Pazartesi, Ocak 09, 2006

Bayramlık


Lolipop Kurabiyeler
Zeytinağacı 'nın pek de alışkın olmadığı renklerde ve malzemelerle bayram için Lolipop Kurabiyeler. İçimden geldi çocuklar için renkli sıradışı birşeyler yapmak . Özellikle bayram kutlamaya gelen çocuklara dağıtmak için...
Tüm arkadaşların bayramını kutluyorum.İyi , güzel günlerde görüşmek dileğiyle, mutlu kalın...


Kağıt Şekerlikler

Böyle bir şekerlik yapmak için kare biçiminde renkli kağıtlar gerekiyor. Kağıdın herbir köşesini karenin merkezine gelecek şekilde katlayın. Sonra aynı işlemi kağıdın katlanmamış arka tarafına da uygulayın. Kağıt tekrara kare şeklini alacak. Küçük karelerden oluşan yüzeyi ortadan ikiye katlayıp baş ve işaret barmaklarınızı kağıdın sağ ve sol köşelerinden içeri sokup üstteki köşeleri birleştirin.Ve içine şekerlerinizi yerleştirin.

13 yorum:

  1. Lolipoplar ve sekerlik cok iyi bir fikir ellerine saglik, mutlu bayramlar. 

    tuhfe

    YanıtlaSil
  2. Aslicim, nekadar guzel dusunmussun, hakikaten bayramlarda cocuklar icin yapilan bu guzel kurabiyeler ne de guzel farklilastirir bayrami onlar icin, boyle ufak gorunen seyler, eminim hafizlarinda kocaman yer edecek, ve ileridede bu bayramin hoslugunu hatirlayacaklardir:)Ellerine saglik... 

    arzu

    YanıtlaSil
  3. İyi Bayramlar,
    Gerçekten kurabiyeler çok iyi fikir, herhangi bir kurabiyeyi yapıştırarak yapabiliriz çok güzel,
    ellerine saglık,
    Bayramınız saglıkla ve güzel geçsin,

    Figen 

    FİGEN KARAVAS

    YanıtlaSil
  4. Lolipop ve şekerlikler acayip bıdık olmuşlar. Çocukların kalbini fethetmek için acayip iyi bir yöntem. Tekrardan ellerinize sağlık. Mutlu bayramlar:) 

    Erva

    YanıtlaSil
  5. Aslı'cım, senin ve ailenin bayarmını kutluyorum.Sevgiler. Meltem Atan 

    meltem atan

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Asli,
    umarim cocuklarinla sevdiklerinle gönlünce bir bayram gecirmis geciriyorsundur. Lolipoplarin cok güzel bir fikir!

    Sevgiler 

    dilek

    YanıtlaSil
  7. Kurabiyeler de sekerler de, gelin bizi yiyin diyor. Ellerinize saglik. Cocuklar bayilmislardir. 

    Obur Kedi

    YanıtlaSil
  8. çok güzel gözüküyorlar aslı hanım; ellerinize sağlık...
    mutlu bayramlar... 

    ev perisi

    YanıtlaSil
  9. Aslıcım kurabiyelerin tarifini verecek misin? özellikle süslemeyi merak ediyorum 

    yeşim

    YanıtlaSil
  10. çok teşekkürler tüm yorumlara,umarım herkesin tatili bayramı istediği gibi geçmiştir.
    Yeşim tarifi yazabilirim aslında çok kolay .Kapıya gelen çocuklara ikram ettim sevinç ve şaşkınlıkla aldılar hatta arkasından verdiğim çikolataları istemediler. Ben de mutlu oldum. Tarif Şöyle:
    Kurabiyeler için..
    2 yumurta
    2 çay kaşığı vanilya
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1+1/3 bardak şeker
    1 bardak tereyağı
    3 bardak un
    100 gr kadar eritilmiş bitter çikolata
    kurabiye hamuru için çikolata hariç diğer malzemeleri karıştırıp hamur yapın. Hamurun yarısını ayırıp (beyaz kalacak) diğer yarısına erimiş çikolata karıştırın. Böylece bir çikolatalı , bir de sade hamur olacak. Hamurları ayrı ayrı yarım cm kalınlığında açıp su bardağı ağzıyla kesip bazılarına küçük çubuklar(yazın çocukların yediği dondurma çubuklarını biriktirmiştim) ekleyip, pişirin.Aralarına sürülecek krema yumurta beyazıyla hazırlanıyordu esas tarifte . Şu günlerde uygun kaçmayacağı için ben süt kaymağına pudra şekeri karıştırarak hazırladım.Bir sade kurabiye arasına kaymak üstüne çikolatalı kurabiye konuyor en üst ise süsleme kremasıyla dekore ediliyor.
    Üst süsleme ise: 3/4 bardak tereyağı, pudra şekeri ile karıştırılacak kıvam alana dek. Vanilya eklenecek, istenen ölçüde gıda boyası katılacak (bende sadece kırmızı renk vardı). Marzipan hamuru kullanarak küçük süslemeler yaptım. Biraz ağır ama albenili, öncelikle görüntüsü çocukların beğeneceği türden. Yapmak isteyenlere kolay gelsin.  

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  11. Aslıcım çok soru sordum kusura bakma ama yaptıkların çok güzel, yine bir soru üst süsleme için kullandığın tereyağı ağızda yağ tadı bırakıyor mu? bir de içine eklediğimizi eritiyormuyuz yoksa kurabiyelerde olduğu gibi oda sıcaklığında mı olacak?? 

    yeşim

    YanıtlaSil
  12. Yeşim üstüne sürülen krema gerçekten yağlı ve ağır bunu yapmak istemezsen glazür hazırlayabilirsin sadece bir miktar süt ve bunu kıvama getirecek kadar pudra şekeri ile bu iş yapılabilir.Ben tarifte yazdığı şekliyle uyguladım.İçine sürülen kaymaklı şeker de kullanılabilir aslında ama ben çocuklara yaptığım için yumurtalı krema kısmı hariç tarifi aynen uyguladım.Yumurtalı krema ne dersen 4 yumurta akının 4 bardak pudra şekeri ile çırpılması ile hazırlanıyor . Yumurta çiğ olduğu için hiç uygun değil.İçine konacak tereyağı erimiş değil ama oldukça yumuşak olmalı.Sana kolay gelsin diyorum. 

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  13. çok güzel olmuşşşşşş:) 

    salih öner

    YanıtlaSil