Kringla,kringla ,kringla...
Bu kelimenin ardında bu kadar enfes bir kurabiye olabileceğini kim düşünebilir. Özgün şekli ve lezzetli olmasının yanı sıra , kuzey Avrupa 'da özel günlerde pişirilen kurabiyenin değişik versiyonları 13. yüzyıla kadar dayanıyor.Tarif buradan. Denediğim hamur çok güzel oldu fakat pişerken fazla kabardı ve yayıldı. ! Yumuşacık , ağızda dağılan kurabiyeler, mutlaka deneyin :)
Malzemeler:
1 cup= 250 ml su bardağı
-4 cup un
-1 yumurta
-1 cup şeker
-1/2 cup tereyağı
-1 cup buttermilk (1 cup süte birkaç damla limon sıkarak elde edebilirsiniz)
-1 paket vanilya
-1 tutam tuz
-1 paket kabartma tozu
-üzeri için çok az tarçın eklenmiş pudra şekeri
Yapılışı:
- Yumurta, şeker, yağ ve sütü karıştırın. Diğer tarafta, vanilya, tuz , kabartma tozu ve unu karıştırarak sıvı karışımına ekleyin.
-İyice yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabında birkaç saat bekletin.
-Buzdolabından çıkardığınız hamuru tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 30 cm kadar uzatın.
-Özel kringla şeklini verip , tepsiye dizin.
Tadını merak ettim doğrusu ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler...
YanıtlaSilAslıcım günaydın puf puf harika ol
YanıtlaSilmuş çörekler ellerine sağlık sevgi
ler.
harika duruyor, hakikaten ben de tadını merak ettim. Kabarmasa pretzel gibi olacak sandim ama kabarmış bir de puff puff! Ellerinize sağlık
YanıtlaSilArkadaşım Ocak ayında Norveç'e davet etti geçtiğimiz aylarda.Bakalım oralarda yemek nasip olacakmı.Elinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSil1/2 cup tereyağını nasıl ölçüyoruz, tereyağını eriterek mi ?
Yaklaşık bir gram ölçüsü verebilirseniz sevinirim.
nefis olmuş kurabiyeler
YanıtlaSilellerine sağlık
Selam,
YanıtlaSilGerçekten nefis görünüyorlar.
Cup ölçüsü için ekmek makinasının ölçü kabı kullanılabilir mi?
Teşekkürler
Betül
Merhabalar,
YanıtlaSilEvet gerçekten güzel oldu bu kurabiyeler, evdekiler de çok beğendi, sanırım sık sık yapacağım. İki yemek kaşığı tereyağını ölçü kabına koydum , mikrodalgada erittim , üstüne biraz zeytinyağı da ekledim. Ölçü tam oldu. Aslında tamamen sıvı yağ ilede yapılır gibi geliyor bana ama denemedim.Cup ölçüsü 250 ml lik su bardağı ölçüsüne eşdeğer. Ekmek makinasının ölçü kabı da uygun olur. Sevgilerimle...
çok değişik ve lezzzetliye benziyor ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok lezzetli bir görüntüsü var, eminim tadı da öyle.
YanıtlaSilpaylaştığınız için teşekkürler
Müge
merak ettim bu tadı harika görünüyorlar canım
YanıtlaSilellerine sağlık
Kurabiye kardeşliği olmuş bunlar:))harika olmuşlar muhakkak lezzeti de nefis olmuştur ellerine sağlık.
YanıtlaSiltarfi deftrime hemen geçti:))
Hımmm harika görünyorlar bayıldım ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
Yağın eritilip eritilmiyeceğini soracaktım ama cevap vermişsiniz ellerinize sağlık çok değişik görünüyor
YanıtlaSilSevgiler:)
http://pisbuxthebestearn.blogspot.com/
YanıtlaSilçok farklı bir lezzet olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık canım
sevgiler :)
Degisik görünüyor, tadini merak ettim. umarim yapmaya firsatim olur. Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilbişey merak ettim siz bunu yapaken buttermilk mi kullanndınız limonlu süt mü.. İkisinin aynı tadı vericeğinden biraz şüpheliyimde.. Belki buttermilk yerine kefir kullanılabilir.
YanıtlaSilMisafirlerinize ikram edebileceğiniz harika tarifler arıyorsanız doğru adres: ulkerpotiborlusayfalar.com
YanıtlaSilBen süte limon ekleyerek buttermilk elde ettim.Tabii karşılaştırma şansım olmadı denenebilir.
YanıtlaSilMANDALİNA VE PORTAKALLI LEZZETLERİNİZLE HEPİNİZİ ETKİNLİĞİME BEKLİYORUM
YanıtlaSilhttp://hobidunyam.womanforum.net/ tarafından düzenlenen
yemek etkinliklerinin mandalina ve portakallı lezzetler *9* " Etkinliğine
ben http://mandalincikmazi.blogspot.com/ ( Yıldız ) ev sahibeliği yapacağım
30Aralık-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen etkinliğime katılmak için dilediğiniz çeşitte mandalin ve portakallı tarifler hazırlayıp resmiyle birlikte tariflerinizi blogunuzda yayınlayıp bana isim, tarif adı ve blog adresinizi belirterek mail atmanız yeterli olacaktır. Blogu olmayan arkadaşlar da katılabilirler hepinizi bekliyorum.
Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım olursa lütfen kusuruma bakmayın hepinize ulaşmaya çalışacağım.
TEŞEKKÜR EDERİM
NOT: hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
Hepimize kolay gelsin.
Merhaba Aslı Hanım ellerinize sağlıkharika olmuşlar en kısa zamanda deneyeeğim bunlaarı sevgiler...
YanıtlaSilmerhabalar aslı hanım ben bu norveç kurabiyesini denedim ama basarılı sonuç alamadım, tarifte 250ml su bardağı diyorsunuz tartım olmadığı için kendi hesabıma göre 1,5 su bardağından yaptım bide tereyağını eritip mi yoksa oda sıcaklığnda koyulacak belirtmediğinz için ben oda sıcaklığnda bekletip koydum buttermilk olmadığı için sizin belirttiğiniz gibi süte bikaç damla limon sıktım ama sonradan farkettin başka bi tarifinizde bir yemek kaşığı limon suyunu süte katıp beş dak. bekletn diyorsunuz ben bekletmeden koydum ama hepsini gectim sanırım kabartma tozunun azlığında benim ki olmadı 1.5 ölçüye bir cay kaşığı az oldu bence yazdığınız herşeye uydum dolaptada dinlendirdim ama fırından cıktıktan sonra kayış gibi oldular ve kabarmadılar sanki birkaç gün önce yapılmş gibi işin kötüsü gece yaptım sabahda yola cıktım kuzenimin bebeğini görmeye tarife çok güveniyodm güzel olur diye ama hayal kırıklığı ve hazır bişiyler almak zorunda kaldım maalasef sizce sebebi?
YanıtlaSilayse eden
merhaba,
YanıtlaSilResimde çok güzel görünüyorlar. Ancak ben de denedim, tarifi aynen uyguladım ancak hem kabarmadılar hem de çok sert oldular. Acaba yanlışlıkla biz de 1 paket kabartma tozu mu koysaydık :) Sizinkilerin kabarmasının sırrı orda mıymış acaba:s
Merhaba Arkadaşlar,
YanıtlaSilTarifi , yorumlarınızdan sonra bende 1 çay kaşığı kabartma tozu koyarak denedim, aynen dediğiniz gibi oldu. Kesinlikle kabarmadılar. Sırrı kabartma tozundaymış ama ben her zaman orjinal tarifi yazıyorum bir yanlışlık olmasın diye- hata tarifi aldığım yerin adresini de yayınlıyorum. Bir de normal de bu kurabiyeler fotoğraflarda incecik gözüküyor biraz da ordan yanıldım ince gözükmesi gerekiyor diye düşündüm ama ince olunca da yavan oluyor. Artık tarife kendi denediğim haliyle 1 paket kabartma tozu ekliyorum.
Ayşe Hanım sizin durumunuzu telafi etmek için ne yapabilirim ? Gerçekten üzgünüm.
Sanırım Bu yemeği ben denemiştim Ama Sendeki resim goze daha hos geliyor.
YanıtlaSil******Lezzetli Yemek Tarifleri*******
Krabiye kabarınca dah hos durmuş
YanıtlaSil******Lezzetli Yemek Tarifleri*******
çok güzel hoş da bir görüntüsü var denemek lazım.
YanıtlaSilkesin yapılacak listesine girdi,allah ömür verirse tabi ki .
YanıtlaSilgörüntü olarak pek beğenmedim ama tadını merak ettim doğrusu.
YanıtlaSil