Çarşamba, Aralık 24, 2008

Tüm Zamanların En Güzel Kurabiyesi


Bu nefis , zeytinyağı ve kepekli unla pişirebileceğiniz hindistancevizli kurabiyeye "tüm zamanların en güzel kurabiyesi" demekten çekinmedim.İlk kez yediğimde , arkadaşlarla güzel bir sohbeti paylaşıyorduk ve hepimiz kurabiyeleri yapıp getiren Nurşen Er Hanım'a bu nefasetin sırrını sorduk.Tarifini bizlerle paylaştı.Tabii kurabiyeleri tarife küçük değişiklikler ekleyerek :) defalarca denedim. Her zaman beğenildi. Kurabiyelerle arası pek iyi olmayan "birisi " tarafından da sürekli istenince "tüm zamanların en güzel kurabiyesi" olarak ilan etmek geldi içimden.
Malzemeler (25 Adet Kurabiye İçin)
250 ml lik su bardağı ile:
- 2 yumurta (birinin beyazı üstüne sürmek için ayrılacak)
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
-2 yemek kaşığı buğday nişastası
-1 yemek kaşığı dolusu hindistancevizi(hamura koymak için)
-1 paket kabartma tozu
-3/4 su bardağı şeker
-4 su bardağı kadar kepek + beyaz un karışımı(Her bir bardağı yoğurarak ekleyin)

Yapılışı

Yoğurma kabına birinin beyazını ayırdığınız yumurtaları, yağları, yoğurdu, şekeri, hindistancevizini ekleyerek karıştırın. Buğday nişastasını ve kabartma tozunu koyup yedirin. Unu yavaş yavaş yoğurarak ekleyin.Ele yapışmayan , kulak memesi kıvamındaki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak , yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta beyazı sürüp , hindistancevizi serpiştirin. 200 C sıcaklıkta pişirin.

44 yorum:

  1. selam,kurabilerinizin görüntüsü nefis, ama yağ miktarını anlayamadım, yarım yemek kaşığımı acaba ? hafta sonu için denemek isterim ... ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. 1 su bardağı zeytinyağı var ve 1 kaşıkta tereyağı koyabilirsiniz. Ceviz büyüklüğünde yaptığınızda miktar olarak fazla oluyor, bereketli bir kurabiye . Yalnız un miktarını yavaş yavaş ve yoğurarak eklerseniz iyi olur. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlı inşallah bu akşam denemek istiyorum.

    www.mutfakbocugu.com

    YanıtlaSil
  4. Ben bu kurabiyeyi sıvıyağ ve beyaz undan yapsam nasıl olur acaba?

    www.mutfakbocugu.com

    YanıtlaSil
  5. Sıvıyağ ve beyaz unla yapılabilir tabii, kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  6. ellerinize saglık,nefis görünüyorlar.yapınca siteme eklerim .inşallah bu kadar güzel olurlar.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyorlar.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Asli'cigim,
    Ellerine saglik. Bu aksam denemeye calisacagim, bence de harika bir kurabiye...
    Sevgiler ve guzel bir hafta sonu dilegimle..

    YanıtlaSil
  9. Asli'cigim,
    Ellerine saglik. Bu aksam denemeye calisacagim, bence de harika bir kurabiye...
    Sevgiler ve guzel bir hafta sonu dilegimle..

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim arkadaşlar , herkese mutlu , sağlıklı bir yıl dilerim....

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel bir kurabiye bu öyle.....Bir an elimi uzatip alasim geldi.....ellerine saglik.
    Her yeni yil,
    tazelenen umutlarin,
    cogalan sevgilerin habercisidir.
    2009 yili da böyle olsun,
    ama
    hep güzel olsun.
    NICE GÜZEL YILLARA
    Sevgilerimle Serap

    YanıtlaSil
  12. Dediğiniz gibi güzel görünüyor.Bir benzerini ben de yapıyorum.yeni yılınız kutlu olsun.sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  13. Sağlıkla, umut dolu nice muhabbetli yıllarda buluşmak ümidiyle...

    Yeni yılınız kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  14. Zeytinagaci,

    Kurabiyelerinizi, pistikten sonra mi kagitlara koydunuz, yoksa onlarin icinde mi pistiler,

    Benden de herkese kucak dolusu yeni yillar:)

    www.kralcipplak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Kurabiyeyi piştikten sonra kağıda koydum.
    Bende herkese mutlu , sağlıklı bir yıl diliyorum.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Zeytin ağacı,

    Kurabiyeler harika görünüyorlar.hafta sonu deneyeceğim.

    Bende yeni yılını kutlar sağlık ve huzur dolu günler dilerim.


    Sevgilerimle*

    YanıtlaSil
  17. görüntü bu adı hakkettiğini söylüyor.ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  18. kesin çok nefistir...çünkü hindistancevizi var içinde....ellerinize sağlık...banada ziyatrete beklerim....

    YanıtlaSil
  19. Mutlu ve sağlıklı bir 2009 diliyorum.
    Tüm Zamanların En Güzel Kurabiyesini tarife göre denedim.Ama görüntüdekiyle hiç ilgisi olmayan bir kurabiye oldu.Acaba pişirme derecesinde mi bir problem var? 200 derece kurabiye için yüksek göründü bana.Bunu onaylayabilir misiniz.
    Sevgiler
    Betül İÇÖZ

    YanıtlaSil
  20. Merhaba ,
    Benim fırınım da 200 C kurabiye pişirebilmek için uygun ,belki fırından fırına farkediyordur, dereceyi 180-190 C gibi de ayarlayabilirsiniz. Ama kabartma tozu ve yoğurt etkisiyle güzel kabarması lazımdı kurabiyelerin. Üzüldüm gerçekten.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Aslı Hanım Merhaba,

    Kurabiyelerinizi bu hafta sonu denemek istiyorum...

    Unu,
    4 su bardağı kadar kepek + beyaz un karışımı ölçülerinde kullanmışsınız...

    Kepek+Beyaz Un mu kullanacağım... Kepeği nereden bulabilirim...

    Ya da Söke Un'un Kepekli Un'unu kullanırsam aynı sonucu alabilirmiyim?....
    Kepekli un kullanabileceksem sadece kepekli un mu kullanacağım... beyaz un da ekleyecekmiyim???

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Bu kez küçük fırında yeniden deneyeceğim ve ısıyı 175 derece olarak ayarlayacağım. İnşallah bu defa başaracağım.
    Üzülmek gerekmez. Teşekkürler ve sevgiler
    Betül

    YanıtlaSil
  23. Merhabalar,

    Kepek derken kepekli unu kastetmiştim. Mutlaka kepekli unla pişirmek zorunda değilsiniz . Tamamen beyaz un da kullanabilirsiniz. 2 bardak kepekli un ve 2 bardak beyaz un karışımını da kullanabilirsiniz. İki şekilde de denemiştim gayet güzel oluyor. Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  24. Kurabiyeyi tarifteki gibi denedim. Zeytinyaginin kokusu olur mu diye korkuyordum ama hic olmadi. 200 C de pisirdim sorun olmadi. Bir kisminin uzerine renkli boncuk sekerlerden koydum. Cocuklar icin cazip, saglikli bir kurabiye oldu.
    Bana gore tadi fena degildi ama tum zamanlarin en guzel kurabiyesi diyemem herhalde.
    Tarif icin tesekkurler,
    Gul

    YanıtlaSil
  25. merhaba
    kurabiyeyi denedim ancak tum zamanların en guzel kurabiyesi tanımı bu tarif icin oldukca iddialı diyebilirim.

    YanıtlaSil
  26. Sanrım hiç kurabiye sevmeyen bir kişiye beğendirebildiğim için bu isimle anmak istedim, severek sık sık yapıyorum. Yorumlar için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  27. aslı hanım,tarifleriniz çok güzel.ellerinize sağlık.yanlız birşey sormak istiyorum. tariflerinizde (özellikle kek,kurabiye)kullandığınız zeytinyağı sızma mı riviera mı?teşekkürler.

    YanıtlaSil
  28. ellerinize sağlık aslı hanım.çok nefis görünüyor.ben de denemek istiyorum yalnız ben yumurtanın genelde sarısı üstüne sürüyorum.yumurta kokmasın diye mi beyazını sürdünüz.

    YanıtlaSil
  29. Pelin Hanım,

    Tüm tariflerimde sızma zeytinyağı kullanıyorum. Riviera almıyorum zaten. Zeytinyağı çok bereketli, katı yağdan daha az kullanmak yeterli oluyor yemeklerde.

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar,
    Yumurta sarısı sürebilirsiniz aslında, ben tarifi uyguladım.Yani özel bir nedeni yok. Kolaylıklar dilerim...

