Perşembe, Aralık 29, 2005

Siyah- Beyaz Kapler



Sevgiyi göstermenin bir yolu...Çoğu zaman hayatın koşuşturmasında ifade etmeyi ihmal ettiğimiz sevgilerimiz. Bu çikolatalı kurabiyelerin zararsız lezzetleri, karşımızdaki insanı ne kadar sevdiğimizi perçinleyecek. Sevgi ertelemeye gelmez , doğru mutfağa sevgi kurabiyeleri yapmaya...
Malzemeler
  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3/4 cup şeker (170 gr)
  • 2 cup un (250 gr)
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 /4 bardak süt ( 60 ml)
  • 100 gr bitter çikolata (süslemek için)
Yapılışı
  • Tereyağı ve şekeri karıştırıp iyice yoğurun.Yumurta ve sütü ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamuru yaklaşık yarım cm kalınlığında açın ve kalp kalıplarıyla şekil verin.
  • 180 C fırında 10 dakika , üzerini kızartmadan pişirin.
  • Bitter çikolataları benmari usulüyle eritin.Eriyen çikolatayı biraz sulandırın. Soğuyan kurabiyelerin herbirinin yarımını çikolataya bulayarak buzdolabında soğutun. Sevdiklerinize ikram edin. Afiyet olsun.

35 yorum:

  1. Aslı hanım merhaba, kurabiyeleriniz süper görünüyor ellerinize sağlık, bende bu akşam kurabiye yapıp kızımın okuluna göndermeyi düşünüyorum da bana bu ölçülerle tahmini kaçtane çıktığını yazabilir misiniz?
    Teşekkürler. 

    Songül

    YanıtlaSil
  2. Aslıcım ne kadar güzeller! Bu sevgi gösterisi karşısında mutluluktan havalara uçmayacak kimse olamaz:) Ellerine sağlık! (ayrıca -yine- sağlıklı kurabiyeler yapmışsın, bu da ayrı bir güzellik:) 

    Sibel

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Aslı çok şık kurabiyeler ellerine sağlık:) bende kalp börek tarifi verdim blogumda.İnsan böyle güzel şekilli mamaları yerken çok mutlu oluyor değilmi:) hele birde karşındaki kişi sana sevgisini bu güzel mamalarla belli ederse işte o zaman ondan büyük mutluluk olamaz:) 

    burcukusu

    YanıtlaSil
  4. Asli bende gecen gun yaptim kalpli vede cikolatali kurabiyeden, fakat bendeki tarif daha farkli ama eminim seninkide cok lezzetlidir, birde ben bu goruntuye ek olarak, cikolatali kisimlarin bir tarafini ya cevizede yada hindistan cevizine batiriyorum oyle de cok sIk oluyorlar:)ellerine saglik!  

    arzu

    YanıtlaSil
  5. Songül, ben kurabiyelerin yarısını pişirebildim ancak , zaman yetmedi diğer yarısını yarın pişireceğim ama 30 civarında kurabiye elde edileceğini sanıyorum. Kızlarım severek yediler.
    Sibel, Burcu, Arzu yorum ve öneriler için teşekkür ederim. Diğer yarısını pişirirken biraz ceviz serpiştireceğim üzerine gerçekten iyi fikir.  

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  6. Yine harika bir kurabiye tarifi. Senin kurabiylerin favorim biliyorsun Asli. Bunu da deneyecgim, emin ol.. Fotograflar cok guzel. 

    Hanife

    YanıtlaSil
  7. Sevgi ve saygıyla mayalanmış, hoşgörüyle pişirilmiş sevdiklerinizle nice huzurlu yıllara... 

    ev perisi

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir tarif, ve resim sunum cok hos eline saglık, labne peynir olması cok hosuma gitti.Onumuzdeki hafta deneyecegim elimde Labne var.
    İyi seneler olsun,

    Figen 

    FİGEN KARAVAS

    YanıtlaSil
  9. Aslı'cım,senin ve "Zeytin Ağacı"dostlarının yeni yılını kutlar,hepinize sağlık ve mutluluk dolu bir yıl dilerim. Sevgiler.Meltem Atan 

    meltem atan

    YanıtlaSil
  10. Ben de tüm dostlarımın yeni yılını içtenlikle kutlayarak, sağlık mutluluk , başarı diliyorum. 

