Salı, Nisan 03, 2007
Çikolatalı Fıstıklı Pasta
Burada küçük bir hile var! Bir pandispanya hamurunu ikiye böldüm birine kakao kattım , diğerine ise haşlayıp blendırda çektiğim ıspanak yapraklarını karıştırdım. Yeşil , fıstıklı görünümde bir pandispanya elde ettim , küçük hile bu. Pastanın ara katlarına ve üstüne, minik fıstıklı çikolata parçaları serpiştirdim.Oldukça hafif , krema ve kekinde yağ yok hatta çikolata rendeleyeceğim için beyaz kremaya şeker katmadım . Gerçekten çok hafif ve görüntüsü güzel oldu. Deneyin , pişman olmayacaksınız...:))
Çikolatalı Fıstıklı Pasta
Malzemeler
Pandispanya
4 iri yumurta
4 fincan şeker
3 fincan un
1,5 fincan nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakaolu için 2 kaşık kakao
Ispanaklı için bir bardak ıspanak yaprağı
Beyaz Krema
1 kilo süt
2 kaşık dolusu buğday nişastası
2 kaşık dolusu un
vanilya
4 kaşık şeker
Kakaolu krema
1/2 lt süt
1 kaşık dolusu un
1 kaşık dolusu nişasta
2 kaşık kakao
3 kaşık şeker(silme)
Süslemek için Mabel 'in fıstıklı sütlü çikolatası
Yapılışı
Pandispanya hamurunu hazırlayın. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp un , vanilya ve nişastayı ekleyin . Bu karışımı iki eşit parçaya bölün. Birine kakao katın diğerine haşlayıp blendırdan geçirdiğiniz ıspanakları karıştırın. Kakaolu ve ıspanaklı olmak üzere iki ayrı hamurunuz olacak . Bunları 18 cm lik pasta kalıbında ayrı ayrı pişirin. Kremaları da pişirip bir kenara koyun.Pasta haline dönüştürmeden önce tüm malzemeleri bir gün dinlendirmekte fayda var.Kakaolu pandispanyayı 3 parçaya, ıspanaklı pandispanyayı 2 parçaya bölün , kekleri sütle ıslatın. Önce kakaoludan başlayarak aralarına bolca krema sürüp bıçakla doğradığınız fıstıklı çikolata parçalarını yayarak dizin . En üste kakaolu kremayı sürüp ,bolca fıstıklı çikolata parçaları serpiştirin. Pastanız hazır . Afiyet olsun.
ne kadar güzel bir pasta bu böyle, harika görünüyor. ellerinize saglik.
YanıtlaSilZeytin Ağacı'nda bir pasta görünce çok hafif olduğuna eminim, çok lezzetli olduğuna emin olduğum kadar:)
YanıtlaSilEllerine sağlık!
Ellerinize sağlık çok nefis.
YanıtlaSilÇok yaratıcı bir çalışma olmuş,akşam beşte mide kazınırken bakınca iştah kabarmasına neden oluyor ama size afiyet olmuştur :)) Bende kuru çaya talim edeyim bairi...
YanıtlaSilEllerinize sağlık... HArika görünüyor
YanıtlaSilBu güzel yorumlara teşekkür ederim... Sevgilerimle.
YanıtlaSilEllerinize sağlık , çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilPandispanyayı tarif ederken un vanilya ve nişastayı ekle demişsiniz.Acaba pandispanyada nişasta da var mıydı ?
Sevgiler
Aslı
sitenizi zevkle takip ediyorum. bende yediklerine dikkat etmeye calisan biri olarak, tarifleriniz bana cok hitap ediyor, bu pastaya da bayildim, enfes gozukuyor, deneyince de yorumumu yazarim, selamlar.
YanıtlaSilSelamlar, pasta çok güzel görünüyor; özellikle yeşil pandispanya katı fıstıklıymış izlenimi veriyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgiler:)
Sevgili Aslı ,
YanıtlaSilBen un miktarının bir kısmına nişasta eklemiştim yaparken . Fakat malzemeler kısmında belirtmeyi unutmuşum.4,5 fincan un yerine , (1,5 fincan buğday nişastası 3 fincan un )ekliyoruz.
Tüm yorumlara teşekkür ederim.Kolay gelsin arkadaşlar...
Sevgili Asli,
YanıtlaSilEllerine saglik, cok nefis duruyor pasta. Ispanak tadi geliyor mu yerken? Sevgiler
Sevgili Aybike,
YanıtlaSilTeşekkürler, ıspanak tadı kesinlikle hissedilmiyor. Bir su bardağı kadar ıspanak yaprağı koymak şartıyla . Bir de haşlayıp katmak sanırım çiğ eklemekten daha uygun koku ve tat açısından. Kolay gelsin...
Hilesiyle gayet hoş bir pasta olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBu arada nasılsınız?
Arkadaşlar nasıl?
Hepsine selam...
Kızları da öpüyorum;))
Muhabbetle...
Ellerine saglik olsada tadina baksam.
YanıtlaSilSelamlar
oncelikle pasta cok guzel gorunuyor, ellerinize saglik.
YanıtlaSilispanak kismiyla ilgili sunu sormak istiyorum: ispanagi ne kadar su ile hasladiniz? haslama suyunu da ilave ettiniz mi? eger oyleyse bu sefer hamur daha civik olmadi mi? cunku diger yarisina kakao ekleyince biraz daha bile koyulasmistir. daha once hic ispanakli kek yapmadim. o yuzden tam olarak anlamaya calisiyorum :)
simdiden tesekkurler,
gul
Merhaba Arkadaşlar,
YanıtlaSilYorumlara teşekkür ediyorum.
