Kızımın doğum günü için yaptığım pasta...Pasta yapmayı seven biri olarak , tüm acemiliğimle işe başladım. Pastacı blog arkadaşlarımın verdiği en basit şeker hamuru tarifi ile çiçekleri yaptım ki gerçekten zor işmiş. Pastanın üst kreması için değişik bir krema tarifi kullandım.Kızım ahududuyu çok seviyor , ve tabii pembe rengi de. Pastanın ara katlarında krema üzerine ahudu serpiştirdim.Ve yine bir miktar ahududuyu pişirip ezerek kremaya karıştırdım. 26 ve 24 cm lik kalıplarda pandispanyaları pişirdim.
Şeker Hamuru : Benim denediğim hamur yenebilecek türden değil, yeni başlayanlar için çok uygun ve evde bulunabilecek malzemeler içeriyor. Bu hamuru sadece gül ve yaprak yapımında kullandım.
1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve nohut büyüklüğünde tereyağ ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirdim.Gıda boyası ekleyip soğuduktan sonra fazladan nişasta ile yoğurup şekil verdim.
Hanimiş 'in ve Pastacı Burcu 'nun bloglarından değişik şeker hamuru tariflerine bakabilirsiniz.
Pasta Kaplama Kreması:Değişik bir tarif :
2 yumurta beyazını 1 bardak şeker ile çırpıp 1 litre süt ve 1 bardak elenmiş un ile karıştırıp pişirdim . Bir küçük paket hazır krema ekledim. Ahududu püresi ile karıştırdım ve mikserden geçirdim. Fazladan renk katmak için çok az gıda boyası ekledim. Bizim Pastane'deki krema tariflerine göz atabilirsiniz.
Pasta İç Kreması:Benim çok sevdiğim bir tarif , her zaman güzel ve yağ içermez:
1 litre süt, 1 bardak şeker, 2 kaşık dolusu nişasta, 2 kaşık dolusu un, vanilya .Tüm malzemeleri pişirerek soğutup, mikserden geçirdim.
Pandispanyalar:Aslında pastayı üç katlı olarak planlamıştım. Fakat üçüncü katı yetiştiremedim. Pandispanya tarifim: 5 yumurta, 5 fincan şeker, 5.5 fincan un, 1 limon kabuğu rendesi, yarım fincan su, yarım fincan limon suyu, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu.
Yumurtaları ve şekeri kabarana kadar çırpın , limon kabuğu rendesi , su ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin . Yağlı kağıt serilmiş kalıba dökün, 175 C pişirin.
Ankara 'da Pasta Yapımını Öğrenmek...
Ankara 'da butik pastalar üreten ve pastacılık üzerine kurslar veren kaliteli bir merkez var: Pastart... Aslında pek çoğumuzun tanıdığı bir adres. Pastart'ın sahibesi Özge Oktay Hanım, harika pastalar üretiyor ve bu işi öğrenmek isteyenlere de kapı aralıyor. Ben girişimciliği, başarılı çalışmaları nedeniyle kendisini tebrik ediyorum . Pastacılık kurslarına katılmak isteyenler buradan bilgi alabilirler: Tel - 0 312 436 66 70
Merhaba Aslıcığım,
YanıtlaSilKızının doğum gününü kutlar,
sağlıklı, başarılı dolu nice yıllar dilerim.
Sevgilerimle,
Nurten
Merhaba,
YanıtlaSilkızınıza süper bir yaş diliyorum; çok eğlendiği çok öğrendiği çok güldüğü :))
Merhabalar
YanıtlaSilSitenize ilk defa şu an girdim. ve ismini de "portakal ağacı" adlı sitede gördüm.
ama ne yalan söyliyeyim, bir burukluk hissettim. Hanginizin sitesi önce bilmiyorum ama , keşke sitesini son kuran,ismini (........Ağacı yerine) başka bir şey koymuş olsaydı.iki sitede , bir birini taklit etmeyecek kadar güzel ve düzeyli ama,Ne yalan söyliyeyim ben hala orda takıldım kaldım. Selam,sevgi ve saygılarımla.
"kenandogus@gmail.com"
Merhaba ,
YanıtlaSilSanırım portakalağacı ve zeytinağacı hangisi önce kuruldu merak ediyorsunuz. Portakalağacı yemek blogu önce kurulmuştur ve tüm yemek bloglarının öncüsüdür.Peki ben neden zeytinağacı koydum yemek blogumun ismini?Tabii portakalağacına nazire olsun diye değil. İlk defa misafirim olduğunuz için tam tanışamadık.Ben zeytinağacına , zeytinyağına , zeytine tutkun biriyim.Yemek blogumda da yalnızca zeytinyağlı tarifler veriyorum, mutfağımda yalnız halis zeytinyağı kullanıyorum ve bu durum kendimi mutfakta bulduğum andan beri devam ediyor. Böyle bir blog açmayı düşündüğümde isim konusunu hiç düşünmedim çünkü zeytinağacı pek çok güzelliğin simgesi durumunda . Zeytinağacı yemek blogunun en önemli amacı, mutfağında zeytinyağını kullanmak isteyenlere yol göstermek, zeytinyağı tüketimini artırmaya katkıda bulunmak,zeytinyağını gündeme taşımak. Kurabiye, kek , çörek , pilav hepsi zeytinyağı ile yapılabilir.Bende tarifleri deneyip zeytinağacımda yayımlıyorum.Zeytinağacım pek çok yemek tarifimi ve tabii benim bazı konulardaki duruşumu içinde barındırıyor.Kısaca "Zeytinğacı" içerikle ve benim yaşam felsefemle tamamen uyuşan bir isim.