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  11. Yeni yilin kutlu olsun.
    Sevgiler. 

    tuhfe

    YanıtlaSil
  12. Aslı Hanım,
    ne güzel kurabiye bunlar ellerinize sağlık.Ayrıca damla çikolatanın eritildiğini bilmiyordum deniycem.Teşekkürler.. 

    emine

    YanıtlaSil
  13. pasta tarifini gorunce sok oldum bravo kırkyama diye girdim oda hamurdan kırkyama iyi bir bulus basarılar 

    nilgun

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel kurabiyeleriniz. Bir dosta hediye amaçlı yapmayı düşünüyorum.İyi yıllar, sevgiler. 

    Semanur/akçahan

    YanıtlaSil
  15. bende sağlıklı kurabiyeler ve kekler yapmaktan yanayım bu yüzden margarinleri sevmiyorum ama zeytinyağı yerken tadında değişiklik hissedilmiyor mu 

    VanİLYa

    YanıtlaSil
  16. Eline sağlık. Hemen denemeli. İçinde margarin olmaması çok iyi. Margarin kullanmamaya çalışıyorum. Çok zorda kalırsam yerine tereyağı kullanıyorum.
    Mutlu kalplerle mutlu yıllar.... 

    Hülya Yılmaz

    YanıtlaSil
  17. Kurabiyede yağ çok önemli.Aynı tarifi margarinle yaptığınızda farklı , tereyağı ile yaptığınızda yada zeytinyağı kullandığınızda farklı tat elde ediliyor. Ben kurabiyeleri çocuklar için hazırlıyorum ve yediklerinde iyi beslenmeye katkı da olsun istiyorum. Kızlar siyah- beyaz kalpleri çok sevdi . Arşivden zeytinyağı ile hazırlanmış diğer kurabiye tariflerine bakabilirsiniz.  

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  18. Merhaba,

    Ölçülere tam uyarak tarifinizi denedim.Daha önce ilk olarak sufle tarifinizi denemiş ve bayılmıştım,ellerinize sağlık.Bu kurabiyeleri yaparken tek sorunum damla çikotayı benmari eritmeme rağmen çok sert olması ve kalpleri banmak bir yana bıçak yardımıyla dahi çok zor sürebilmemdi.Pişirdikten sonra ise tadını pek beğenmedim fazla hamur tadı gelen ve kurabiye gevrekliği olmayan bir lezzet oldu ve de çok sertti üstelik çok sert bir hamur yapmamıştım.Sanırım bir yerlerde bir hatam oldu ama bulamadığım için de ne yazıkki favori tarif defterime ekleyemedim.....sevgiler 

    Mina

    YanıtlaSil
  19. Ben erittiğim çikolatayı biraz sulandırmıştım.Çikolata eriyince koyu kıvamda oluyor ve kullanmak için bir parça su ilave etmek gerekiyor. Hemen ekledim ama galiba iş işten geçti küçükte olsa önemli bir püf noktası . Benim kurabiyeler gevrekti, belki un veya yoğurt etkilemiş olabilir. Gerçekten üzgünüm. :(( 

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  20. Ben de büyük bir hevesle yaptım kurabiyeleri. Fakat benimkilerde olmadı. Hamur tadında, sert hatta ertesi gün taş gibi oldu. Dolaptan çıkardığımda ilk önce kolay şekil verdim. Ancak biraz odada kalınca kalıptan zor çıkardım. İkinci tepsi için tekrar dolaba koydum. Hamurda lastik gibi oldu. Nerde hata yaptım bilemiyorum. Çikolatada da aynı problem ben de de oldu. Aslı' cım neden olabilir bir fikrin var mı??

    YanıtlaSil
  21. Yeşim bu kurabiye un kurabiyesi kıvamında olmuyor . Daha çok gevrek bisküvi tadında. çikolataya ise mutlaka kıvam verebilmek için su eklenmeli. Erimiş çikolta biraz sulandırınca ( az miktar ) gayet güzel tutuyor, pasta süslerken de kıvam vermek için su ekleyip karıştırıyorum, mikserde karışırsa daha iyi.Özellikle besleyicilik yönünden benim favori kurabiyem oldu ama başarısız olanlara üzülüyorum :(  

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  22. merhaba asli han1m,

    ben de haticenin nisani için yaptiginiz kurabiyenin
    tarifini rica edecektim....onlar çukulataya bulanmamis......o sekli nasil verdiginizi merak ediyorum....ve simdiden te_ekkür ediyorum...

    haticemizi de Allah mesut etsin....

    sevgiler, 

    pastaci papatya

    YanıtlaSil
  23. mrb;
    hatice için yaptığınız iki renkli kalp kurabiyelerin tarifini rica ediyorum.güzel görünüyolardı.ayrıca sizi zevkle takip ediyorum.tebrikler. 

    betul

    YanıtlaSil
  24. Teşekkürler, tarifi ekledim kolay gelsin. 

