Perşembe, Mayıs 04, 2006

Patatesli Bakla


Geçen akşam , dolabımda bir yemeklik olmayacak miktarda bulunan baklayı patatesle pişirmeyi denedim, gerçekten lezzetli oldu. Bakla yemeğini dereotsuz düşünemediğim için , dereotunu bol bol kullandım. Sarımsak yiyebilenlere patatesli bakla yemeğinin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirmelerini şiddetle öneririm.
Malzemeler

  • 300 gr bakla
  • 2-3 orta boy patates
  • 4-5 adet kiraz domates
  • yarım su bardağı domates suyu
  • 4 kaşık zeytinyağı
  • 1 baş orta boy soğan
  • 1 küçük demet dereotu
  • Yeteri kadar tuz

Yapılışı

  • Baklaları yıkayıp tıpkı yeşil fasulyede olduğu gibi ayıklayın, varsa kılçıklarını temizleyin.Patatesleri soyup kayık şeklinde doğrayın.
  • Küçük küçük doğradığınız soğanları yağla birlikte tencereye alın ve tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pişirin. Domates suyunu ekleyin, 1-2 taşım kaynatın. Baklaları iri değillerse bölmeden küçük domateslerle birlikte karışıma katın. Biraz pişirin. Patatesleri ekleyin. Pişmeye yakın ince doğradığınız dereotlarını koyun.Tuzunu ekleyin. Yemek piştikten sonra tencerenin ağzını açmayarak dinlenmeye bırakın.

9 yorum:

  1. Aslı eline sağlık. Baklayı sevmeyen, patatessiz yapamayan oğlum için nefis bir bakla yemeği alternatifi. Eline sağlık. 

    cincin

    YanıtlaSil
  2. Aslı hanım merhaba, ellerinize sağlık çok güzel görünüyor denemek lazım. Sormak istediğim hiç su koymadınız mı?
    Sevgiler 

    Songül

    YanıtlaSil
  3. Selam aslı hanım!
    Baklayı bizimkilere sevdirememiş biri olrak acaba bi de patatesli mi denesek?
    ellerinize sağlık... 

    ev perisi

    YanıtlaSil
  4. Tarifi beğendiğinize sevindim arkadaşlar, Songül tabii pişirirken su eklemiştim ama aceleden yazmayı unutmuşum.:) 

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  5. Baklayı çok severim ben ama illa ki yanında birşeyler ararım.. Aradığımı buldum sanki!:) Patates şahane bir fikir, bir de yoğurt olunca yenmez mi hiç? Teşekkürler Aslı fikir için! 

    Sibel

    YanıtlaSil
  6. Aslı hn.ellerinize sağlık.Ben baklayı geçenlerde yapmıştım ama 2-3 saat kavurdum tabi önce haşlamıştım.
    Yine de sert kaldı gibi.Siz nasıl bu kadar kısa sürede pişirdiniz.Benim baklalar bir türlü pişmemişti.
    Hoşçakalın. 

    nergiz

    YanıtlaSil
  7. Fotografa bayildim. Esim sevmez, ben de kendim icin ozel alip pisirmedim hic baklayi. Ama ben bu tarifi, hem de kendim icin ozel olarak yapacagim bundan sonra. Dereotu ve saimsakli yogurt hmmm, ellerine saglik. 

    Defne

    YanıtlaSil
  8. Nergiz soruna cevabım geciktiği için özür dilerim, ben özellikle küçük boylu ve yumuşak olan baklaları tek tek elimle seçiyorum. Kabuğu sert olanların içini pişiriyorum. Uzun süre pişmemesi baklanın cinsinden kaynaklanıyor, sert bayat olmamalı, yumuşak ve taze olmalı, kolay gelsin.
    Sibel rica ederim :) ben de senden ve annenden neler öğrendim. Sevgilerimle...  

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil
  9. Defne belki bu haliyle eşin de sevebilir , kolay gelsin ... 

    aslı altan altundal

    YanıtlaSil