Çarşamba, Temmuz 04, 2012

Kolay Patatesli Yufka Böreği Nasıl Yapılır / Resimlerle Yufka Böreği Yapımı


 Eğer iç  hazırsa  20  dakikada  servis  yapabileceğiniz  bir  börek.
Malzemeler:
-3  adet  hazır yufka
-Yufkaların içine  sürmek  için  yarım su  bardağı  zeytinyağı  ve  su
-Böreğin  üzerine sürmek için 1 yumurta  sarısı
Patatesli  İç  malzemeleri :
-4-5 adet  haşlanmış  patates
-4 yemek  kaşığı  zeytinyağı
-1 adet  orta  boy  soğan
-1-2  yeşil  biber/ kırmızı  biber
-maydanoz
-tuz
-isteğe  göre karabiber, kırmızı toz  biber, pul  biber
Patatesli İçin Hazırlanışı:
-İnce  doğranmış  soğanı, biberleri  yağla  birlikte  tencereye  koyup , kavurun.
-Haşlanmış  patatesleri  ezerek  ekleyip  kavurmaya  devam  edin.
-İnce  kıyılmış  maydanozları  ve  baharatları  ilave  edin.
-Hazırladığınız içi  bir  kenarda  soğumaya  bırakın.

Böreğin Hazırlanışı: 
-1  adet  yufkayı  tezgaha  yayın.


-Her  yerine  bolca  sıvı yağ  sürün
-Yağladığınız  yufkayı  bu  kez   her yerine  değecek  şekilde  suyla  ıslatın.
-Yağlanmış  ve  suyla  ıslatılmış  yufkanın  iki ucunu birleştirip, kenarları içe  kıvırarak  şekil  verin.
-Hazırlamış  olduğunuz  ve  ılıttığınız  patatesli iç malzemeyi , uzun   kenarına  düzgünce  yayın.
-Yufkayı  rulo  şeklinde  kıvırın. Dört  parmak  kalınlığında  kesin. Bu işlemleri  diğer  yufkalara da  uygulayın.
-Kestiğiniz  börek  parçalarını  tepsiye  dizin.
-Üzerlerine  yumurta   sürün.
-200 C  fırında  altı  ve üzeri iyice kızarana  kadar  20 dak.  pişirin.
Not:  Tarif  Ülkü  Kayır'dan.

19 yorum:

  1. çok güzelll:) sonuç nefis, mis:)

    YanıtlaSil
  2. Mımmm ellerinize sağlık..börek hemde patatesli olursa hiç dayanamam..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. börek çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Denedim...çok lezzetli ve görünümü çok hoş oldu bu güzel tarif için çok teşekkürler ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Aslı hanım bu ramazan iftar sofralarımızı bu börek yer aldı sık sık , teşekkür ederiz tarif için. Şimdiden iyi bayramlar size ve ailenize

    Ayşegül

    YanıtlaSil
  6. ülkü halanın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Ben bile yapabildim cok guzel tarif etmissiniz,tesekkurler

    YanıtlaSil
  8. aynısını yapıyordum ama patatesi içine koymadan önce katlama şeklinizi öğrenmiş oldum.ben katlamadan içi koyuyordum ama sararken yufka parçalanıyordu.teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. Tesadufen rastladim bu tarifinize hem patatesli hem peynirlisini yaptim, su yerine sut ve iki yumurta ve kabartma tozu da ilave ettim, muhtesem oldular, o kadar pratik ki artik boreklerimi hep bu sekilde yapacagim, tesekkurler paylasiminiz ve fotograflar icin..

    YanıtlaSil
  10. Aslı hanım kabartma tozunu neyin içinde kullandınız sütün içindemi anlayamadım ?

    YanıtlaSil
  11. Merhaba ,
    Bu tarifte kabartma tozu kullanılmıyor.

    YanıtlaSil
  12. harika bi tarif, bende yaptim nefis oldu. zeytinyagi,yumurta,süt ve yogurt kullandim yufkanin üzerine. bu güzel tarif icin tsk ederim :)

    YanıtlaSil
  13. hemen denemeliyim :))

    YanıtlaSil
  14. evet bende demedim görüntü mükemmel ama daha tadına bakmadım güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  15. bence çok güzel bir börek şekli teşekkürler. size minnettarım .

    YanıtlaSil
  16. Gerçekten harika görünüyor emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  17. İç malzeme olarak lor peyniri kullanılabilirmi.

    YanıtlaSil