Perşembe, Eylül 11, 2008

Delonghi Fırınım ve Mutluluk Brownilerim Var

Ankara'da sürekli çoğalma eğilimi gösteren AVM leri dolaşarak, indirimleri takip ettim bu yaz. Favori mağazalarım ise Tchibo ve Esse oldu.Yıllardır mutfağıma mikrodalga fırın almam gerektiğini söyleyenlere kulak tıkıyordum. Sonunda hem tasarımı hem de fonksiyonelliği açısından bana çok uygun gelen Delonghi marka fırında karar kıldım. Fırını indirim döneminde Esse 'den aldım, 1,5 aydır kullanıyorum ve çok ama çok memnunum.
Mikrodalga + fırın+ ızgara özelliği var. Özellikle mutfağında fazla kalabalık istemeyenler ekmek kızartma, tost makinası, normal fırın, mikrodalga cihazlarını ayrı ayrı almak yerine tek bir ürünle bütün bu işlevleri yerine getirebilecek imkana kavuşmuş oluyor. 5 dakikada ekmek kızartıp, 7 dakikada tost yapıp, 20 dakikada browni pişirebiliyorum. Mikrodalga özelliğini ise şu ana kadar sadece birşeyler ısıtmak için kullandım.Mutfakseverler için iyi, dengeli pişiren bir fırına sahip olmak tabii çok önemli. Benim gibi kararsız olanlar varsa diye memnun kaldığım bu ürünü tanıtmak istedim. Çünkü aynı fırında hem yemek ısıtıp, hem browni pişirip hem de tost yapabilmek bence müthiş.

Kek pişen ev mutlu bir evdir. Kokusu evi sarar, yiyeni sevindirir, pişireni ise bir memnunluk duygusu kaplar. Kek daima pozitif etki yaratır.Kabarmasını seyretmek için bile fırının önüne sandalyeler çekilir. Övgü dolu sözler , mutlu gülüşler basit bir şekilde yapılan browninin eseri...

Browni Malzemeleri
1 su bardağı =1 cup ölçüsü
-2 yumurta
-3 /4 su bardağı şeker
-1/4 su bardağı zeytinyağı
-1/2 su bardağı yoğurt
-3 yemek kaşığı kakao
-1 + 1/4 su bardağı un
-1/2 paket kabartma tozu
- vanilya
5 cm çapında 18 adet kağıt kalıp
Yapılışı:
Oda ısısındaki yumurta ile şekeri kabarana kadar çırpın.Yoğurt ve zeytinyağını ekleyin. Homojen bir karışım elde ettikten sonra , kakaoyu koyup karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu eleyip , kek hamurunu kağıt kalıplara dökün. Önceden 200 C de ısıttığınız fırına koyup, ısıyı 180 C ye düşürerek 20 dak . pişirin.

23 yorum:

  1. Aslıcığım,

    Fırınını güle güle kullan canım.

    Bu aralar blogunu sık güncellemene çok seviniyorum.

    Sevgilerimle,

    Nurten

    YanıtlaSil
  2. Fırınını daha nice güzel tarifler için kullanırsın umarım. Bende ne zamandır düşünüyorum hala karar veripte alamadım. :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Aslı,

    Benimde Silverline mikrodalga fırınım var.Hem ızgara hem mikrodalga hemde pişirme özelliği var.İlk aldığımda bende brovni denemiştim.Ama sanırım seninki daha fazla özelliğe sahip.Ben en çok mikrodalgasını kullanıyorum.Diğer işler için ise diğer fırınımı vs. kullanıyorum.Teknoloji herzaman kadınlara hayatı kolaylaştırmıştır.Kullanmak gerek.
    Güle güle kullan iyi günlerde sağlıkla inşallah.Yaptıklarınıda bizimle paylaşman dileğiyle.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Asli

    Firini ne kadara ve nereden aldigini sorabilir miyim?

    Tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. Asli'cigim,
    Ellerine saglik, muffinler cok guzel gorunuyorlar.
    Firinini da gule gule kullan, agiz tadiyla, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili aslı,
    mutluluk
    muffinlere yansımışş :))
    iyi günlerde kullan..
    svglrr

    YanıtlaSil
  7. Yorumlarınıza ve iyi dileklerinize teşekkür ederim arkadaşlar, yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum tabii.:)
    Fırını yaz indiriminde Ankara Cepa Esse mağazasından 350 YTL 'ye almıştım.

    YanıtlaSil
  8. fırın super:)
    kek kokan ev fikrine de katılıyorum kesinlikle:)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Aslı,

    Güle güle kullan fırınını..

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  10. Selam Aslı hanım nasılsınız?

    Fırın çok fonksiyonel gözüküyor sanırım kullanımıda pratik güle güle kullanınız sağlıkla ve sevdiklerinizle...

    2008-2009 eğitim ve öğretim yılınız hayırlara vesile olsun dileklerimle...

    Hayırlı Ramazanlar...

    Kızları öpüyorum;)

    YanıtlaSil
  11. merhaba arkadaşım...fırınını güle güle kullan ...tostu nasıl yapıyorsun..onuda anlatabilirmisin yanı hangi fonksiyonunu kullanıyorsun fırının..mikrodalgayımı..ızgarayımı kaç dakika tutuyorsun 8bendede ayni fırın var)ben yeni evliyim yemek işinide yeni ogreniyorum cevabını blogunda yazarsan sevinirim ...sıksık ziyaretine gelirim şimdiden teşekkürlerrr...sevgilerrr..

    aysegül

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Ayşegül,

    Tostları yuvarlak cam tepsiye yerleştirip , tepsiyi de uzun ayaklı telin üzerine koyuyorum ve ızgara fonksiyonunda 100 C ye ayarlayıp 5-7 dakika (herbir yüzü ) kızartıyorum. Hatta ızgaralamadan önce tostların yüzüne zeytinyağı serpiştiriyorum. Bana göre böyle daha lezzetli oluyor. Kek pişirmek için fan fonksiyonunda fırına ön ısıtma yapıyorum (200 C de). Kek koyduktan sonra dereceyi 180 e düşürüyorum . Kekler çok güzel kabarıyor. Poğaça , kurabiye, pişirirken,ya da pizza mutlaka tepsiyi kısa ayaklı telin üzerine koymak gerekiyor.Kolay gelsin, güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  13. merhaba,siteyi yeni keşfettim ve çok keyif alarak dolaşıyorum,ellerinize sağlık.üniversiteyi okuduğum ve çok sevdiğim ankara'da yaşıyorsunuz sanırım,bu da sizi yakın bulmamda etkili oldu galiba.ben bir şey sormak istiyorum.bu kekleri sadece kağıt kalıplara koyup yayılmadan pişmelerini nasıl sağladınız,ben bunu asla başaramıyorum da.bir püf noktası varsa paylaşırsanız sevinirim
    özlem

    YanıtlaSil
  14. merhaba,siteyi yeni keşfettim ve çok keyif alarak dolaşıyorum,ellerinize sağlık.üniversiteyi okuduğum ve çok sevdiğim ankara'da yaşıyorsunuz sanırım,bu da sizi yakın bulmamda etkili oldu galiba.ben bir şey sormak istiyorum.bu kekleri sadece kağıt kalıplara koyup yayılmadan pişmelerini nasıl sağladınız,ben bunu asla başaramıyorum da.bir püf noktası varsa paylaşırsanız sevinirim
    özlem

    YanıtlaSil
  15. merhaba,siteyi yeni keşfettim ve çok keyif alarak dolaşıyorum,ellerinize sağlık.üniversiteyi okuduğum ve çok sevdiğim ankara'da yaşıyorsunuz sanırım,bu da sizi yakın bulmamda etkili oldu galiba.ben bir şey sormak istiyorum.bu kekleri sadece kağıt kalıplara koyup yayılmadan pişmelerini nasıl sağladınız,ben bunu asla başaramıyorum da.bir püf noktası varsa paylaşırsanız sevinirim
    özlem

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Özlem,
    Yayılmaması için kek hamuru biraz koyu kıvamda olabilir.Kağıt kalıpların altına metal kalıplar koyarakta yayılmayı önleyebilirsiniz.
    Ayrıca güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
    Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
  17. Aslı, merhaba;