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  25. merhaba asli abla
    ilk kez yaziyorum
    portakal agacini hep takip ediyorum
    senin sitenin adi orada gecince hemen bi bakim dedim
    ve cok basarili buldum tebrik ederim.
    benim bir sorum var:her yemekte zeytin yagini kullana bilirmiyim?besin degeri cok isitilinca kaybolmuyormu?özellikle kizartma isleminde ve yemeklerde tabiki sogan kavururken.birde iyi zeytinyagini nasil anlarim?birkactane denedim kokusu cok agir geldi ve yemeklerdede tadi vardi.cevaplarsan cok sevinirim.ben almayadan katiliyorum 

    mehtap

    YanıtlaSil
  26. Mehtap çok teşekkür ederim.Ben zeytinyağını hemen her yemekte kullanıyorum. Biraz da alışkanlık meselesi ama zeytinyağı ile pişirilmiş makarna , pilav benim daha çok hoşuma gidiyor. Ben zeytinyağını yemekte kullanırken yüksek ısıda ısıtmıyorum Zeytinyağı için ideal ısının 80 C olduğu söyleniyor.Yani aromasını kaybetmediği ısı. Örneğin soğan kavurmak istediğimde zeytinyağı ile birlikte tencereye koyup , kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak öldürüyorum.Böylece soğan kendi buharıyla pişmiş oluyor. Kızartma için zeytinyağının ayçiçek ve tereyağından daha uygun olduğunu belirten bir bilgi var.Buradan  bakabilirsin.Kızarma ve yemeklerde 'Riviera' tipi zeytinyağını tercih edebilirsin. Ama en iyisi sızma zeytinyağıdır. Sızma zeytinyağı yöreye ve hasada göre farklılaşabilir ama genelde rengi sarı- yeşilimsi, tatlı ve hafiftir. ben genelde Tariş , Komili,Kırlangıç, Laleli gibi markaları tercih ediyorum.Zeytinağaçlarının yetiştiği bölgelere gezi yaptığımda ise yöresel ürünler alabiliyorum. Genelde margarin ve tereyağı kullanarak yapılan, kek, kurabiye , pasta vb. yiyecekleri aynı lezzettte , hatta daha lezzetli bir şekilde ve daha hafif , tolere edilebilir nitelikte zeytinyağı ile yapmak mümkün ben de mutfağımda bunu hedefledim, çalışıyorum. Zeytinyağını sevdirmek amacım. Paylaşalım, birlikte öğrenelim diyorum. Sevgilerimle...  

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  27. merhaba nasılsınız ıyısınızdır ınsallah ben sızın tarıflerınızı okuduk ca ve gördükce daha ıyı oluyorum bır ev hanımı olarak ufkumuzu aydınlatıyorsunuz tesekkurler kolay gelsın. 

    ayse

    YanıtlaSil
  28. Teşekkürler Ayşe Hanım, desteğiniz beni yüreklendiriyor... 

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  29. Merhaba!
    Kurabiyeyi büyük bir hevesle denedim ama sonuç çok kötü oldu. Bende dahil hiç kimse sevmedi. ÖLçülere tam uydum ama bir garip oldu. Hissedilir yaoğurt ve hamurumsu bir tad, ağızda dağılmayan bir sertlik var kurabiyede.
    Ben görüntüye bayılarak yapmıştım. Çok üzgünüm!!!
    Nerde hata yapmış olabilirim acaba?
    Sevgiler... 

    Filiz ÇELİK

    YanıtlaSil
  30. Merhaba ,

    Bu kurabiyenin tarifini yeniledim. Herkesin damak tadına hitap edecek hale geldi .Tarif tereyağlı. Craving cookies kitabından uyarlandı .

    YanıtlaSil
  31. kurabiyeleriniz süper görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  32. kurabiyeleriniz süper görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  33. Merhaba, adim Hande. İnternetten gordugum her kurabiyeyi yapmiyorum 1-2 fiyasko yasadim...
    Www.mozeck.org

    YanıtlaSil
  34. merhaba.4 cup un 250 gr'dan daha fazla değil midir? teşekkürler..

    YanıtlaSil
  35. Merhaba ,
    Un miktarı ile ilgili düzeltmeyi yaptım teşekkürler dikkatinize.

    YanıtlaSil