Pazartesi, Ağustos 12, 2013

Bohça Böreği Nasıl Yapılır? Fotoğraflarla Bohça Böreği Yapımı / Bohça Böreği Tarifi

Çok kolay  bir  börek  tarifi  daha ... Bohça  böreği.
İçini sade peynirli, sade kıymalı, sade patatesli  ve patatesli -kıymalı karışık  hazırlayabilirsiniz.
Ben kıymalı hazırladım.
Bir adet yufkadan 4 adet bohça böreği çıkıyor.  Malzemeler  6  yufkadan 24 adet  börek için . Siz bu ölçüleri yarıya indirebilirsiniz.

 Börek    Malzemeleri:
-6  adet yufka
-150 gr tereyağı (eritilmiş)
-1 su bardağı zeytinyağı
-1 su bardağı ılık su
- İsterseniz üzeri için çörek otu , susam
-Üzerine sürmek için 2 adet yumurtanın sarısı

İç Malzemeleri:
-500 gr kıyma
-2 orta boy kuru soğan
-karabiber , tuz
- 1 demet maydanoz
-1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:

1-   Önce  böreğinizin içini hazırlayın.  Tereyağını kıyma ile  birlikte  tencereye  alın ve kıymanın topaklanmaması için  , kaşıkla çevirerek  ve ezerek  suyunu bırakana  kadar  orta ateşte  kavurun.
Suyunu  bırakarak pişmeye  başlayan kıymanıza  ince doğranmış soğanları ekleyin . Baharatını da attıktan sonra , tencerenin kapağını kapatarak yarım saat kadar pişmeye  bırakın. İyice  suyunu  çeken  kıymalı iç hazır  olduktan sonra maydanozunu ekleyip soğuması için bir kenara koyun.


2- Tereyağı , zeytinyağı  ve  su karışımını yufkaların  üzerine sürmek için hazırlayın. Homojen bir karışım  elde edin.
3- Bir  adet  yufkayı  fotoğrafta  görüldüğü gibi açın ve her tarafına  yağlı karışımı  fırça ve kaşık yardımıyla sürün.


4- Yufkanın sağ ve sol kenarlarını  fotoğraftaki gibi ortada  birleştirin.  Tekrar   yağlayın.


5- Şimdi  alt ve üst  kenarları ortada  birleştirin ve  fotoğraftaki gibi bir kare oluşturun. Elde ettiğiniz yufkaya  tekrar   yağ sürün.

6 - Fotoğraftaki gibi 4 küşük kare elde edin ve ortalarına kıymalı  harcınızdan koyun.

7-  Karelerin uçlarını  ortada  birleştirin. Bu noktada  mümkün olduğu  kadar  kenarları düzgün yapmaya çalışın . Ben aceleyle yaptım , hepsi düzgün olamadı.
 

8-  Börekleri   tepsiye ters  çevirerek koyun.  Üzerine yumurta sarısı  sürün.  Dilerseniz  çörek otu , susam serpiştirebilirsiniz.

9-   200 C de yarım saat   kızarana  kadar  pişirin.

Pişen  böreklerinizi   servis tabağına alıp sıcak  sıcak ikram edin. Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Çok güzel ve lezzetli bir börek olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. MIMMM.Nefis olmuş.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. yapım aşamasını çok güzel resimlemişsin.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. Ben böylesine kıtırlıkta içi gayet güzel pişerek ve son derece lezzetli bir börekyemedim yemedik anneler gününde kayınvalime giderken kesin yapacağım...enfes herkes çok ama çok bayıldı..çok teşekkür ederiz bu güzel tarifi bizlerle paylaştığınız için...artanı buzdolabına koydum halen kıtırlığından hiç bir şey kaybetmdi..çıtır çıtır..ölçüler tarif harika teşekkür ederiz..:)

    YanıtlaSil