Salı, Nisan 03, 2007

Çikolatalı Fıstıklı Pasta


Burada küçük bir hile var! Bir pandispanya hamurunu ikiye böldüm birine kakao kattım , diğerine ise haşlayıp blendırda çektiğim ıspanak yapraklarını karıştırdım. Yeşil , fıstıklı görünümde bir pandispanya elde ettim , küçük hile bu. Pastanın ara katlarına ve üstüne, minik fıstıklı çikolata parçaları serpiştirdim.Oldukça hafif , krema ve kekinde yağ yok hatta çikolata rendeleyeceğim için beyaz kremaya şeker katmadım . Gerçekten çok hafif ve görüntüsü güzel oldu. Deneyin , pişman olmayacaksınız...:))


Çikolatalı Fıstıklı Pasta

Malzemeler
Pandispanya
4 iri yumurta
4 fincan şeker
3 fincan un
1,5 fincan nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakaolu için 2 kaşık kakao
Ispanaklı için bir bardak ıspanak yaprağı
Beyaz Krema
1 kilo süt
2 kaşık dolusu buğday nişastası
2 kaşık dolusu un
vanilya
4 kaşık şeker
Kakaolu krema
1/2 lt süt
1 kaşık dolusu un
1 kaşık dolusu nişasta
2 kaşık kakao
3 kaşık şeker(silme)
Süslemek için Mabel 'in fıstıklı sütlü çikolatası
Yapılışı
Pandispanya hamurunu hazırlayın. Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp un , vanilya ve nişastayı ekleyin . Bu karışımı iki eşit parçaya bölün. Birine kakao katın diğerine haşlayıp blendırdan geçirdiğiniz ıspanakları karıştırın. Kakaolu ve ıspanaklı olmak üzere iki ayrı hamurunuz olacak . Bunları 18 cm lik pasta kalıbında ayrı ayrı pişirin. Kremaları da pişirip bir kenara koyun.Pasta haline dönüştürmeden önce tüm malzemeleri bir gün dinlendirmekte fayda var.Kakaolu pandispanyayı 3 parçaya, ıspanaklı pandispanyayı 2 parçaya bölün , kekleri sütle ıslatın. Önce kakaoludan başlayarak aralarına bolca krema sürüp bıçakla doğradığınız fıstıklı çikolata parçalarını yayarak dizin . En üste kakaolu kremayı sürüp ,bolca fıstıklı çikolata parçaları serpiştirin. Pastanız hazır . Afiyet olsun.

36 yorum:

  1. ne kadar güzel bir pasta bu böyle, harika görünüyor. ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Zeytin Ağacı'nda bir pasta görünce çok hafif olduğuna eminim, çok lezzetli olduğuna emin olduğum kadar:)
    Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok nefis.

    YanıtlaSil
  4. Çok yaratıcı bir çalışma olmuş,akşam beşte mide kazınırken bakınca iştah kabarmasına neden oluyor ama size afiyet olmuştur :)) Bende kuru çaya talim edeyim bairi...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık... HArika görünüyor

    YanıtlaSil
  6. Bu güzel yorumlara teşekkür ederim... Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık , çok güzel görünüyor.
    Pandispanyayı tarif ederken un vanilya ve nişastayı ekle demişsiniz.Acaba pandispanyada nişasta da var mıydı ?

    Sevgiler
    Aslı

    YanıtlaSil
  8. sitenizi zevkle takip ediyorum. bende yediklerine dikkat etmeye calisan biri olarak, tarifleriniz bana cok hitap ediyor, bu pastaya da bayildim, enfes gozukuyor, deneyince de yorumumu yazarim, selamlar.

    YanıtlaSil
  9. Selamlar, pasta çok güzel görünüyor; özellikle yeşil pandispanya katı fıstıklıymış izlenimi veriyor.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Aslı ,
    Ben un miktarının bir kısmına nişasta eklemiştim yaparken . Fakat malzemeler kısmında belirtmeyi unutmuşum.4,5 fincan un yerine , (1,5 fincan buğday nişastası 3 fincan un )ekliyoruz.
    Tüm yorumlara teşekkür ederim.Kolay gelsin arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Asli,
    Ellerine saglik, cok nefis duruyor pasta. Ispanak tadi geliyor mu yerken? Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Aybike,
    Teşekkürler, ıspanak tadı kesinlikle hissedilmiyor. Bir su bardağı kadar ıspanak yaprağı koymak şartıyla . Bir de haşlayıp katmak sanırım çiğ eklemekten daha uygun koku ve tat açısından. Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  13. Hilesiyle gayet hoş bir pasta olmuş ellerinize sağlık...
    Bu arada nasılsınız?
    Arkadaşlar nasıl?
    Hepsine selam...
    Kızları da öpüyorum;))
    Muhabbetle...

