tag:blogger.com,1999:blog-10116817.post1309719325970401127..comments2024-03-25T00:13:13.138+03:00Comments on Zeytinağacı: İftara Kabak MücveriAslı Altan Altundalhttp://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-73812576249847473332017-10-25T05:59:39.400+03:002017-10-25T05:59:39.400+03:00Cok dogru benim de Bildigim bU Gercek. Tesekkurl...Cok dogru benim de Bildigim bU Gercek. TesekkurlerAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13699645557312475316noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-13987037570081584482014-12-11T17:36:23.053+02:002014-12-11T17:36:23.053+02:00Gözde ve adsiza katiliyorum ! Zeytinyagi kizartmak...Gözde ve adsiza katiliyorum ! Zeytinyagi kizartmak kesinlikle çok zararlidir !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-17426360276388820892012-08-16T17:05:41.522+03:002012-08-16T17:05:41.522+03:00ben de gıda mühendisiyim ve meslektaşımın yazdıkla...ben de gıda mühendisiyim ve meslektaşımın yazdıklarına katılıyorum. okulu yeni bitirdim ve bitkisel yağ teknolojisi dersini son dönem aldığım için zeytinyağı konusundaki bilgilerim taze. zaten mesleğimizin en zor kısmı bu, insanların beynine yerleşmiş yanlış bilgilerin doğrulaını kabul ettirmekte inanılmaz zorluk çekiyoruz. ister inanın ister inanmayın özelliklede sızma zeytinyağının kızartma için uygun olmadığı bilimsel bir gerçek. bu uyarıdan sonra kızartme için kullanıp kullanmamak size kalmış... saygılar...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-37034115880643578842012-06-01T17:45:39.152+03:002012-06-01T17:45:39.152+03:00herkes artık biliyor zeytinyağının yanma süresi ço...herkes artık biliyor zeytinyağının yanma süresi çok kısa dolayısıyla kızartmaya müsait değil biraz okuyalım doğruları bilimsel açıklayanlara da kulak verelim görüyorum saygı duyulmuyor bari bunu yapalım.Zeytinyağı saf biçimiyle hem yemeklerde kullanılmaya, hem de orta sıcaklıkta yapılan kızartmalara elverişlidir. "Zeytinyağında kızartma sırasında ortaya çıkacak yükseltgenme tepkimelerini engelleyen maddeler vardır. Ama kızartma işlemt yağın içerdiği doğal vitaminlerin hemen hepsini yıkıma uğratır. Isıtma işlemi sırasında sürekli olarak beyaz dumanın çıkmaya başladığı sıcaklık eşiğine çıkmamak gerekir. Bu eşik 140 ~C'den sonra aşılır ve yağ asitlerinin gliserin gibi bileşenlerine ayrılmasıyla gerçekleşir. Ayrıca işlemden geçirilmiş yağlann bile uzun süre bekletildiğinde asitliğinin artacağı unutulmamalıdır." Öyle bilimsel dergilerden alınmış bir bilgi değil rastgele seçtiğim bir bilgi<br />Birbirimizi bu kadar düşmancasına yargılatan ne bilmiyorum birimiz diğerimiz için iyi birşey söylemeye çalışıyor sanki düşmanında duymuşcasına tepki veriliyor.Yazık yapmayalım cahillik bize yakışmaz ayrıca vazgeçtim bu tarifi yapmaktan tek eksiği sevgi ve saygıdan yoksun ellerden çıkmış olması...üzgünüm hem de hepiniz için...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-75653990819653615962012-05-27T00:27:53.972+03:002012-05-27T00:27:53.972+03:00Gıda mühendisiyim diyen adsız nicki kişinin yoruml...Gıda mühendisiyim diyen adsız nicki kişinin yorumlarını gülerek okudum. Zeytinyağı ile kızartma sağlıksızdır demiş kaynak vermiş aklınca ama verdiği kaynaklarda zeytinyağının her yönden ne kadar mükemmel bir yağ olduğu yazıyor. Hele birinde kullanılmış zeytinyağı'nın dizel motorda kullanılması araştırılmış :) Yani gıda mühendisi ama hiç bir bilgisi yok. Yazık diyorum bu kadar gıda terörü sucuklarda çıkan iç organlar bu gibi gıda mühendislerinin yüzünden demekki...