Pazar, Nisan 17, 2011

Nurşen Hanım' ın Böreği

Fırında pişirilmesine rağmen , çıtır çıtır lezzetiyle kızartılmış hissi veren , yufkadan kolaylıkla hazırlandığı için oldukça pratik , harcına eklenen krema ve hindistan cevizi ilavesiyle değişik tat arayanların tercih edebileceği bir börek. Nurşen Öğretmenimize tarif için sonsuz teşekkürler. Elleri dert görmesin.

Malzemeler:

-3 adet yufka

İç Harç Malzemeleri:

-1 paket krema

-2/3 su bardağı sıvı yağ

-2/3 su bardağı su

-silme 3 çorba kaşığı hindistan cevizi

İçi İçin:

-4-5 adet haşlanmış ortaboy patates

-2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

-tuz

Üzerine Sürmek İçin:

-1 adet yumurta

-galeta unu

Yapılışı:

1. Haşladığınız patatesleri ezin ,tuz ilave ederek, kaşar peyniri rendesiyle karıştırın.

2.Tüm harç malzemelerini bir kabın içinde karıştırın. 1. yufkayı serin üzerine bolca harç sürün. 2. yufkayı serin, aynı işlemi tekrarlayın. 3. yufkayı serip tekrar her tarafını harca bulayın.

3.Yufkaları önce 4 'e sonra 8'e bölün. Sigara böreği kadar küçük sarmak isreseniz her bir üçgeni tekrar ikiye bölün. Üçgenlerin geniş kenarına iç malzemeyi koyup sigara böreği sarar gibi sarın.

4.Yumurtayı bir kaba kırıp çırpın.Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp (her bir börek için birkaç kez bu işlemi tekrarlarsanız daha etkili olur) tepsiye yerleştirin.

5.200 C fırında kabarıp kızarana kadar pişirin , sıcak servis yapın .

Benim gibi küçük sarmaya üşenip kocaman kocaman sardıysanız, dilimleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun!

12 yorum:

  1. Valla ne yalan söyleyeyim,şu an böreğin görüntüsünden yutkunmaktayım.Ellerinize sağlık.en kısa zamanda deneyeceğim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ne kadar güzel önce mercimekli börek sandım tarifi okudukça çok farklı bir börekmiş meğerse ellerine sağlık Nurşen hanımın sizede teşekkürler tarifi paylaştığınız için
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. hindistan cevizine bayılan benim için ideal bir börek olmuş.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. börek ve hindistan cevizi nasıl oldu merak ettim açıkçası...denemekte fayda var ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  5. Keske fransa'da da boyle taze yufka bulabilsek

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar, ben iç harç malzemelerine 1-2 diş sarmısağı da incecik çentip koyuyorum. Bir de böyle deneyin, bence pişman olmazsınız:))))) sevgiler, iyi günler. Dilek

    YanıtlaSil
  7. Börekleriniz nefis valla.

    sEVGİLER;

    YanıtlaSil
  8. Selam.
    Böreği de beğendim ama daha çok sitenin yeniden faaliyete geçmesine sevindim. Zevkle takip edeceğim. Sevgiler Aslı hanım.
    Betül

    YanıtlaSil
  9. Sevgili arkadaşlar , Yorumlarınıza çok teşekkür ediyorum.
    Sevgili Betül,
    Sık sık güncellemek için yorumlarınız önemli bir motive aracı oluyor. Çok teşekkür ederim.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Hafta sonu bu tarifinizi denedim. Gerçekten çok, çok nefis oldu. O kadar çabuk tükendi ki gerisi yok mu diye sordular aile üyeleri. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  11. merhabalar, bloğunu keyifle takip edenlerdenim Çok yorum yazamasamda bunu bilmenizi istedim. bu tarifin de çok değişik geldi ben, hindistan cevizi ve krema nın yaratacağı nefis tadı az çok tahmin edebildiğim için bunu en kısa zamanda deneyip bloğumda yayınlayacağım sevgiyle kalın öğretmmeninizin ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  12. denedim çook güzel oldu sağolun

    YanıtlaSil