    YanıtlaSil
  14. Ellerine saglik olsada tadina baksam.
    Selamlar

    YanıtlaSil
  15. oncelikle pasta cok guzel gorunuyor, ellerinize saglik.
    ispanak kismiyla ilgili sunu sormak istiyorum: ispanagi ne kadar su ile hasladiniz? haslama suyunu da ilave ettiniz mi? eger oyleyse bu sefer hamur daha civik olmadi mi? cunku diger yarisina kakao ekleyince biraz daha bile koyulasmistir. daha once hic ispanakli kek yapmadim. o yuzden tam olarak anlamaya calisiyorum :)
    simdiden tesekkurler,
    gul

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Arkadaşlar,
    Yorumlara teşekkür ediyorum.
    Ispanaları haşlarken çok az su ilave ettim ve suyunu çekip yumuşayana kadar da haşladım. Sonra blendırdan geçirdim. Hiç sulu olmayan katı bir ıspanak püresi elde ettim.Ispanak pişerken suyunu saldığı için ağzı kapalı bir tencerede su eklemeksizin de pişirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Aslı
    vaktin varsa 3x3 oyununa katılırmısın?
    Sevgiler
    İpek

    YanıtlaSil
  18. Harika görünüyor, ellerinize sağlık, bu arada sobelendiniz. Oyuna katılmak isterseniz, blogumu ziyaret etmenizi rica edeceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Pasta dolu dolu duruyor afiyet olsun..
    Ben deıspanaklı keke yapmıştım ,ıspanakları iyice çekmemişim demek hiç güzel olmadı otlu gibi oldu yani rezalet.
    Senin pasta çok güzel görünüyor tam doğum günü için..

    YanıtlaSil
  20. Aslicigim pasta tam bize göre:)
    Seni sobeledim. Vaktin olursa beklerim cevaplarini.

    YanıtlaSil
  21. off, pasta sevmem hele de yag ve un bol olunca icime oturur sanki.ama bu harika gorunuyor ve hafif olmasi da harika. tesekkurler tarif icin..

    busra
    http://cocukegitimi.desenblog.com

    YanıtlaSil
  22. Merhaba bloğunuzu ilk kez ziyaret ediyorum...ne kadar güzel şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık bundan böyle takipcinizim...ayrıca sizi linklerime eklemek isterim sizde beni eklerseniz sevinirim....sevgiler....

    YanıtlaSil
  23. Aslı, pastan gerçekten harika gözüküyor. Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Aslı hocam nasılsınız?. Ben Elif. S. Lisesinde bir dönem çalışmıştım.Din Kültürü öğretmeni.

    YanıtlaSil
  25. gerçekten enfes görünüyor, ellerine sağlık...

    bu arada yeni yayına başlayan blogumda güzel tatları paylaşmak dileğiyle: http://selince.selinozgur.com

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar,

    Pastanızın görüntüsü süper olmuş, söylemeseniz fıstıklı zannerdim. Hep duyardım ama hiç ıspanaklı pasta yemedim.Tadından ıspanaklı olduğu anlaşılıyor mu?
    sevgiler,
    Özlem

    YanıtlaSil
  27. merhabalar, bloğunuzu yeni keşf ettim ve çok beğendim.ve tarifleriniz ise harika...
    benimde bloğum var beklerim...

    YanıtlaSil
  28. seni seni...harika bir fikir pastada süper olmuş...ellerine sağlık canım benim...benim blogumada beklerim....siberella.blogcu.com

    ayrıca bizim beldede düzenlenen ufak bir ankette babannemde yer alıyor..sende oyunu kullanırsan sevinirm.

    http://www.tarbazhaber.com/anket/anket.asp FİKRİYE YETİŞ..SEVGİLERLE

    YanıtlaSil
  29. Bu pastayı gerçekten siz mi yaptınız süperrr olmuş hazır gibi, ellerinize sağlık, hemen denemeli...

    YanıtlaSil
  30. aralardaki yesil gercekten fistik gorunumu vermis.Iyi fikir bence...yaratici ve pratik pastalari seviyorum:)))

    YanıtlaSil
  31. s.a blogunuzu önceden beri göz atıyorum,paylaşımlarınız için çok tşkler...bu pasta da o kadar güzel gözüküyor ki..hem ev yapımı hem harika...ben hiç beceremedim öyle yapmayı..bir kez anneler gününde anneme yapmıştım,o da o günün hatrına heralde güzel olmuştu...bi daha da olmadı zaten :) neyse..umutsuzluk yok...değil mi? ben de bloguma bekliyorum..hoşçakalın...

    YanıtlaSil
  32. merabalar pasta harika gorur gormez bende denedim tamda yegenimin dogum gunune ne yapsam diye dusunurken parika oldu herkes bayildi hatta ispanakli pandispanyanin fistikli olani da baska guzel oluyomus dendi kimseyi ispanak olduguna inandiramadim acikcasi.yalniz benim pandispanyam biraz kuru oldu yag katsak daha iyi olmaz mi.cunku ben islatmak zorunda kaldim.

    YanıtlaSil
  33. Harika bir goruntusu var. Lezzeti guzeldir eminim. Yesil fistik ve cikolata cok yakisiyor birbirine. ellerinize saglik. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  34. Pasta kremalarını her kata farklı olarakmı sürüyorsunuz yani bir kata kakaolu bir kata vanilyalı olarakmı, yoksa her kata hem kakaolu hem vanilyalımı günüme yapmayı düşünüyorum harika görünüyor

    YanıtlaSil
  35. Merhaba,

    Araya sadece beyaz krema sürüyoruz ve fıstıklı çikolata rendeliyoruz.. Kakaolu krema ise üstünü kaplamak için.Kakao krema ile kapladığınız üste sonra birde fıstıklı çikolata rendeliyorsunuz. Görüntü böyle oluyor. :) Kolay gelsin , sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar arkadaşlar ben un,nişasta,şeker,vanilya,yumurta,kremşanti ve tereyağ bunlarla yaptığım muhallebim bazen çok güzel oluyor dondurma tadında.fakat bazen tadı ve kokusu güzel olmuyor acaba bunun sebebi nedir? Cevapladırırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil