Salı, Mart 11, 2014

Fırında Sebzeli Kır Tavuğu / Tavuk Yemekleri/ Tavuklu Tarifler



Tavuğun pırasayla  bu kadar lezzetli  olabileceğini hiç  düşünmemiştim. Tüm  sebzeler bütün  pişiriliyor, doğrama  yok. Soğanları da  kabuğunu  soymadan  ikiye  bölerek  koydum , daha  doğal  , iştah açıcı  bir  görünüm  oldu.  Pratik  bir yemek. Tavuğun  marine  süresini  saymazsak yaklaşık 1  saatte   hazır olabilecek bir  tarif. Çabuk  pişmesi için de  fırın  poşeti  kullandım.
Malzemeler:
4  kişilik
-4 adet tavuk but
-6  adet bebek havuç (Bütün konulacak)
-6 adet  ince  bebek pırasa (Bütün konulacak)
-4  adet  bebek  patates  (Kabuğu  soyulmadan  konulacak)
-4  adet   bebek  soğan  (Kabuğu soyulmadan  , ortadan ikiye  kesilerek konulacak)
-pişirmek için 2 adet  fırın torbası (
Marine  Malzemeleri
-1 çay bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı  üzüm sirkesi
-tuz
-1 çay kaşığı kimyon
-1  çay kaşığı karabiber
-1  tatlı kaşığı  tatlı kırmızı biber /acı da  ekleyebilirsiniz.
-defne yaprağı
-bol kekik


Yapılışı:
- Mümkünse bir gün  önceden tavuğu  marine  etmeye  başlayın. Yayvan  bir kapta zeytinyağı  , sirke , tuz  ve  tüm  baharatları  karıştırıp,  tavuk butlarına  iyice  yedirin. Buzdolabında  bekletin.

- Fırın  poşetlerine   marine  edilmiş  tavuk  butlarını, kalan marine  karışımını  ve  sebzeleri  paylaştırın.ağzını iyice  bağlayın. Poşeti bir kaç yerinden delin.  Önceden ısıtılmış  200 derece  fırında  45-60 dakika kadar  pişirin.


Afiyet  olsun!

4 yorum: