Pazar, Mart 16, 2014

Anneannenin Elmalı Tartı

Annemin  elmalı  tartını   çok   seviyoruz. Yumuşak  ,  ağızda  dağılan  bir  lezzeti   var. Tarifi  paylaşmak istedim...

Malzemeler:
 8  adet tart kalıbı
Tart  Hamuru  Malzemeleri:
-3 yumurta
-150 gr tereyağı
-1  küçük  çay  bardağı  dolusu  şeker
-3 yemek kaşığı  dolusu katı  yoğurt
-1 paket kabartma  tozu
-1 paket  vanilya
-Kulak memesi  yumuşaklığında hamur elde edecek kadar  un
İç Malzemesi:
-8 adet orta  boy Amasya elması
-1   çay   bardağı  şeker
-1  tatlı  kaşığı tarçın
Süslemek İçin:
-Pudra  şekeri
Yapılışı:
-  Oda  sıcaklığında tereyağı ile  şeker , yumurta , kabartma  tozu  ve vanilyayı  iyice  karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi  kıvamında  hamur elde edin. Hamuru  buzdolabında  dinlenmeye  bırakın.

- Elmaların kabuklarını soyarak , minik parçalar halinde dilimleyin.Tencereye  şekerle  birlikte  elmaları koyup  , suyunu çekene  kadar  pişirin. 
-Hamurdan  cevizden  biraz  büyük parçalar  koparıp tart  kalıbı  büyüklüğünde  açın. Hamuru  tartın içine  yerleştirin. Elmalı içi  kalıplara  paylaştırın.
-Üzerine kafes  şeklinde süsleme yapın.

-Çiçek ve yaprak  motifi  ekleyin. 180 C  fırında 30   dakika  pişirin.




Afiyet  Olsun!




 

5 yorum:

  1. Harika çalışmalar ellerinize sağlık, muazzam görüntü, lezzeti tahmin etmek zor değil :)
    Ağız tadıyla geçen mutlu bir hafta dilerim...

    YanıtlaSil
  2. Çok şeker olmuşlar canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Çok şık görünüyorlar. Annenizin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Suslemeler bır harıka,yemede seyret olmuş ellerine saglık.

    YanıtlaSil