyayilmaz.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="hulyayilmaz at gmail dot com">Hülya Yılmaz</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1136287185431425012006-01-03T13:19:00.000+02:002006-01-03T13:19:00.000+02:00bende sağlıklı kurabiyeler ve kekler yapmaktan yan...bende sağlıklı kurabiyeler ve kekler yapmaktan yanayım bu yüzden margarinleri sevmiyorum ama zeytinyağı yerken tadında değişiklik hissedilmiyor mu <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://canten2.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="edikat1 at hotmail dot com">VanİLYa</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1136286322071110552006-01-03T13:05:00.000+02:002006-01-03T13:05:00.000+02:00Çok güzel kurabiyeleriniz. Bir dosta hediye amaçlı...Çok güzel kurabiyeleriniz. Bir dosta hediye amaçlı yapmayı düşünüyorum.İyi yıllar, sevgiler. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.akcahan@blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="smnury at yahoo dot com dot tr">Semanur/akçahan</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1136229778122854602006-01-02T21:22:00.000+02:002006-01-02T21:22:00.000+02:00pasta tarifini gorunce sok oldum bravo kırkyama di...pasta tarifini gorunce sok oldum bravo kırkyama diye girdim oda hamurdan kırkyama iyi bir bulus basarılar <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/12/siyah-beyaz-kapler.html#c113603018783234252" REL="nofollow" TITLE="cilembitmedi at yahoo dot com">nilgun </A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1136208713907659552006-01-02T15:31:00.000+02:002006-01-02T15:31:00.000+02:00Aslı Hanım, ne güzel kurabiye bunlar ellerinize sa...Aslı Hanım,<BR/> ne güzel kurabiye bunlar ellerinize sağlık.Ayrıca damla çikolatanın eritildiğini bilmiyordum deniycem.Teşekkürler.. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://www.blogcu.com/mbemine" REL="nofollow" TITLE="">emine</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1136030187832342522005-12-31T13:56:00.000+02:002005-12-31T13:56:00.000+02:00Yeni yilin kutlu olsun.Sevgiler.  tuhfeYeni yilin kutlu olsun.<BR/>Sevgiler. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2005/12/siyah-beyaz-kapler.html" REL="nofollow" TITLE="erentuhfe at yahoo dot com">tuhfe</A>Anonymousnoreply@blogger.com