tag:blogger.com,1999:blog-10116817.post4333759205883754048..comments2024-03-25T00:13:13.138+03:00Comments on Zeytinağacı: Pita Ekmeği (Pita Bread)Aslı Altan Altundalhttp://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comBlogger47125tag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-31473592554369439962013-10-31T02:30:42.242+02:002013-10-31T02:30:42.242+02:00Harikasiniz boyle yorumlar okudukca yalniz olmadig...Harikasiniz boyle yorumlar okudukca yalniz olmadigimi hissetdirdiniz bana..elbette hersey hizim mutfagimizdan degil ismide zaten arapca olan lahmacun gibi..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-5614607280887572482012-05-12T19:37:21.555+03:002012-05-12T19:37:21.555+03:00müthiş bir tarif,özellikle sandviç için süper oluy...müthiş bir tarif,özellikle sandviç için süper oluyorlar :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-65922121374859107782011-12-16T10:03:58.556+02:002011-12-16T10:03:58.556+02:00misss kokusu geliyor sanki burnuma:)misss kokusu geliyor sanki burnuma:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-14383466251942600712011-11-09T18:19:49.133+02:002011-11-09T18:19:49.133+02:00Az önce fırından çıkardım, süper görünüyorlar. Bun...Az önce fırından çıkardım, süper görünüyorlar. Bundan sonra sık sık yapacağım. Teşekkürler.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-189499379341399152011-09-17T08:54:07.736+03:002011-09-17T08:54:07.736+03:00http://lezizyemeklerim.blogspot.com/2011/04/pita-e...http://lezizyemeklerim.blogspot.com/2011/04/pita-ekmegi-pita-bread.html sizin pitaları çalmışlar!senaynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-11519018515874431372010-12-05T16:41:50.785+02:002010-12-05T16:41:50.785+02:00ben devamlı yaparım ve ilk yaptığım günden beri hi...ben devamlı yaparım ve ilk yaptığım günden beri hiç bir sorun yaşamadım..sanırım mayalı hamurlar biraz dikkat ve tecrübe istiyor..sorun yaşayan arkadaşlarım için de bana göre sizden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum..ama denecikçe eliniz yatkınlaşacak ve güzel sonuçlar elde edeceksiniz..ben 220 derecede 10 dk.pişirdim.çok tutarsanız kuru olur.bir de fanlı fırında değil statik fırında pişirdim..Una da 1/3 oranında kepekli un karıştırarak kullandım..sevgiler..sevilayAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-27851218789740121162010-07-21T23:26:39.314+03:002010-07-21T23:26:39.314+03:00tadı iyidi de şekli bozuk idi..tadı iyidi de şekli bozuk idi..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-21296431582750408142010-04-08T10:31:37.776+03:002010-04-08T10:31:37.776+03:00MERHABA,
sana zeytin şirin demek istiyorum...:))
...MERHABA,<br /><br />sana zeytin şirin demek istiyorum...:))<br /><br />Bu ekmeği denedim.. yemin ederim köy kokuyor.. ancak ben bisi sormak istiyorum... seninkinin görüntüsüne benzetemedim yani boyle pofidik olmadı,sonra içleri bombos olmadı benim ici de hamurdu ama nefis hamur tabi :)))<br />Farklı olarak yaptıgımı soyleyeyim<br /><br />ben zamansızlık nedeniyle aksam hamuru ekmek makinemde senin tarifinle hazırladım..(tarif icinde 2 cay kasıgı diyordu ama ben instant kuru maya paketinin tamamını kullandım yani 10 gr oldu.. bu degisiklige sebep olmus olabilir mi?)Sonra makineden cıkardım biraz yogurdum ve bir kaba koyup dolaba kaldırdım. Sabah kalkınca kaptan nerdeyse tasmıstı.. :)) sonra 2 tanesine şekil verip fırına verdim..(kalan hamuru bugun yine dolapta bıraktım aksam deneyeceğim.. bu da hata mı ?)