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar, kurabiyenizi denedim, çok lezzetli oldu. Tereyağını koymadım.Yaparken çok tereddütlüydüm ama sonuç güzel oldu. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  32. Denedim. Guzel oldu. Ama ben seker oranını biraz arttırdım. Daha once bu kurabiyeyi yaptıgımda şeker az gelmisti.1 bardak olarak degistirdim.Ama simdi yiyince 1 bardaktan 1 parmak az olsa daha iyi olacagını dusunuyorum. Bir de ben hamurun yarısına fındık ezmezi koydum.Uzerine de susam serptim. Güzel oldu. Bu şekil de deneyebilirsiniz.Mis gibi kokuyor. Neyse çayım demlendi. Kurabiyeler beklemez. Umarım deneyeceklere fikir vermiş olurum. Bu tarifi bize ulaştıran Aslı Hanım'a da çok teşekkurler.

    YanıtlaSil
  33. Deniz Hanım ,
    Denediğiniz ve tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  34. merhabalar..
    Kurabiyenizi, süt almaya çok üşendiğim fakat illaki tatlı birşeyler yapmak için yanıp tutuşurken buldum ve denedim. Fevkaladenin fevkinde bir kurabiye değil fakat hafif ve yemesi keyifli bir kurabiye oldu. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  35. şekeri çok az oluyor, mutlaka şeker miktarı arttırılmalı!

    YanıtlaSil
  36. Aslı hanım,
    blogunuzu yeni keşfittim ve içinde kayboldum. Her tarif birbirinden güzel. Hepsini denemek istiyorum.
    Hindistan cevizini çok sevmiyorum. Hindistan cevizi yerine başka birşey koymayı denemek istiyorum. İlk aklıma gelen üzüm, nasıl olur acaba?
    Bir de söylemek istediğim birkaç bişey var. Yorumları yazan arkadaşlar çok acımasız davranmışlar.Kurabiyenin adını neden böyle verdiğinizi yazmışsınız. Herkesin zevki, ağız tadı farklıdır. Bu şekilde yazı yazılmasına gerek yok.

    YanıtlaSil
  37. Sevgili Gül ,
    Güzel yorumun için teşekkür ederim. Kesinlikle üzüm koymak iyi fikir . Çok lezzetli olacağına eminim. Ben de kurabiye için de üzüm yemeği severim, denemeliyim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  38. merhabalar,
    kurabiyelerin zeytinyağı kokusu çok, şekeri ise çok az oluyor. tatsız tuzsuz sevenler beğenebilirler. ama biz kesinlikle tat alamadık, yaptığımıza da pişman olduk...

    YanıtlaSil
  39. Aaaaaaa!
    Bu kurabiyeye haksızlık etmişsiniz. Ben biraz az tatlı severim.1 bardak yerine 3/4 bardak koymayı tercih ederim , tatlı sevenler biraz fazla koyabilir. Zeytinyağı kokusu bana göre olmuyor ama alışkın değilseniz sonuçta bu kurabiye sıvı yağ ile yapılabilen bir kurabiye farklı sıvı yağlar kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  40. Yasadigim ulkede bugday nisastasi bulabilecegimi hic saniyorum maalesef. Hele 3 gundur degisik marketlerde kakao arayip da bulamadigimi da hesaba katarsak... Bugday nisastasi yerine ne kullanmami onerirsiniz? Tesekurler.
    Asli

    YanıtlaSil
  41. oğlumun beslenme çantasına koymak için yaptım şekeri çok çok az oldu maalesef:((

    YanıtlaSil
  42. aslı hanım sitenizi severek takip ediyorum ve tariflerinizin çoğunu denedim bu kurabiyeyi bende yaptım şeker çok az geldi şekeri ne kadar arttıralım sizce ve şekerli vanilya koyalım mı şeker oranını tamamlar yardımcı olursanız severim

    YanıtlaSil
  43. Şekeri 1 bardak dolusu koyabilirsiniz , şekerli vanilya da kullanılabilir . Sorun olmaz. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  44. Aslı hanım merhabalar
    dün tarifinizi bende denedim 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt ekledim ama birtürlü ununu ayarlayamadım
    4 su bardağı un yazmışsınız ben 6dan fazla koydum dolayısıyla un miktarıda 2 bardağa yaklaştı şekil verirken bile yağlı yağlı duruyordu
    tadı fena değil ama ben nerde hata yaptım anlamadım
    yinede teşekkür ediyorum tarif için kolay gelsin

    YanıtlaSil