Cumartesi, Eylül 06, 2008
İşte Bu Pastaya Hayır Demem!
Bu yaz yaptığımız orman gezilerinde topladık bu ahududuları. Ormanda yabani olarak yetişen ahududu, böğürtlen, dağ çileği bol bol karşımıza çıktı. Derindondurucuya koyduklarım ise pasta malzemesi oldular. Küçük bir kek pişirdim, yaklaşık 16 cm çapında pandispanya kalıbında.
Keki iki parçaya böldükten sonra ara kısmına ve üstüne krema sürdüm. Ve pastanın dışını bol miktarda ahudu ile süsledim. Nane yaprakları da işe yaradı doğrusu.
Kek Malzemeleri: (5-6 kişilik)
-2 yumurta
-3/4 su bardağı şeker
-1/2 su bardağı zeytinyağı
-1 çay bardağı yoğurt
-2 su bardağı un
-yarım paket kabartma tozu
-vanilya
Pasta için :
-1/2 kilo ahududu
-nane yaprakları
-iki paket kremşanti ve şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt
Pastanın Hazırlanması:
Öncelikle keki pişirin. Yumurta ve şekeri çırpıp kabarttıktan sonra, yağ ve yoğurt ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek karıştırın, tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kalıba döküp önceden ısıttığınız fırında 180 C de pişirin.
Kek soğuduktan sonra - çok kalın olmuşsa üst kısmını biraz inceltin. İkiye bölün ve ara kısma krema ekleyin.Üstünü krema ile kaplayın. Bol miktarda ahudu ile üst ve yan kısımları süsleyin. Nane yaprakları serpiştirin.
Valla bende hayır demem bu pastaya :) olsada yesek şöyle en kocamanından bir dilim. Harika olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
merhaba sitenizi portakal ağacından okuduğumdan beri takip ediyorum sıkkullanılanlarıma ekledim..herşey çok güzel ellerinize yüreğinize sağlık..merak ettiğim siz kimsiniz yani hakkınızda hiçbişey bilmiyoruz enazından kendinizi tanıtıcak bişeyler yazamazmısınız çok sevineceğim sizi güngeçtikçe merak ediyorum
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar
sevgili zeytin ağacı,siz benim ilk göz ağrılarımdan birisiniz,yıllar ötesinden,
YanıtlaSilegeli olduğunuzu düşünüyorum :)
zeytin ve yağlar nedendir bana böyle çağrışımlar yapıyor :)
pastaya gelince
BENDE ASLA HAYIR DİYEMEM :)
HAyrlı ramazanlar diliyorum..
SVGLRRRR nUnU
Merhabalar,
YanıtlaSilBenim gibi pastayı sevenlerin olduğunu görmek güzel. :)
Ben zeytinyağının mutfakta baştacı edilmesi gerektiğini düşünen biriyim sadece. Egeli değilim Ankara 'da yaşıyorum.Kızlarımla birlikte (Ayşe ve Zeynep) yeni bilgiler öğrenmeyi , kendimi geliştirmeyi seviyorum.Aslında bu blog bana tam da bunu sağlıyor.Sizlerden gelen cümlelerle birlikte öğrendiklerimizi paylaşıyoruz.Zeytinağacı' nı takip eden tüm okuyuculara ve yorum yazan dostlara çok teşekkür ederim.
şuan sakaryada yaşayan ve bir izmirli olarak bende zeytinyağsız yapamayanlardanım..kimlik bilgisi soruma verdiğiniz nazik cevap için teşekkürü borç bilirim..insan güzelliklerle uğraşınca karşısına bu blog gibi gerçekten güzel şeyler çıkıyor..haticeye yaptığınız kurabiyeler vekutusu okadar hoşuma gittiki onun vesilesiyle başladı blogda gezinmem..merak ettiğim fransadan çok bahsediyorsunuz orada yaşadığınızı düşünmüştüm ve bahsi geçmişken inş. tarte tatini elma zamanında yapacağım dehşet birşeye benzediğine eminim ve butarifi paylaşdığınız için tekrar teşekkürler..başarılar.
YanıtlaSil