Makarna severlere sesleniyorum - denemeye değer güzel bir tarif var ! . Ann Willan, "Makarnalar" adlı kitabında, resimleriyle adım adım makarna yapımını anlatıyor. Tarifi buradan aldım. Öncelikle ıspanaklı ve peynirli içi hazırlamak, sonra bu için sarılacağı dörtgenleri yapmak gerekiyor . Süslemek için de kırmızı biber veya domates sos kullanılıyor. Ruloları sararken biraz fazla iç koymalıydım.Bu nedenle dilimler dolu dolu gözükmedi. Tekrar yaptığımda dikkat edeceğim. Hazırlaması zaman alıcı ama mutfakseverler için yapımı çok zevkli, yiyenler için de lezzetli , güzel bir haftasonu yemeği diyebiliriz...
Malzemeler
Makarna Hamuru için:
3 su bardağı un(kepekli ve beyaz un )
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Ispanaklı iç için:
1/2 kilo temizlenmiş ve ince doğranmış ıspanak
250 gr beyaz peynir
1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
tuz, biber, muskat
Domates sos için:
1 diş sarımsak
500 gr domates(Ben yazın hazırladığım 1 kiloluk şişede ki domates püresini kullandım)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı
(Ayrıca bu malzemelere 750 gr közlenmiş ve ince doğranmış kırmızı biber ekleyebilirsiniz)
Yapılışı
Ispanaklı için hazırlanması: Ispanağı yağla birlikte tavaya alın, suyu uçana kadar pişirin, yumurtayı ekleyin, pişince ocaktan alın. Ilıdığında ezilmiş peynir ve baharatları ekleyin bir kenara koyun.
Makarnanın hazırlanması: Tüm hamur malzemelerini karıştırarak , hamuru yoğurun.Sert, sıkı bir hamur elde edin.Ele yapışıyorsa un ekleyin.10 - 15 dakika yoğurun.Pürüzsüz bir hamur elde edince üstünü örtüp 1 saat dinlendirin.Dinlenen hamuru tezgaha un serperek açınHamuru açarken bol bol un serpin.İnce açtığınız hamuru fotoğrafta gördüğünüz gibi10 cm genişliğinde 20 cm uzunluğunda dikdörtgenlere kesin ve bez üzerine sererek birkaç saat kurumaya bırakın.Kuruyan hamurları tuzlu suda haşlayıp, süzüp soğutun.Hamurların içine, kalınca ıspanaklı iç sürüp rulo sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ben içi biraz az sürmüşüm . Daha fazla sürmekte fayda var. Ruloları tepsinin üzerini alüminyum folyo kapatarak 30 dakika 200 C de pişirin.
Sosu hazırlamak için tüm malzemeyi tavaya koyup koyulaşana kadar pişirmeniz ve sonra blendırdan geçirerek püre haline getirmeniz gerekiyor.
Sostan bir miktar tabağa koyup kenarlara da 2.5 cm kalınlığında verev dilimlediğiniz makrnaları yerleştirin. Afiyet olsun.
Merhaba
YanıtlaSilMakarna harika gozukuyor. Bu kadar uzun uzun ugrastiginiz icin sizi tebrik ediyrum dogrusu. Ben de yapmayi cok isterim ama bu kadar vakit ayirabilir miyim hic bilmiyorum. Ellerinize saglik. Sevgiler
Nukhet
Nukhet
Merhaba
YanıtlaSilMakarna harika gozukuyor. Bu kadar uzun uzun ugrastiginiz icin sizi tebrik ediyrum dogrusu. Ben de yapmayi cok isterim ama bu kadar vakit ayirabilir miyim hic bilmiyorum. Ellerinize saglik. Sevgiler
Nukhet
Ne kadar güzel görünüyor ellerinize sağlık. Ev yapımı makarnalara her zaman bayılmışımdır. Fotograftada zaten müthiş görünüyor...
YanıtlaSiltulosh
DOSTLAR GÜNÜ...
YanıtlaSilBILIYORMUSUN BUGÜN DÜNYA DOSTLAR GÜNÜ
BU MESAJI SEVDIGIN DOSTLARINA GÖNDER
EGER BENDE O SEVDIGIN DOSTLARINDAN BIRIYSEM BANADA YOLLA 10 ARKADASINA GÖNDER BAK KAÇ CEVAP GELECEGINE
EGER 7 DEN FAZLA ISE SEVILEN BIR DOSTSUN
EGER DEGILSEN KENDINE BIRAZ ÇEKI DÜZEN VER
pakdeniz
MMMMMMMMMM....Bir hayli tecrübe sahibi olan birinden yemek tarifleri almak güzel. Bir de deneyecek kadar yürekli biri olsa yanımda iyi olurdu.(!?) Bu arada bizim buralarda zeytinler toplandı, yemeklik çizik ve kırma zeytinler ağızları tatlandırmaya başladı. Biz de yaptık tabii ki...Bilginize arzeder, talebi olanlara az miktarda yaptığımız çizik yeşil zeytinden, yani yemeye hazır zeytin ve zeytin yağı ( bal gibi ) gönderebileceğimizi gururla belirtirim. Saygılarımla
YanıtlaSilharalagrele@gmail.com
suat evşen
Suat Evşen
İşte o benim makarna seven ... Mutlaka denemek istiyorum. Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilSevgiler.
http://misss.blogcu.com
zerrin