Malzemeler:
-3 adet hazır yufka
-Yufkaların içine sürmek için yarım su bardağı zeytinyağı ve su
-Böreğin üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Patatesli İç malzemeleri :
-4-5 adet haşlanmış patates
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 adet orta boy soğan
-1-2 yeşil biber/ kırmızı biber
-maydanoz
-tuz
-isteğe göre karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
Patatesli İçin Hazırlanışı:
-İnce doğranmış soğanı, biberleri yağla birlikte tencereye koyup , kavurun.
-Haşlanmış patatesleri ezerek ekleyip kavurmaya devam edin.
-İnce kıyılmış maydanozları ve baharatları ilave edin.
-Hazırladığınız içi bir kenarda soğumaya bırakın.
Böreğin Hazırlanışı:
-1 adet yufkayı tezgaha yayın.
-Her yerine bolca sıvı yağ sürün
-Yağladığınız yufkayı bu kez her yerine değecek şekilde suyla ıslatın.
-Yağlanmış ve suyla ıslatılmış yufkanın iki ucunu birleştirip, kenarları içe kıvırarak şekil verin.
-Hazırlamış olduğunuz ve ılıttığınız patatesli iç malzemeyi , uzun kenarına düzgünce yayın.
-Yufkayı rulo şeklinde kıvırın. Dört parmak kalınlığında kesin. Bu işlemleri diğer yufkalara da uygulayın.
-Kestiğiniz börek parçalarını tepsiye dizin.
-Üzerlerine yumurta sürün.
-200 C fırında altı ve üzeri iyice kızarana kadar 20 dak. pişirin.
Not: Tarif Ülkü Kayır'dan.
çok güzelll:) sonuç nefis, mis:)
YanıtlaSilMımmm ellerinize sağlık..börek hemde patatesli olursa hiç dayanamam..ellerinize sağlık..sevgiler..
YanıtlaSilbörek çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDenedim...çok lezzetli ve görünümü çok hoş oldu bu güzel tarif için çok teşekkürler ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilAslı hanım bu ramazan iftar sofralarımızı bu börek yer aldı sık sık , teşekkür ederiz tarif için. Şimdiden iyi bayramlar size ve ailenize
YanıtlaSilAyşegül
ülkü halanın ellerine sağlık
YanıtlaSilHarika!
YanıtlaSilçok güzel börekler.
YanıtlaSilBen bile yapabildim cok guzel tarif etmissiniz,tesekkurler
YanıtlaSilaynısını yapıyordum ama patatesi içine koymadan önce katlama şeklinizi öğrenmiş oldum.ben katlamadan içi koyuyordum ama sararken yufka parçalanıyordu.teşekkür ederim.
YanıtlaSilTesadufen rastladim bu tarifinize hem patatesli hem peynirlisini yaptim, su yerine sut ve iki yumurta ve kabartma tozu da ilave ettim, muhtesem oldular, o kadar pratik ki artik boreklerimi hep bu sekilde yapacagim, tesekkurler paylasiminiz ve fotograflar icin..
YanıtlaSilAslı hanım kabartma tozunu neyin içinde kullandınız sütün içindemi anlayamadım ?
YanıtlaSilMerhaba ,
YanıtlaSilBu tarifte kabartma tozu kullanılmıyor.
harika bi tarif, bende yaptim nefis oldu. zeytinyagi,yumurta,süt ve yogurt kullandim yufkanin üzerine. bu güzel tarif icin tsk ederim :)
YanıtlaSilhemen denemeliyim :))
YanıtlaSilevet bende demedim görüntü mükemmel ama daha tadına bakmadım güzel gözüküyor
YanıtlaSilbence çok güzel bir börek şekli teşekkürler. size minnettarım .
YanıtlaSilGerçekten harika görünüyor emeğinize sağlık
YanıtlaSilİç malzeme olarak lor peyniri kullanılabilirmi.
YanıtlaSil