    Ben seni biraz geç keşfettim ama açığı kapatmak için mutfakta yaşamaya başladım.. Her akşam işten gelip akşam yemeğini çok acele halledip kendimi mutfağa kapatıyorum ve 1-2 tarif deniyorum.. Çoğu da gayet başarılı oldu.. sen sağol:) yalnız dün akşam canım sıkıldı.. Çünkü browni meselesi çok iyi başlamıştı, çok iyi devam ediyordu, kabar kabar kabarmışlardı fakat 20dk. dolduğu için aldım fırından hemen iniverdiler.. hem içleri ıslakımsı kalmadı hem de inince tıkızlaştı filan olmadı yani.. sence neden?? ayrıca bir de çubuk kraker denedim akşam.. onlar da olmayınca çok üzüldüm. onlarda da sorun çok sert olmaları.. lezzet şahane ama taş gibi, diş kırar yani.. bir tanesini daha erken almıştım içi yumuşak kalmıştı 5dk. sonra hepsini aldım taş gibiler.. zaten fazla pişmekten dolayı olan bir sertlik değil belli yani.. hamurun kıvamını mı tutturamadom acaba?? senin yorumun nedir merak ediyorum.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. aslı hanım merhaba
    bir kaç zamandır mikrodalga almak için nette araştırma yapıyorum..delonghı'nin ekmek yapma makinesini kullanıyorum ve çok memnunum..mikrodalgada da ilk tercihim delonghı..

    açıkçası benim hem fırına hem mikrodalgaya ihtiyacım var..ama karar veremiyorum..sanki hepsinin bir arada olması kullanışsız olur gibi geliyor bana..size sormak istediğim fırınınızdan hala memnun musunuz:) ve hala ilk günkü gibi tavsiye ediyor musunuz?
    ya da şikayetleriniz varsa neler öğrenebilir miyim?..

    ayseaksu

    YanıtlaSil
  19. Merhaba,

    Ben hala tüm özelliklerini aktif olarak kullanıyorum.Zaten başka fırınım yok. Mikrodalga ve ızgara kısmı gayet güzel . Fırın ise fanlı ve en yüksek ısısı 230 C. Kekler küçük kalıplarda çok güzel kabarıyor. Kurabiye, poğaça , börek pişiriminde üstü kızarmasına rağmen alt kısmının rengi beyaz kalabiliyor. Bir de ekmek pişirmek daha yüksek ısı gerektiriyor. Mutfağım genişlerse , yüksek ısılı bir fırın alacağım . Büyük miktarda malzemeler pişirmek zor oluyor. Çünkü fırın küçük. Ama gerçekten işlevsel . Aslında karar vermek tamamenkullanıma bağlı . Arada sırada az miktarda birşeyler pişirmek için uygun .

    YanıtlaSil
  20. Bu arada söylemeyi unuttum . Başka fırınım olmadığı için bu tarihten sonra yayınladığım fırın pişirimi gerektiren tariflerin hepsi bu fırında pişti. Fotoğraflara bakarakta karar verebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  21. Elinize sAĞLIK bende mini fırın almayı düşünüyordum termikel vardı bende 7.5 senedir kullanıyordum.Mini fırınlar malum biraz küçük buaşık makinemin üstüne koymam lazım.Lüksel almayı düşünüyordum börekçisi çıktı ya şimdi lüksel börekçi onun içi daha geniş ama sizinkide mikrodalga fırınlar gibi çok modern görünüyor yani.Altı silinebilir olanlardan sanırım.Ama tepsileri küçük oluyor öylelerin de.ben de şaşırdım.Sizinkini araştıracağım:)

    YanıtlaSil
  22. slm bende bu fırından almak istiyorum, içinden fırın tepsisi çıkıyor mu ayrıca almak gerekiyor mu?benim turbo fırınım var ama biz 2 kişiyiz onu kullanmak hem zaman istiyor hemde masraflı, bu fırını almamı önerir misiniz, yoksa başka bir fırın mı alayım?Mikrodalga fırınımda yok bu arada.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. Merhaba,
    İçinde mikrodalganın cam tepsisi var , fırın için ayrıca tepsi almanız gerekiyor. Ben cam ya da seramik tepsiler kullanıyorum. İki kişi için pratik olur. Mikrodalga ve ızgarası kullanışlı . Fırnda ise fan ısısı var yani ısı her yere eşit olarak yayılıyor. Bu da sadece alt veya üst ısıtma yapmıyor. Kek pişirmek için ideal ama pandispanya pişirirken ortası kabarmıyor. Küçük kalıplarda kekler harika oluyor. Bunun dışında üstte sıraladığım tariflerin hepsi bu fırında pişti. Benim de başka fırınım yok.

    YanıtlaSil