Salı, Ocak 13, 2009
Gingergirl & Gingerboy
Bu kurabiyeleri İngilizce sınıfı kermesi için hazırladım. Tarif " Craving Cookies " kitabından... Kurabiyelerin pişirilip, süslenmesi ve sunumuna kadar her aşaması zevkliydi benim için. Son olarak kızlarımla birlikte her bir kurabiyeyi küçük jelatin torbalara yerleştirip ağızlarını bağladık. Üzerlerine "gingergirl" , " gingerboy " ve " my sweetheart " yazılı etiketler de yapıştırdım. Böylece görsellikle birlikte İngilizce' ye ilgi çekmeyi de hedefledim.
Tadı nasıl derseniz, çocuklar bu tür kurabiyeleri seviyor; tatlı ve kıtır kıtır...
Kurabiyelere zencefil yerine tarçın ekledim , etkileyici bir kokusu oldu.
Malzemeler (25 adet kurabiye)
*185 gr oda ısında tereyağı
*1 cup şeker (250 gr)
*1 çay kaşığı vanilya(1 paket)
*1 yumurta
*2 1/2 cups un
*1 çay kaşığı tarçın(10 gr)
Yapılışı
Yağ , şeker ve vanilyayı tamamen karıştırıp yumurtayı ekleyin. Unu eleyerek ekleyin. Tarçın miktarını isteğinize göre de ayarlayabilirsiniz. Hamur yumuşak , ele yapışmayan bir hamur olmalı. Fazla yumuşak olursa da verilen miktar haricinde un eklemeyin. Kapalı bir kabın içine koyarak 45 dakika kadar buzdolabında bekletin. Hafif unlanmış tezgahta 3mm kalınlığında açın ve dilediğiniz kurabiye kalıbıyla şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 180 C de 10-15 dakika kadar pişirin. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz.
Kurabiyeleri jelatin torbalara yerleştirip ağzını rengarenk rafyalarla bağlamak iyi fikir.
Kurabiyeleri ilgi çekecek şekilde isimlendirebilirsiniz...
Merhaba,
YanıtlaSilKurabiye tarifindeki "cup" ölçüsü çay fincanı mı? ve unun ölçüsü 2+1/2 olarak mı? anlayamadım.
Teşekkürler.
"cup " ölçüsü yerine 250 ml' lik su bardağı ölçüsü kullanabilirsiniz.Un miktarı ise 2,5 su bardağıdır. Çocukların beğenerek tükettiği bir kurabiye oldu.
YanıtlaSilKolaylıklar dilerim.
nefis olmuş nefis.ellerine sağlık...
YanıtlaSilMerhaba, ne güzel düşünmüşsünüz öyle, hem eğitici, hem lezzetli, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNefis omuş nefis,
YanıtlaSilellerine sağlık,
sevgilerimle
elinize sağlık süper bir tarif bu :)
YanıtlaSilbende sıkca yaparım zencefilli tarçınlı olarak katı yağ yerinede 1 çay bardağı zeytinyağ koyuyorum tadı enfess oluyooo:) ama üstünde acıbadem kurabiyesi şeklinde çatlaklar oluyo benim kurabiyemde ince bir puff noktası varmı sizin ki pürüzsüz ve harika görünüyoo da :)
Tam çocukların ilgisini çekicek şekildeler. Harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDestina maalesef ben bu jurabiyeleri katı yağ ile yaptım ve kitaptaki ölçüyü tam olarak uyguladım bu nedenle sorun çıkmadı . Ama sıvı yağ ile de deneyebilirim .
YanıtlaSilGüzel düşünceleriniz için teşekkürler...
şöyle bakmak için bir girdim, biraz zor ayrılıyorum.herşey çok güzel...ellerine sağlık....
YanıtlaSilcanım çok cici olmuş bunlar ellerine sğlık.sevgilerimle..
YanıtlaSilmerhaba:)kurabiyeleriniz çok nefis görünüyo,bende yeni bir blogcuyum,desteğinizi beklerim..sevgiler:)
YanıtlaSilkurabiyeler muhtesem. Ellerine saglık. Blogun bir harika cok basarılı.Begenerek takip ediyorum.
YanıtlaSilBanada beklerim sevgiler
www.atesbocegim.blogspot.com
MErhaba kızımla çok beğenerek yapmak istedik, ancak üzerindeki renkli hamurları nasıl elde edebilirm, bilmiyorum. Kurabiyeleri bu kadar albenili yapan bu hamuru evde yapabilri miyim, yoksa nereden alabilirim?Bilgi verirseniz sevinirim.
YanıtlaSilSevgili zümre arkadaşım , gerçekten enfes bir tatdı...bu kadar güzel bir site hazırlayıp pek çok insanın , pek çok konuda (sadece yemek tarifleri değil :)...) fikir sahibi olmasına sebep oldugunuz için teşekkürü bir borç biliyorum ... kendisinden öğrenebileceğim çok fazla bilginin olduğunu düşündüğüm , bir arkadaşa sahip olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum ...sevgilerimle..
