Güzel aydınlık bir bayram sabahından ve uzunca bir aradan sonra merhaba arkadaşlar. Bayramınız hayırlı olsun. Bloga ara verince yeni bloggerın azizliğine uğramışım ve uzun bir süredir yazılan yorumları göremedim, neyse ki sorun haloldu. Yorum yazan tüm arkadaşlardan özür diliyorum . Yorumlarınız için tekrar tekrar teşekkürler. Zeytinağacı'na yolu düşen herkese bir dilim muhallebili kadayıf ikram etmek istedim, sanal da olsa lütfen kabul buyurun.
Bayramda sevdiklerinizle tatlı anları , tatlılar eşliğinde paylaşmanız dileğiyle...
Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 yumurta
- 1 kaşık un
- 1 kaşık buğday nişastası
- 4 kaşık şeker
- 1/2 L süt
- 3,5 su bardağı şeker
- 3 bardak su
- birkaç damla limon suyu
- 500 gr. kadayıf
- 3/4 bardak erimiş tereyağı +zeytinyağı karışımı
- hindistancevizi
- ceviz veya antep fıstığı
Öncelikle muhallebiyi verilen malzemelerle pişin. Soğumaya bırakın. Şerbeti için ,su ve şekeri tencereye alıp kaynadıktan birkaç dakika sonra limon suyu ekleyip bir kenara koyun. Kadayıfları elinizle parçalara bölün , yapışmış olanları açın.Genişçe bir kabın içerisinde tüm kadayıfı yağala birlikte harmanlayın. Yağlanmış kadayıfın yarısını tepsiye serin.Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine kapatın. 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkınca şerbeti gezdirip üzerine tepsi kapatın(şerbeti çekmesi için).Dinlendikten sonra hindistan cevizi , dövülmüş ceviz veya antep fıstığı ile servis yapın. Afiyet olsun.
Aslı cığım, yeniden hoşgeldin.. Senin buralarda olduğunu bilmek çok güzel. Tarifi görür görmez ağzımın suyu aktı. ve anladığım kadarıyla bizim ailenin çok beğeneceği bir lezzet. Yaptım bil! Ellerine sağlık ve sevgiler
YanıtlaSilipek
selam canım kadayfından aldım bir lokma iyi bayramlar hoşçakal
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilUzun süredir olmadığınız için yine yoksunuzdur diye tahmin ediyordum ama sitenize bakmadan geçemedim.Sürpriziniz için teşekkür ederiz.Muhallebili kadayıf gerçekten süper.Size ve sevdiklerinize iyi bayramlar dilerim.Daha sık görmek dileğiyle...
İyi Bayramlar
Aynur
Aslı Hanım,
YanıtlaSilMerhaba. Ben Betül, Laleli'den. Ama artık 3 aydır evdeyim ve biraz çekinerekde olsa bir blog yaptım. Çekinerek, çünkü yıllardıe izlediğim bşoglar o kadar güzel ve öyle çok şeyler yapıldı ki, o yüzden. Bu gün blogları gezerken, aynı bayram tatlısını farklı pişirerek ikram ettiğimizi gördüm ve gerçekten çok sevindim.
İyi bayramlar diliyorum.
Betül
www.yemekkutusu.blogspot.com
bende bu bayram için senin gibi kadayıfı tercih ettim aslı.. ben de önce senin gibi muhallebili yapacaktım ama daha sonra fazla uzun süre dayanamayacağını düşündüğüm için cesaret edemedim muhallebili yapmaya..
YanıtlaSilBayramın mubarek olsun aslı.. Sevdiklerinle beraber nice mutlu huzurlu sağlıklı bayramlar geçirmen dileğiyle..
Güzel yorumlara çok teşekkürler, ben de herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Bu arada kadayıfın servisiyle ilgili önemli bir bilgi edindim. Kadayıfı pişirdiğiniz tepsiden servis tabağına alırken ters çeviriyormuşsunuz. Böylece kızarmış ve düzgün tarafı üste geliyor . :)
YanıtlaSilAslı Altan Altundal
Sevdiklerinle daha nice bayramlar olsun, sana ve herkese...
YanıtlaSilSevgili Aslı ellerine sağlık.Ayrıca geçmiş bayramın da kutlu olsun..
YanıtlaSilsevgiler..
sevdiğim tatlılar arasındadır kadayıf.bu tatlı harika görünüyor.elinize sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle
Teşekkürler, sevgiler:))
YanıtlaSilMerhaba Asli'cigim,
YanıtlaSilNe zamadir sitede yeni tarif yok diyordum, bir geldim ki neler gordum. Muhallebili kadayif o kadar zamandir aklimda ki. Cok merak ediyordum ama bir turlu denemek nasip olmadi. Kadayif bulursam alip tarifini deneyecegim..
Sevgiler
marifetli arkadaşım ellerine sağlık nefis gözüküyor ..mutlu ve huzurlu bir hafta sonu dilyorum sevgiyle..
YanıtlaSilwww.blogcu.com/nurlayemek