Evet bu kabakla biz de eksili ve mercimekli kabak yapariz. Tarifini vereyim. Bir orta boy sogan dogranir zeytin yaginda kavrulur.Biraz salca eklenir. Ustune kup dogranmis kabaklar. Islanmis bir avuc kadar yesil mercimek.Bir avuc kadar haslanmis nohut. Minik dogranmis 4-5 dis sariksak ve kup dogranmis domates eklenir. Yemek kisik ateste pisirilir. Gerekirse sicak su eklenebilir. Pisince ustune bir yemek kasigi kadar kuru nane serpilir ve bir limon suyu eklenir. Nefis bir yemek olur ve bu kabaktan olur. Afiyet olsun. Yasemin
Kabağın resmini anneme gösterdim. Onun yorumunu ve tarifini ekliyorum:
"Kabak genç gözüküyor, erken koparılmış galiba. Renginin sararması ve tefeği, yaprağı kuruduktan sonra koparılması lâzımdı. Kesildiği zaman suyu ele yapışırsa, çok genç olduğu için pişirilmez. Eğer olgunlaşmışsa, küp küp doğranır. Soğanı yağda (salçasız) kavurduktan sonra, içine az pirinç eklenip biraz pişmesi beklenir. Sonra doğranmış kabak ilave edilip pişirilir. Az tuz konur, çünkü kabak fazla tuz kaldırmaz. Pişerken kendisi sulanır, sulanmazsa çok az su konulabilir." ...
Bu arada ekşili mercimek yemeği bana da ilginç geldi. Denediğin zaman neticeyi yazmanı merakla bekliyor olacağım.
Merhaba,benim annem yugoslavya göçmeni ve bu kabaktan börek yapar.Kabağın kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır,rondo yada rende ile doğranır. Süt ve şeker ile kaynatılır. İster açma börek, ister hazır yufka ile börek yapılır.Annem açma börek yapar tatlı bir börektir bu.Ama.. inanılmaz bir lezzettir.
Maşallah nazar değmesin, ne güzel de büyümüş kabak.Afiyetle yemek nasip olsun diyorum.sevgiler...
YanıtlaSilmasallahhhhhhhhhhhh
YanıtlaSilBu kabakla olur mu emin degilim ama, kabagi eksili ver mercimekli pisirmeye ne dersiniz? Iki dis de sarmisak lutfen.
YanıtlaSilNagehan
Bu kabakla olur mu emin degilim ama, kabagi eksili ver mercimekli pisirmeye ne dersiniz? Iki dis de sarmisak lutfen.
YanıtlaSilNagehan
Evet bu kabakla biz de eksili ve mercimekli kabak yapariz. Tarifini vereyim. Bir orta boy sogan dogranir zeytin yaginda kavrulur.Biraz salca eklenir. Ustune kup dogranmis kabaklar. Islanmis bir avuc kadar yesil mercimek.Bir avuc kadar haslanmis nohut. Minik dogranmis 4-5 dis sariksak ve kup dogranmis domates eklenir. Yemek kisik ateste pisirilir. Gerekirse sicak su eklenebilir. Pisince ustune bir yemek kasigi kadar kuru nane serpilir ve bir limon suyu eklenir. Nefis bir yemek olur ve bu kabaktan olur. Afiyet olsun.
YanıtlaSilYasemin
Tarif ve yorumlara teşekkür ederim .
YanıtlaSilEkşili mercimek yemeği ilginç gözüküyor deneyeceğim.
Merhaba Aslı abla,
YanıtlaSilKabağın resmini anneme gösterdim. Onun yorumunu ve tarifini ekliyorum:
"Kabak genç gözüküyor, erken koparılmış galiba. Renginin sararması ve tefeği, yaprağı kuruduktan sonra koparılması lâzımdı. Kesildiği zaman suyu ele yapışırsa, çok genç olduğu için pişirilmez.
Eğer olgunlaşmışsa, küp küp doğranır. Soğanı yağda (salçasız) kavurduktan sonra, içine az pirinç eklenip biraz pişmesi beklenir. Sonra doğranmış kabak ilave edilip pişirilir. Az tuz konur, çünkü kabak fazla tuz kaldırmaz. Pişerken kendisi sulanır, sulanmazsa çok az su konulabilir."
...
Bu arada ekşili mercimek yemeği bana da ilginç geldi. Denediğin zaman neticeyi yazmanı merakla bekliyor olacağım.
Muhabbetle...
Elif Dervişoğlu
Merhaba,benim annem yugoslavya göçmeni ve bu kabaktan börek yapar.Kabağın kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır,rondo yada rende ile doğranır. Süt ve şeker ile kaynatılır. İster açma börek, ister hazır yufka ile börek yapılır.Annem açma börek yapar tatlı bir börektir bu.Ama.. inanılmaz bir lezzettir.
YanıtlaSil