tag:blogger.com,1999:blog-10116817.post115316443241731232..comments2024-03-25T00:13:13.138+03:00Comments on Zeytinağacı: Tatlıların Kraliçesi: Sakızlı DondurmaAslı Altan Altundalhttp://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-86134322559757656012008-07-08T17:50:00.000+03:002008-07-08T17:50:00.000+03:00ben bu dondurmayı yaptım süper çocuklarım yani 5 i...ben bu dondurmayı yaptım süper çocuklarım yani 5 izler bayıldıAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-48911180229620275502008-03-24T21:20:00.000+02:002008-03-24T21:20:00.000+02:00Elbette buğday nişastası kullanabilirsiniz...Elbette buğday nişastası kullanabilirsiniz...Aslı Altan Altundalhttps://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-76932609262019645002008-03-20T14:43:00.000+02:002008-03-20T14:43:00.000+02:00patates nişastası yerine buğdaş nişastası koyabili...patates nişastası yerine buğdaş nişastası koyabilir miyimAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1162220510997166742006-10-30T17:01:00.000+02:002006-10-30T17:01:00.000+02:00tarih  meraytarih<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="kent" REL="nofollow" TITLE="meray_1905 at hotmail dot com">meray</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1160426055790882942006-10-09T23:34:00.000+03:002006-10-09T23:34:00.000+03:00Merhaba Asli hanim,Hergun sayfaniza ugruyorum, aca...Merhaba Asli hanim,<BR/>Hergun sayfaniza ugruyorum, acaba var mi guzel bir tarif diye.Fakat hep ayni seyi goruyor ve uzuluyorum,acaba niye ara verdiniz diye.Insallah onemli bir sebebi yoktur ve hersey yolundadir.<BR/> yasemin <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2006/07/tatllarn-kraliesi-sakzl-dondurma.html" REL="nofollow" TITLE="ykurugol at yahoo dot com">yasemin</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1160144968513926922006-10-06T17:29:00.000+03:002006-10-06T17:29:00.000+03:00sevgili aslı nerelerdesin?sitenin güncellenmediğin...sevgili aslı nerelerdesin?sitenin güncellenmediğini görünce acaba benim bilgisayarımda mı bir sorun var diye düşünüyorum.bekliyoruz seni......<BR/>hülya <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>AnonymousAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1158134900934926732006-09-13T11:08:00.000+03:002006-09-13T11:08:00.000+03:00Asli'cigim,www.iskenderiye.com sitesinin alt sites...Asli'cigim,<BR/>www.iskenderiye.com sitesinin alt sitesi olan www.gurme.net haziran 2005’ten beri sitelerimizde yazdigimiz tüm yazi ve resimleri (bir bes on degil çogumuzun!) oldugu gibi sitesine kopyaliyor ve bunu daha çok okur çekmek, dolayisiyla daha çok reklam almak için yapiyor. Bunu tesadüfen farkettim ve hemen sitemde duyurdum. İstersen www.mutfaktazen.blogspot.com da ayrintilar var. Sikayetimi info@iskenderiye.com adresine bildirdim, yazdigim mektubun örnegini de bir önceki yazimda verdim. Lütfen hem sitelerimizde yeni birer yaziyla (otomatik olarak alindigina göre bu yazilar da kendi sitelerinde çikacak ve kendi hirsizliklarini kendi sitelerinde duyurmalarini saglayacaktir) durumu bildirelim, hem de ilk gününden itibaren tüm yazilarimizin sitelerinden çikarilmalarini isteyelim. Destegin için tesekkürler,<BR/>Tijen<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.mutfaktazen.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="inaltong at e-kolay dot net">tijen</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1154697397090562412006-08-04T16:16:00.000+03:002006-08-04T16:16:00.000+03:00berbat oldu bu ben size başka bir tarif vereyim:Va...berbat oldu bu ben size başka bir tarif vereyim:<BR/><BR/><BR/>Vanilyalı dondurma<BR/>KAÇ KİŞİLİK: 4 <BR/>HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk <BR/>PİŞME SÜRESİ: 25 dk <BR/>Malzemeler:<BR/>• 2 su bardağı süt<BR/>• 1 tatlı kaşığı vanilya<BR/>• 4 yumurta sarısı<BR/>• 1 su bardağı tozşeker<BR/>• 200 gr süt kreması<BR/><BR/>Hazırlanışı:<BR/>* 2 bardak sütü çelik tencereye alın. Vanilyayı ilave edip orta ateşte karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.<BR/><BR/>* Sütü tel süzgeçten geçirerek ayrı bir kaba dökün. Sütü boşalttığınız tencereye 4 yumurta sarısı ve tozşekeri alıp el mikseri ile hızlı hızlı çırpın.<BR/><BR/>* Ilık sütü yumurtalı karışıma azar azar dökerek sürekli karıştırın. Tencereyi içi su dolu başka bir kabın içine oturtup (benmari usulü) kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynatmamaya özen gösterin, krema kıvamına gelinceye kadar 10-15 dakika pişirin.<BR/><BR/>* Krema, kaşığa yapışmaya başlayınca ayrı bir kaba döküp soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmaması ve pürüzsüz bir krema kıvamında olması için arada bir karıştırın.<BR/><BR/>* 200 gr süt kremasını ayrı bir kasede hafifçe çırpın. Hazırladığınız soğuk kremaya azar azar dökerek karıştırıp yedirin. Üzerini kapatıp buzlukta donuncaya kadar bekletin. <BR/><BR/>* Karışımı derin bir cam kalıba alın ve üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Karışım, biraz toparlamaya başladığı zaman buzluktan çıkarıp mikserle birkaç saniye çırpın. Üzerini alüminyum folyo ile örtün. Buzlukta 20 dakika daha bekletin. Tekrar çıkarıp mikserle çırpın. Dondurma kıvamına gelene kadar bu çırpma işlemini tekrarlayın.<BR/><BR/>* Hazırladığınız dondurmayı alüminyum saklama kaplarına alıp ağzını sıkıca kapatın ve servis yapıncaya kadar buzlukta bekletin. <BR/><BR/>Dondurma çeşitleri <BR/>Dondurmayı her çeşit meyve, kuru yemiş ve fıstık ile hazırlayabilirsiniz. Verdiğimiz vanilyalı tarife dilediğiniz malzemeyi ilave ederek değişik lezzette dondurmalar elde edebilirsiniz. İlave edeceğiniz malzeme miktarını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.<BR/><BR/>Fındıklı dondurma <BR/>3 çorba kaşığı ince çekilmiş fındık ve 2 çorba kaşığı süt kremasını mikserle çırpın, krema kıvamındaki vanilyalı dondurmaya ekleyin.<BR/><BR/>Kahveli dondurma <BR/>Birkaç çorba kaşığı neskafeyi ılık suda eritip krema kıvamındaki vanilyalı dondurmaya <BR/>ilave edip iyice karıştırın.<BR/> <BR/>Çikolatalı dondurma <BR/>2-3 çorba kaşığı kakaoyu topaklanmaması için tel süzgeçten eleyerek sıcak kremaya ekleyin ve iyice karıştırın. <BR/>Şık bir sunum için <BR/>Dondurmayı servis yapmadan 10 dakika önce buzluktan çıkarıp hafifçe yumuşamasını bekleyin. <BR/>Dondurma kaşığını soğuk suya batırıp çıkarın ve dondurmayı kuplara paylaştırın. Meyvelerle ve nane yapraklarıyla süsleyip hemen servis yapın.<BR/> <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2006/07/tatllarn-kraliesi-sakzl-dondurma.html" REL="nofollow" TITLE="mstfozkaymak at hotmail dot com">mustafa</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1154070927474581642006-07-28T10:15:00.000+03:002006-07-28T10:15:00.000+03:00Merhaba Aslı Hanım,Ben dün akşam denedim dondurman...Merhaba Aslı Hanım,<BR/><BR/>Ben dün akşam denedim dondurmanızın. Pişerken ortalığı mis gibi salep kokusu sardı. Ben mısır nişastası kullandım. Henüz tadına bakmadım ama sanırım sakızı biraz fazla geldi. 3 parça atmıştım ama sabah eşime denettiğimde biraz fazla sakız kokuyor dedi. Bi dahaki sefere sakız yerine bitter çikolata eklesem nasıl olur dersiniz? Bide bu ayki lezzet dergisinde bir sürü dondurma tarifi var ve hepsinde krema kullanılmış, salep yok. Hiç öyle deneniniz mi?Ya da deneyen arkadaş varmı? Bir tarif ilgimi çekti ama ondada çikolata esansı istiyordu. o nasıl birşey daha önce duymadım. Kullanan varmı acaba ve nereden bulabilirim? Sanırım çok fazla soru sordum. Dondurmanın tadına bakıncada yazarım yorumumu. Tarif için çok teşekkürler. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2006/07/tatllarn-kraliesi-sakzl-dondurma.html" REL="nofollow" TITLE="fatosakyurek at hotmail dot com">fatoş</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1154017137345633492006-07-27T19:18:00.000+03:002006-07-27T19:18:00.000+03:00selam asli dondurma tarifin cok kolay gozukuyor go...selam asli dondurma tarifin cok kolay gozukuyor goruntusu bir harika benim oldugum yerde maras dondurmasi bulmak imkansiz ama geldigimden beri canim hep istiyorsdu simdi kiz kardesim tr de ondan saf sahlef istiycem gelirken getirsin diye ellerine saglik afiyetle kal <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://www.mutfaksepetim.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="alkestis_22 at msn dot com">fatos</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1154006951056938072006-07-27T16:29:00.000+03:002006-07-27T16:29:00.000+03:00sevgili asli ellerine saglikacaba patates nisastas...sevgili asli ellerine saglik<BR/><BR/>acaba patates nisastasi yerine ne kullanabiliriz? <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>melekceAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1153828209730773322006-07-25T14:50:00.002+03:002006-07-25T14:50:00.002+03:00Dondurmayı ben de kızım da çok severiz. Ama hazır ...Dondurmayı ben de kızım da çok severiz. Ama hazır dondurmalar bol miktarda katkı maddesi içerdiği için gönül rahatlığı ile yiyemiyorduk. Bu tarif de dodurma makinesi gerektirmediğinden gayet yapılabilir görünüyor. Elinize sağlık.<BR/>Yalnız ben damla sakızından nefret ettiğim için meyveli olarak deneyeceğim. İnşallah sizinki kadar güzel olur. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.kizimveben.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="">sarıgül</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1153828206511006282006-07-25T14:50:00.001+03:002006-07-25T14:50:00.001+03:00Dondurmayı ben de kızım da çok severiz. Ama hazır ...Dondurmayı ben de kızım da çok severiz. Ama hazır dondurmalar bol miktarda katkı maddesi içerdiği için gönül rahatlığı ile yiyemiyorduk. Bu tarif de dodurma makinesi gerektirmediğinden gayet yapılabilir görünüyor. Elinize sağlık.<BR/>Yalnız ben damla sakızından nefret ettiğim için meyveli olarak deneyeceğim. İnşallah sizinki kadar güzel olur. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.kizimveben.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="">sarıgül</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1153828205550737682006-07-25T14:50:00.000+03:002006-07-25T14:50:00.000+03:00Dondurmayı ben de kızım da çok severiz. Ama hazır ...Dondurmayı ben de kızım da çok severiz. Ama hazır dondurmalar bol miktarda katkı maddesi içerdiği için gönül rahatlığı ile yiyemiyorduk. Bu tarif de dodurma makinesi gerektirmediğinden gayet yapılabilir görünüyor. Elinize sağlık.<BR/>Yalnız ben damla sakızından nefret ettiğim için meyveli olarak deneyeceğim. İnşallah sizinki kadar güzel olur. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.kizimveben.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="">sarıgül</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1153581350528727352006-07-22T18:15:00.000+03:002006-07-22T18:15:00.000+03:00Siteni acarken surekili sorun yasiyorum Asli'cigim...Siteni acarken surekili sorun yasiyorum Asli'cigim. Mesela bir onceki yayinlayali o kadar sure olmus ama ben 2 gun oncesine kadar sayfada hic birsey goremiyordum:( Halbuki mesaji yayinlayali neredeyse 1 ay olmus..<BR/>Dondurma hep yapmayi istedigim ama makinam olmadigi icin deneyemedigim bir lezzet. salep bulabilsem hemen denerim tarifini. Burada Arap marketlerde var ama nisastali uydurma bir karisim..<BR/>Denemelerin devam ederse belki salepsiz bir tarif verirsin ve denerim boylece..<BR/>Ellerine saglik..<BR/>Seviler... <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="http://zeytinagaci.blogspot.com/2006/07/tatllarn-kraliesi-sakzl-dondurma.html" REL="nofollow" TITLE="hanifeicoz at gmail dot com">Hanife</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1153287637748495292006-07-19T08:40:00.000+03:002006-07-19T08:40:00.000+03:00Teşekkür ederim:)  aslı altan altundalTeşekkür ederim:) <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1153247945289723552006-07-18T21:39:00.000+03:002006-07-18T21:39:00.000+03:00harka bir siteniz var...tarifler ve resimler çok g...harka bir siteniz var...tarifler ve resimler çok güzel...başarılar dilerim <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>oğuzAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1153177853843771002006-07-18T02:10:00.000+03:002006-07-18T02:10:00.000+03:00Hanimiş, Ben bu tarifi yumurta içermediği için öze...Hanimiş,<BR/> Ben bu tarifi yumurta içermediği için özellikle çok sevdim. Tariften sakızı çıkarıp <I>donma </I> aşamasında ince doğranmış çilek , vişne parçaları, çok ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi, damla çikolatası eklenebilir. Geleneksel tatla yeni lezzetlere ulaşmak , neden olmasın... <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1153177375797255142006-07-18T02:02:00.000+03:002006-07-18T02:02:00.000+03:00Sanırım kaliteli çikolatayı eritip, istediğimiz ş...Sanırım kaliteli çikolatayı eritip, istediğimiz şekilde tekrar dondurarak birşeyler yapabilirz. Sonuçta çikolata ve dondurma birlikteliği güzel olur. şekil verme meselesini düşünelim. Gerçekten haklısın , bu tür dondurmalar fazlasıyla katkı maddesi içeriyor.Evde denemeler yapmak hem zevkli hem de kaçınılmaz. <BR/> Dondurmamın üzerine biraz çikolata eritip, biraz da ceviz serpiştişrmeliyim...Sevgilerimle. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.zeytinagaci.blogspot.com" REL="nofollow" TITLE="zeytinagaci at gmail dot com">aslı altan altundal</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1153176958987326172006-07-18T01:55:00.001+03:002006-07-18T01:55:00.001+03:00Bu etkinlikte pekçok dondurma tarifi öğrenmeyi umu...Bu etkinlikte pekçok dondurma tarifi öğrenmeyi umuyordum. Ama rastladığım ilk dondurma tarifi senden geldi, teşekkürler. Ben sakız tadını fazla sevmem. Başka neler yapabiliriz acaba bu tarifle. Ellerine sağlıkAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1153176906043395522006-07-18T01:55:00.000+03:002006-07-18T01:55:00.000+03:00Bu etkinlikte pekçok dondurma tarifi öğrenmeyi umu...Bu etkinlikte pekçok dondurma tarifi öğrenmeyi umuyordum. Ama rastladığım ilk dondurma tarifi senden geldi, teşekkürler. Ben sakız tadını fazla sevmem. Başka neler yapabiliriz acaba bu tarifle. Ellerine sağlık <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A><A HREF="www.hanimis.com" REL="nofollow" TITLE="hanimis at gmail dot com">hanimis</A>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-1153176208607372452006-07-18T01:43:00.000+03:002006-07-18T01:43:00.000+03:00Sevgili Aslı muhteşem görünüyor. Tebrik ederim. Bi...Sevgili Aslı muhteşem görünüyor. Tebrik ederim. Bilinçli bir insan olduğunuzu düşündüğümden bir soru sormak istiyorum. Eşim bademli Magnum dondurmaya bayılıyor. Ben zararlı katkı maddeleri içerebileceğinden korkuyorum. Acaba evde kaplama bu tarz dondurma yapabilirmiyiz? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Selam ve saygılar. <BR/><BR/><A></A><A></A><A><B> </B></A>inspiAnonymousnoreply@blogger.com