Cafelerde pastanelerde sıklıkla karşımıza çıkan bu pastanın yapımı oldukça kolay. Malzemesi az . Neredeyse yapımı 10 dakika sürmedi ve herkes tarafından çok beğenildi. Genellikle dilim dilim satılan mozaik pastayı dışardan almak yerine mutlaka evde deneyin.
Malzemeler:
- 1 su bardağı soğuk süt
-450 gr petit bisküvi
-25 gr ( Ülkerin 1 poşetinin tamamı) ya da 4 yemek kaşığı kakao
-100 gr margarin
Yapılışı:
-Büyük bir kase içine margarin ve kakoyu koyup krema kıvamına getirin. Bisküvilerin tamamını kaseye boşaltıp , ufalamadan orta büyüklükte parçalar halinde kırın.
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek , bisküvileri kırmadan , homojen bir karışım elde edin.
-Alüminyum folyo üzerine alıp piramit şekli verin.
-Folyoyu kapatıp , kenarlara bastırarak pastanın şeklini düzeltin.
- Zamanınız az ise 1 saat kadar derin dondurucuda bekletin.
Dilimleyerek servis tabağına alın. Afiyet olsun.
4 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
annem yapardı eskiden nasıl severek yerdik.
artık yapamıyor mahrum kaldık mozaik pastadan.
iş başa düştü yapıp annemle beraber yiyelim bari:)
ellerinize sağlık.
sevgiler
Evet ben de çocukken annem yapardı şimdi bu kadar kolaymış yapımı da hatırlamak hoş oldu...
iyi bir site teşekkürler.
Çok severim mozaik pastayı :) çok hafif ve lezzetli ellerinize saglik
Yorum Gönder