Ispanaları haşlarken çok az su ilave ettim ve suyunu çekip yumuşayana kadar da haşladım. Sonra blendırdan geçirdim. Hiç sulu olmayan katı bir ıspanak püresi elde ettim.Ispanak pişerken suyunu saldığı için ağzı kapalı bir tencerede su eklemeksizin de pişirebilirsiniz.
Sevgili Aslı
YanıtlaSilvaktin varsa 3x3 oyununa katılırmısın?
Sevgiler
İpek
Harika görünüyor, ellerinize sağlık, bu arada sobelendiniz. Oyuna katılmak isterseniz, blogumu ziyaret etmenizi rica edeceğim.
YanıtlaSilSevgiler
Pasta dolu dolu duruyor afiyet olsun..
YanıtlaSilBen deıspanaklı keke yapmıştım ,ıspanakları iyice çekmemişim demek hiç güzel olmadı otlu gibi oldu yani rezalet.
Senin pasta çok güzel görünüyor tam doğum günü için..
Aslicigim pasta tam bize göre:)
YanıtlaSilSeni sobeledim. Vaktin olursa beklerim cevaplarini.
off, pasta sevmem hele de yag ve un bol olunca icime oturur sanki.ama bu harika gorunuyor ve hafif olmasi da harika. tesekkurler tarif icin..
YanıtlaSilbusra
http://cocukegitimi.desenblog.com
Merhaba bloğunuzu ilk kez ziyaret ediyorum...ne kadar güzel şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık bundan böyle takipcinizim...ayrıca sizi linklerime eklemek isterim sizde beni eklerseniz sevinirim....sevgiler....
YanıtlaSilAslı, pastan gerçekten harika gözüküyor. Ellerine sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilAslı hocam nasılsınız?. Ben Elif. S. Lisesinde bir dönem çalışmıştım.Din Kültürü öğretmeni.
YanıtlaSilgerçekten enfes görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilbu arada yeni yayına başlayan blogumda güzel tatları paylaşmak dileğiyle: http://selince.selinozgur.com
Merhabalar,
YanıtlaSilPastanızın görüntüsü süper olmuş, söylemeseniz fıstıklı zannerdim. Hep duyardım ama hiç ıspanaklı pasta yemedim.Tadından ıspanaklı olduğu anlaşılıyor mu?
sevgiler,
Özlem
merhabalar, bloğunuzu yeni keşf ettim ve çok beğendim.ve tarifleriniz ise harika...
YanıtlaSilbenimde bloğum var beklerim...
seni seni...harika bir fikir pastada süper olmuş...ellerine sağlık canım benim...benim blogumada beklerim....siberella.blogcu.com
YanıtlaSilayrıca bizim beldede düzenlenen ufak bir ankette babannemde yer alıyor..sende oyunu kullanırsan sevinirm.
http://www.tarbazhaber.com/anket/anket.asp FİKRİYE YETİŞ..SEVGİLERLE
Bu pastayı gerçekten siz mi yaptınız süperrr olmuş hazır gibi, ellerinize sağlık, hemen denemeli...
YanıtlaSilaralardaki yesil gercekten fistik gorunumu vermis.Iyi fikir bence...yaratici ve pratik pastalari seviyorum:)))
YanıtlaSils.a blogunuzu önceden beri göz atıyorum,paylaşımlarınız için çok tşkler...bu pasta da o kadar güzel gözüküyor ki..hem ev yapımı hem harika...ben hiç beceremedim öyle yapmayı..bir kez anneler gününde anneme yapmıştım,o da o günün hatrına heralde güzel olmuştu...bi daha da olmadı zaten :) neyse..umutsuzluk yok...değil mi? ben de bloguma bekliyorum..hoşçakalın...
YanıtlaSilmerabalar pasta harika gorur gormez bende denedim tamda yegenimin dogum gunune ne yapsam diye dusunurken parika oldu herkes bayildi hatta ispanakli pandispanyanin fistikli olani da baska guzel oluyomus dendi kimseyi ispanak olduguna inandiramadim acikcasi.yalniz benim pandispanyam biraz kuru oldu yag katsak daha iyi olmaz mi.cunku ben islatmak zorunda kaldim.
YanıtlaSilHarika bir goruntusu var. Lezzeti guzeldir eminim. Yesil fistik ve cikolata cok yakisiyor birbirine. ellerinize saglik. Sevgiler:)
YanıtlaSilPasta kremalarını her kata farklı olarakmı sürüyorsunuz yani bir kata kakaolu bir kata vanilyalı olarakmı, yoksa her kata hem kakaolu hem vanilyalımı günüme yapmayı düşünüyorum harika görünüyor
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilAraya sadece beyaz krema sürüyoruz ve fıstıklı çikolata rendeliyoruz.. Kakaolu krema ise üstünü kaplamak için.Kakao krema ile kapladığınız üste sonra birde fıstıklı çikolata rendeliyorsunuz. Görüntü böyle oluyor. :) Kolay gelsin , sevgilerimle.
Merhabalar arkadaşlar ben un,nişasta,şeker,vanilya,yumurta,kremşanti ve tereyağ bunlarla yaptığım muhallebim bazen çok güzel oluyor dondurma tadında.fakat bazen tadı ve kokusu güzel olmuyor acaba bunun sebebi nedir? Cevapladırırsanız sevinirim.
YanıtlaSil