<br /> 12 dk sonra cıkardım icine kasar domates koydum..Ve az once isyerinde yedim.. hımmmmmmm..mmm.mmm ... bayıldımm..Bilgeshttps://www.blogger.com/profile/07551022700788728542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-46710075895273902072010-04-08T10:01:17.094+03:002010-04-08T10:01:17.094+03:00Bu yorum yazar tarafından silindi.Bilgeshttps://www.blogger.com/profile/07551022700788728542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-29973288945860895752010-04-06T16:13:18.712+03:002010-04-06T16:13:18.712+03:00OF BU GÖRÜNTÜ VAR YA İNSANI DİNDEN İMANDAN CIKARIR...OF BU GÖRÜNTÜ VAR YA İNSANI DİNDEN İMANDAN CIKARIR :))))Bilgeshttps://www.blogger.com/profile/07551022700788728542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-69344353477785957072010-02-05T15:56:58.425+02:002010-02-05T15:56:58.425+02:00EKMEKLERDE SİTENİZ DE HARİKA:)EKMEKLERDE SİTENİZ DE HARİKA:)Hatay Sofrası(Şenay)http://www.hataysofrasi.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-27559322885420073702010-02-03T20:59:30.240+02:002010-02-03T20:59:30.240+02:00Merhaba,
Ben bu tarifi esmer unla denemedim ama s...Merhaba,<br /><br />Ben bu tarifi esmer unla denemedim ama sanırım esmer ve beyaz unu yarı yarıya karıştırarak yapabilirsiniz. Sorun olmaz.Aslı Altan Altundalhttps://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-57223295064267998842010-02-03T18:35:12.472+02:002010-02-03T18:35:12.472+02:00pita ekmeğini denedim çok güzel oldular bu güzel t...pita ekmeğini denedim çok güzel oldular bu güzel tarifleriniz için çok teşekkür ederiz. esmer yerli undan yapılırsa aynı sonucu alabilirmiyiz cevaplarsanız memnun olurum tekrar teşekkürler . nuranAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-29481179778670015702010-01-23T19:58:23.303+02:002010-01-23T19:58:23.303+02:00Fanlı sıcak fırında ve tabii biraz kalın açarak ...Fanlı sıcak fırında ve tabii biraz kalın açarak pişirmiştim bu ekmeği. Mayalama sürecinde, hamuru önce 50 C de kabarana kadar bekletmek, sonra sıcaklığı 200 derecenin üzerine çıkartarak pişirmek iyi sonuç verebilir. Pişme süresi de fazla uzun değil. Fırına girdiğinde kısa sürede kabarması gerekiyor , sonra pişiyor. <br />Piştikten sonra birkaç torbaya sararak saklayabilirsiniz. Çıkarıp fırına koyduğunuzda taptaze oluyor.Aslı Altan Altundalhttps://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-47889837899857929692010-01-21T22:43:39.967+02:002010-01-21T22:43:39.967+02:00Merhaba,
Öncelikle zeytin ağacını çok beğendiğimi ...Merhaba,<br />Öncelikle zeytin ağacını çok beğendiğimi söylemek istiyorum.Pita ekmeğini denedim.Çok güzel oldu tat olarak.Ama fotoğraftaki gibi çok kabarmadı.Bunun belki de hamuru çok yumuşak bırakmadığım için olduğunu ve biraz da ince yaptığım için olduğunu düşünüyorum.<br /> <br />Derin dondurucuda pişirdikten sonra saklıyoruz değil mi?<br />Teşekkürler...<br />NihanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-35843554844359665772009-12-12T00:01:17.259+02:002009-12-12T00:01:17.259+02:00Merhaba, ben pita tarifinizi yaptim, (evde yumurta...Merhaba, ben pita tarifinizi yaptim, (evde yumurta olmadigindan benimki de yumurtasiz oldu) ama sonuc super ellerinize saglik ve tum tarifler icin tesekkurlerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-85331260255877724082009-11-19T23:45:01.393+02:002009-11-19T23:45:01.393+02:00Merhaba,