YanıtlaSilKermes oldukça güzeldi en azından panolarımızı aldık ve okulun ikinci kademede en güzel sınıfına sahip olduk.Öğretmenimiz bizim için çok yoruluyor gerçekten...Ve bizde sizin emeklerinizin karşılığını vermeye çalışıyoruz.SİZİ ÇOK SEVİYORUZ,SİZİ ÇOK SEVİYORUM!
YanıtlaSilPrincess Odile
Selen 7/a
Merhabalar,
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için teşekkür ederim ayrı ayrı...
Burcu Hanım renkli şeker hamurunu hazır aldım. Şeker hamuru evde de yapılabiliyor. Bu adresten bilgi alabilirsiniz.
www.pastaci.blogspot.com/2005/11/eker-hamuru-malzemeleri.htm
Aslı'cığım Merhaba,
YanıtlaSilBloğundan çok etkilendim. Kesinlikle çok güzel tarfiler var. benim gibi (hamur konusunda ) acemiler için hamur tariflerinin ölçü ile olması çok hoşuma gitti.
Tarçınlı kurabiyelerini denedim. Tadları çok güzel oldu. Fakat küçük bir sorunum var. 2,5 su bardağı un kullanınca ellerimi hamurdan çıkaramadım. ben de 2-3 kaşık daha un ekledim. Vee sonuç hüsran. Kurabiyelerin altları çok kızardı üstleri de beyaz kaldı. Acaba hamurun kıvamı çok mu yumuşak oluyor. Ellerime yapışıyordu. Bu yüzden un ekledim. bu kez de çok güzel toparlanan bir hamur oldu. Fakat iyi pişiremedim. Bana bilgini aktarırmısın. Ayrıca senin kurabiyelerinin renginde kesinlikle olmadı.... :-((
Çok üzgünüm.
Teşekkürler canım
Şenay
Merhaba Şenay,
YanıtlaSilKurabiyelerle ilgili sorun yaşamana üzüldüm gerçekten. Kurabiyeye rengini veren tarçın. Kesinlikle pişirirken üstü koyulaşsın diye beklemiyoruz. Tarifi aldığım kitapta 10-12 dakika fırında kalsın deniyordu.Ben fırınımdan dolayı biraz daha uzun pişirdim. Fırını ön ısıtma yaparsanız daha çabuk pişiyor.Tarçın miktarı 1 çay kaşığı tepeleme de koyabilirsiniz. Çok güzel koku da veriyor. Ayrıca daha hamuru yoğururken rengi farklılaşıyor. Tarifte verilen un miktarı ise ben de farklılaşmadı. Kurabiye tariflerinde bu sorun oluyor.Hamurun kıvamı bildiğimiz kulak memesi kıvamı. Tabii ki ele yapışmayacak çok güzel şekil verebileceğimiz bir hamur olmalı.Bir de ben ölçüyü cup olarak verdim. 250 ml su bardağına karşılık geliyor. Umarım yararlı olmuştur. Kolay gelsin.
Aslı,
YanıtlaSilBu hızlı cevabın için sana çok teşekkür ediyorum. Belki de daha uzun süre yoğurarak ele yapışmayacak bir hale getirebilirim. Bir de kurabiyelerin rengi için esmer şeker kullansam daha iyi bir renk elde edebilirmiyim acaba?
Sanırım çok soru sordum. Kusura bakma.
Ama bu kurabiyeleri daha İngilteredeyken çok severek yerdim. Şimdi de İKEA'da İsveç marketinde "Ginger" bisküvi olarak satılıyor. Umarım ikinci denemem daha başarılı olur.... :-)
Merhaba Şenay ,
YanıtlaSilEsmer şeker kullanmak renk konusunu çözümler , daha önce denemiştim. Ayrıca tarife sadık kalarak , hamuru kıvam alana kadar yoğurmak gerekiyor.Önce parça parça oluyor ama sonra toparlıyor. Gereğinden fazla fırında kalırsa sert olabilir.Umarım lezzetli kurabiyeler olur. Kolay gelsin. Sevgilerimle...
Merhaba asLı abLa ben 16 yasındayım bir genç oLarak biLgiLerinden yararLanmak istiyorum bu renk hamuru iLe iLgiLi bir internet adresi yazmıssın girdim ama cıkmadı herhangi birşey nereLerde buLabiLirim nasıL eLde edebiLirim bana biraz biLgi verirmisin ?
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilŞeker hamuru ve pasta süsleme hakkında , pastacı Burcu 'dan ve diğer bloglardan yayarlanabilirsin.
http://www.pastaci.blogspot.com/2005/11/eker-hamuru-malzemeleri.html
Teşekkür ederim..
YanıtlaSilçılgınlık derecesinde güzel
YanıtlaSilmerhaba, tarçın yerine zencefil koyarsak tarçınla aynı ölçüyü mü kullanmak gerekir acaba?
YanıtlaSilteşekkürler...
Merhaba,
YanıtlaSilTarçın yerine , zencefil koymak istenirse , yarım çay kaşığı uygun olur , zencefilin daha keskin bir tadı var.
Kolay gelsin,