Sağlıcakla kalın...
Limonçiçeği ve Sevgili Nurten güzel dileklerinize teşekkür ederim.
Aslı Altan Altundal
kızınızın doğum gününü kutlar nice güzel doğum günleri dilerim.
YanıtlaSilbende pasta yapmasını özellikle de yemesini çok severim.elinize sağlık harika görünüyor.
sevgilerimle
Pastanız harika görünüyor. Kızınızın da doğumgününü kutluyorum. Ömrü uzun bahtı açık olur inşallah.
YanıtlaSilSevgilerimle
Yasemin
hikayeler - hikaye - fx15
YanıtlaSilSevgili arkadaşım.
YanıtlaSilZeytin konusundaki düşüncelerine aynen katılıyorum.Hatta ben zeytini Tanrının verdiği en kutsal yiyeceklerden biri diye düşünüyorum.Sağlığa bu kadar yararlı bir ürünün ülkemizde bolca yetişmesi de sanırım bizlerin en büyük şansı.Ayrıca bloğunun ismini sen koymamış olsaydın ben mutlaka bu isimle blog açardım...
sevgilerimle....
Zeytin ağacı ve portakal ağacı akraba değil mi? Gemiş postlarda ben öyle anlamıştım. Umarım yanılmıyorum.
YanıtlaSilBu arada pasta bir harika görünüyor. Haftaya oğlumun doğum gunu var ben de üst kremasına kakao eklesem olur değil mi?
Kızınızın doğum gününü kutluyorum. Sağlıklı uzun bir ömür diliyorum.
Sevgilerimle
Borammertim
kizinizin dogum gununu en icten dileklerimle kutlarim benim bir sorum olucakti misir mi bugday nisastasi mi kullandiniz ve biraz daha ayrintili anlatirmisiniz seker hamurunun yapimini bende cok acamiyim yeni yeni seker hamurlu tarifler deniyorum bana yardmci olursaniz sevinirim
YanıtlaSilarzu
Merhaba...
YanıtlaSilBloğunuzu yeni keşfettim çok güzel şeyler yapmışsınız. Ayrıca pastada enfes görünüyor. Çok başarılı buldum. Ellerinize sağlık. Sık sık görüşmek üzere...
Özlem'den Sevgiler...
www.sekerhamur.tr.gg
YanıtlaSiladresinden inceleyiniz
Yalnızca şeker hamuru kursu değil ayrıca Packer şeker hamuru satış noktası olacaksınız.
YanıtlaSilwww.sekerhamur.tr.gg
Size sağlayacaklarımız,
Kursiyer başına ücretsiz şeker hamuru ( kurs kaç gün alacak yada sınıflar kaç kişilik olmasına göre değişen miktarlarda)
Kursiyer başına hazır pasta tabanları (kurs kaç gün alacak yada sınıflar kaç kişilik olmasına göre değişen miktarlarda)
Şeker hamuru şekillendirme setleri ( kursu açan şahıs için verilir)
Pasta standları (tekli ve ikili )
Ürün standı ( 1 adet )
Kurs için 1 adet mutfak tipi fırın
Bunlarla beraber sponsor olduğumuz için sizden isteyeceklerimiz
Şeker hamurunda Packer den başka marka satmamanız.
Mağazanızın vitrininde göze görünen yerde,tabelenızda ve tanıtım kart ve broşürlerinizde Packer Sticker yer alması gerekmektedir.
Mağaza vitrinini Packer standartlarına göre dizayn etmeniz gerekmektedir.
Mağaza giriş katı olmalı en az 40metrekare olmalıdır (atelye =25mt. teşhir ve satış için 15mt.)
Satış noktası ve kurs olarak ayda en az 200kg. hamur satacağınızı taahüt etmeniz,gerekmektedir.)
Şeker hamuru satışından elde edilecek gelirden pay verilir ( satış noktası aylık taahüt edeceği satış miktarı üzerinden yüzdelik verilir.. Örneğin: aylık 200 kg -300kg aras satış yapan mağaza ile 500kg-600kg stış yapan mağazanın payları faklı olacaktır
not: açılacak yer pastane değil sadece şaker hamuru şekillendirme kursu ve şeker hamuru ve ekipmanları satış noktası olacaktır.
tekrar merhaba;
YanıtlaSilsitemin adresi değişti;
www.sekerhamurcom.tr.gg
Merhaba, Ankara'da Bakeshop'da pasta ve kurabiye kursu aldım. Ben çok memnun kaldım. İlgilenen kişilere telefon ve internet adresi:447 49 77, bakeshop.com.tr
YanıtlaSilHealth of the patients subjected to the above experiment, fat restriction compared to patients maintained normal levels of fat consumption showed more deterioration. Pepper pills used in the Biber Hapı body fat to melt the excess weight helps your body fat is necessary for your health benefits, but also adversely affected.
YanıtlaSil