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-73348358297709871642011-08-28T18:57:55.879+03:002011-08-28T18:57:55.879+03:00Sızma zeytinyağ kızartmalarda kullanılmaz ve yemek...Sızma zeytinyağ kızartmalarda kullanılmaz ve yemeklere de en son koyulur çünkü sızma zeytinyağının faydalı kısmı yüksek sıcaklıkta kaybolur. Fakat rivera zaten üretilirken yüksek sıcaklıkta üretilir ve üretim sırasında sızma zeytinyağında bulunan ekstra faydalı içeriği kaybolur. Bu yüzden sızma daha çok salatalarda ve çiğ olarak tüketilirken rivera yüksek sıcaklıkta kullanılabilir. Ben gıda mühendisi değilim fakat bu bilgi aranızda karışıklığı giderebilir diye düşündüm.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-78809820648459647602009-10-16T13:30:16.676+03:002009-10-16T13:30:16.676+03:00zeytinyağı evet en iyi yağdır ama kızartma konusun...zeytinyağı evet en iyi yağdır ama kızartma konusunda asla diğer yağlar kadar sağlıklı değildir.çünkü ısıya karşı çok dayanıklı değildir ve yapısı değiştiği için tehlikeli olabilir zeytinyağı sadece salatalarda ve yemeklerde kullanılmalıdır.kızartmada ise çabuk yanan bir yağ olduğu için kullanılması kesinlikle tavsiye edilmez.Öyle olsa herkes zeytinyağında kızartır.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır.Sabit fikirli olmayıp yeni bilgilere açık olmak gerekirgozdenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-55322630240303857062009-09-11T16:14:20.694+03:002009-09-11T16:14:20.694+03:00Keşke isminizi yazacak kadar cesaretli ve görüşü...Keşke isminizi yazacak kadar cesaretli ve görüşünüzü savunurken de daha naif olabilseydiniz. Hepimiz burada doğruyu bulmaya , tecrübelerimizi veya okuduklarımızı paylaşmaya çalışıyoruz. Yazmış olduğunuz kaynaklar konu hakkında benim yazdıklarımı çürütemiyor . Zeytin yağının en iyi yağ olduğu görüş olarak belirtilmiş zaten.Göndermiş olduklarınızı bilimsel kanıt olarak kabul edip ikna olmam imkansız. Bu konuyu ilerleyen günlerde ayrıntılı ele alacağım tabii sizi de isminizle birlikte aramızda görmekten memnun oluruz :)Aslı Altan Altundalhttps://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-36366082456671928252009-09-10T10:38:06.719+03:002009-09-10T10:38:06.719+03:00Bilimsel tanımı için verdiğiniz tek bir referansın...Bilimsel tanımı için verdiğiniz tek bir referansın bilimsel kaynak olmamasına hayran kaldım. Sizin gibi kendisini pek bir bilgili! sananlar yüzünden ülkemiz ve insanımız bu halde ya. Herkes herşeyi okuduğu tek bir kitaptan öğrenip alternatif görüş ve araştırmalara bakma tenezzülü göstermiyor.<br />http://www.oliveoilsource.com/cooking_olive_oil.htm<br />http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070313173447AAWrn4D<br />http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6V3B-48301WM-3&_user=4099511&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_searchStrId=1006752357&_rerunOrigin=scholar.google&_acct=C000062249&_version=1&_urlVersion=0&_userid=4099511&md5=d8092cbb153ea7b66b8011ce1f80ace4<br />Changes in Phenolic Composition and Antioxidant Activity of Virgin Olive Oil during Frying<br />http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf025932w<br />Google scholar'da bi zahmet olive oil frying yazarsanız epey bir şey öğrenebilirsiniz. Tabii bilimsel anlayışınız gerçekten bilimsel yayınları okumaya izin veriyorsa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-12739366905939317492009-09-08T23:03:32.112+03:002009-09-08T23:03:32.112+03:00Mücverin fırında olanını çok severim hafif diye. S...Mücverin fırında olanını çok severim hafif diye. Sızma zeytinyağında kızartılmışını da denemek lazım. ellerine sağlık. Sevgiler...HUYSUZBALIKhttps://www.blogger.com/profile/16227572738638571248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-30494117738932405012009-09-07T21:32:49.376+03:002009-09-07T21:32:49.376+03:00canım çekti vallahi.canım çekti vallahi.ugurhttp://www.extraloob.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-23532429081168695372009-09-07T21:32:38.535+03:002009-09-07T21:32:38.535+03:00Tüm " Mücver severler" yorumlarınıza t...Tüm " Mücver severler" yorumlarınıza teşekkür ederim.<br />Gıda Mühendisi olduğunu söyleyen arkadaş,<br /> ismiyle birlikte kaynak göstererek hepimizi ayrıntılı bilgilendirirse gerçekten çok memnun olacağım.<br />Verdiğim bilginin kaynağını daima belirtiyorum.<br />Zeytinyağının tereyağı ve ayçiçek yağına göre kızartmaya daha uygun bir yağ olması bilimsel bir gerçektir.Aslı Altan Altundalhttps://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-59069599938474192332009-09-07T16:13:33.983+03:002009-09-07T16:13:33.983+03:00gıda mühendisiyim. zeytinyağı çıkabildiği yüksek s...gıda mühendisiyim. zeytinyağı çıkabildiği yüksek sıcaklıklar nedeniyle besin yapısını bozduğu için kızartmalarda asla tavsiye edilmez. ayrıca içerisinde bulunan doymamış yağların bir kısmı yüksek sıcaklıklarda yapı değişimi geçirmekte ve toksik olabilmektedir. sağlıklı yaşamak adına yaptığınız şeyleri görmek ve okumak hakikaten çok acı verici ama sanırım zeytinyağıyla kızartma yapmanız ve bunu insanlara tavsiye etmeniz bir doruk noktası oldu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-40014880596867724962009-09-07T13:16:05.909+03:002009-09-07T13:16:05.909+03:00bayılırım.....bayılırım.....pembecikolatahttps://www.blogger.com/profile/11381309304015503024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-22292344968782452772009-09-07T10:11:23.407+03:002009-09-07T10:11:23.407+03:00zetinyağlı tariflerin harika görünüyor.bloğunu zev...zetinyağlı tariflerin harika görünüyor.bloğunu zevkle takip ediyorum.sevgiler...sihirlisepethttp://sihirlisepet.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-16250911014392082502009-09-05T23:56:41.056+03:002009-09-05T23:56:41.056+03:00Harika olmuş ellerine sağlık, zeytinyağının kızart...Harika olmuş ellerine sağlık, zeytinyağının kızartmalarda kullanıldığını hiç bilmiyordum, deneyeceğim.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-69996913391745081772009-09-05T23:36:16.887+03:002009-09-05T23:36:16.887+03:00Ellerine sağlık çok severrim :)Ellerine sağlık çok severrim :)Pembe Tatlarhttps://www.blogger.com/profile/09753725405436885281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-32591838636410726812009-09-05T14:57:26.169+03:002009-09-05T14:57:26.169+03:00Olá! Conheci esse cantinho e é tudo de bom!
Lindo,...Olá! Conheci esse cantinho e é tudo de bom!<br />Lindo, criativo, nutritivo e delicioso...<br />Espero você em:<br />magiadaines.blogspot.com<br />Um ótimo fim de semana!<br />Beijinhos carinhosos.<br />Itabira - BrasilDih Rochahttps://www.blogger.com/profile/11258248911521272925noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-62708857809062881602009-09-05T11:42:22.321+03:002009-09-05T11:42:22.321+03:00Aslıcım mücverin süper ellerine sağlık bereketli i...Aslıcım mücverin süper ellerine sağlık bereketli iftarlar dilerim kocaman sevgiler...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14272844356654333849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-61894210125273104922009-09-05T00:14:35.836+03:002009-09-05T00:14:35.836+03:00Harika olmuş.Bizim evin favorisi.Ellerinize sağlık...Harika olmuş.Bizim evin favorisi.Ellerinize sağlık.Sevgiler...müjdehttps://www.blogger.com/profile/17437929031435176661noreply@blogger.com