Belki unun cinsi nedeniyle ölçü tutmamış...Merhaba,<br /><br />Belki unun cinsi nedeniyle ölçü tutmamış olabilir ama kolayı var biraz daha un ekleyerek kıvama getirebilirsiniz.Bu tür hamurlarda tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş yedirerek eklemekte fayda var . Ayrıca mayalı hamurlarda ölçüye göre hamur hazırlayıp, eğer sorunluysa ,üzerine nemli bez örterek 20-30 dakika dinlendiriyorum sonra tekrar yoğuruyorum .O zaman hamur kendini toparlayabiliyor. Umarım ziyan olmamıştır. Kolaylıklar dilerim.Aslı Altan Altundalhttps://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-2715850127134731492009-11-19T14:25:24.123+02:002009-11-19T14:25:24.123+02:00Bu tarife göre elde ettiğim hamur başa çıkamayacağ...Bu tarife göre elde ettiğim hamur başa çıkamayacağım kadar yapışkan oldu. Neyi yanlış yapmış olabilirim acaba? Sorun erkek olmamdan kaynaklanıyordur belki : )F.Danteshttps://www.blogger.com/profile/17173704220062559552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-14933802919606819172009-11-19T00:42:58.703+02:002009-11-19T00:42:58.703+02:00Derin dondurucuda rahatlıkla saklanabilir. Çıkardı...Derin dondurucuda rahatlıkla saklanabilir. Çıkardığınızda fırınlamanız yeterli.Yeni pişmiş gibi oluyor.Aslı Altan Altundalhttps://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-18704560535734034172009-11-18T19:42:45.682+02:002009-11-18T19:42:45.682+02:00Merhabalar... Bu türden ekmekleri nasıl saklıyorsu...Merhabalar... Bu türden ekmekleri nasıl saklıyorsunuz acaba? Buzluğa ya da derin dondurucuya koyabilir miyiz?F.Danteshttps://www.blogger.com/profile/17173704220062559552noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-82587549487036469442009-10-20T22:27:24.401+03:002009-10-20T22:27:24.401+03:00Merhaba,
Sıcaklık iyi, ben de 230 derecede ve fı...Merhaba,<br /><br />Sıcaklık iyi, ben de 230 derecede ve fırının alt katında pişirmiştim , kalınlıktan olabilir. Çok ince olmaması gerekli.Ayrıca hamur iyi mayalandı mı? Mayalanan hamur yeterince kabardı mı ?.Şekil verilen hamur , pişirilmeden önce 50 C de sıcak fırında kabarması için bekletilebilir.Biraz kabaran hamur daha sonra 240 C de pişirilebilir. Böylece kabarma işlemi daha kolay ve çabuk olur.Aslı Altan Altundalhttps://www.blogger.com/profile/04682091921555366502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-62786102503943350202009-10-19T10:35:11.811+03:002009-10-19T10:35:11.811+03:00Aslı hanım merhaba;
Dün pitaları denedim lezzetler...Aslı hanım merhaba;<br />Dün pitaları denedim lezzetleri çok güzel oldu fakat bazıları kabarıp şişmedi. neden olabilir? fırının en alt rafına ızgara üzerine kağıt serdim 240 dercede altüst ısıtma şeklinde yaptım. bu ayarlardan mı kabarmadı yoksa kalınlığı az mı tuttum?ne dersiniz?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-34962473367309597382009-06-09T23:48:26.927+03:002009-06-09T23:48:26.927+03:00taze pita beni kendimden geçirdi yarın ilk iş dene...taze pita beni kendimden geçirdi yarın ilk iş deneyeceğim. Blogunuzu çok beğendim içaçıcı takipteyim. Normandiya'dan Sevgilerbestehttps://www.blogger.com/profile/00505632358099847678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-84926489171582555352009-06-07T18:32:41.131+03:002009-06-07T18:32:41.131+03:00mrblar boyle harika bi tarifi detaylica nalattigin...mrblar boyle harika bi tarifi detaylica nalattiginiz icin gercekten cani gonulden cok tesekkur ederim bu ekmekleri muhakkak denemeliyim lakin esim ve ben sandwic yemeye bayiliriz ellerinize saglik allah razi olsun paylasiminiz icin <br />fransadan sevgileleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-10116817.post-4452973638536952632009-05-24T00:28:49.021+03:002009-05-24T00:28:49.021+03:00mmm çok güzel ve sevimli görünüyorlar bende deneye...mmm çok güzel ve sevimli görünüyorlar bende deneyeceğim,ellerinize sağlık:)bu sevimli şeylerden yemek isterdim:)sevgiler...kizhatcenoreply@blogger.com