Cafelerde pastanelerde sıklıkla karşımıza çıkan bu pastanın yapımı oldukça kolay. Malzemesi az . Neredeyse yapımı 10 dakika sürmedi ve herkes tarafından çok beğenildi. Genellikle dilim dilim satılan mozaik pastayı dışardan almak yerine mutlaka evde deneyin.
Malzemeler:
- 1 su bardağı soğuk süt
-450 gr petit bisküvi
-25 gr ( Ülkerin 1 poşetinin tamamı) ya da 4 yemek kaşığı kakao
-100 gr margarin
Yapılışı:
-Büyük bir kase içine margarin ve kakoyu koyup krema kıvamına getirin. Bisküvilerin tamamını kaseye boşaltıp , ufalamadan orta büyüklükte parçalar halinde kırın.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek , bisküvileri kırmadan , homojen bir karışım elde edin.
-Alüminyum folyo üzerine alıp piramit şekli verin.
-Folyoyu kapatıp , kenarlara bastırarak pastanın şeklini düzeltin.
- Zamanınız az ise 1 saat kadar derin dondurucuda bekletin.
Dilimleyerek servis tabağına alın. Afiyet olsun.
annem yapardı eskiden nasıl severek yerdik.
YanıtlaSilartık yapamıyor mahrum kaldık mozaik pastadan.
iş başa düştü yapıp annemle beraber yiyelim bari:)
ellerinize sağlık.
sevgiler
Evet ben de çocukken annem yapardı şimdi bu kadar kolaymış yapımı da hatırlamak hoş oldu...
YanıtlaSiliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSilÇok severim mozaik pastayı :) çok hafif ve lezzetli ellerinize saglik
YanıtlaSil