Salı, Ocak 03, 2006
Bisküvi + Krema= Pasta
Bugün bu pastayı paylaşmazsam içim rahat etmeyecekti.Bu nedenle onlarca iş dururken bilgisayarımın başındayım.Pastanın tek önemli özelliği bisküvisinin de ev yapımı olması.Böyle bir pasta yapma fikri nereden çıktı ? Bisküvi hepimizin evinde bulunan ve acil durumlarda pastaya dönüşebilen bir malzeme. Peki alırken içeriğine dikkat ediyor musunuz?
Hidrojene bitkisel yağ içeren bisküviler çok fazla . Hidrojene bitkisel yağlar (oda ısında katı olan margarinler,trans yağlar)yüksek ısıya dayanıklı ve vücut ısısında yakılamıyor, vücudun bir parçası haline gelip kalıcı şişmanlığa sebep oluyor. Bu tür yağ içeren yiyecekleri - fast food, gofret, cips, bisküvi, hazır kek vs.- sık tüketenler obezite ile karşı karşıya ve kolay kilo veremiyorlar. Kanser riskinin yüksekliği de cabası.
İşte bu sebeple bisküvisi marketten alınıp 4 dakikada ! hazırlanacak pastayı , bisküvileri de kendim pişirdiğim için 1.5 saatte ancak dolaba koyabildim.Ve çok beğenildiği için kırıntısı kalmadı:)
Malzemeler
Bisküvi Hamuru İçin:
-3/4 bardak zeytinyağı
-2 yumurta
-1/2 bardak şeker
-kakao
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2,5 bardak un (un miktarı unun cinsine göre değişebilir . Aynı pastayı daha önce denediğimde daha fazla un kullanmıştım ve daha fazla kabarmıştı. Bu sefer kırmızı paketli Söke un kullandım ki ekmek ,poğaça yapımında iyi sonuç veriyor, fakat kek kurabiye için uygun değil. Bile bile kullandım. Unun cinsine dikkat ...)
Kreması için:
-1 lt. süt
-2 kaşık dolusu un
-2 kaşık dolusu buğday nişastası
-vanilya
-6-7 kaşık kadar esmer şeker ( bu sebeple krema bej renkte oldu)
Ve 1 adet 25 cm çapında kelepçeli pandispanya kalıbı
Yapılışı
Benim kelepçeli kalıbım 25 cm olduğu için bisküvileri yaklaşık 25 cm çapında pişirdim. Kelepçeli kalıp ne işe yarayacak derseniz, pişirdiğimiz bisküvileri aralarına krema sürerek kalıba yerleştirip öyle buzdolabına kaldırıyoruz. Pasta hazır olunca kalıptan çıkarıyoruz.Bisküvileri hazırlamak için verilen malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru üç eşit parçaya bölün.İki parçasına kakao yedirip yoğurun.Üç parça hamuru ayrı ayrı açarak- kalıp ölçüsünde- pişirin. Kelepçeli kalıba önce kakaolu bisküvi sonra bol krema (krema ılık olacak) sonra beyaz bisküvi - krema en üste son kakaolu biküviyi koyup kalan kremayı boşaltın.Üzerini çikolata ile süsleyin. Soğutup buzdolabına kaldırın.5-6 saat sonra yenmeye hazır.Kelepçeli kalıptan çıkarıp servis yapın . İncecik koyduğunuz bisküviler kabarmış olacak.Bayram için bu pastayı limonlu hazırlamayı düşünüyorum. Tek yapmam gereken hamura ve kremaya limon kabuğu rendesi eklemek.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
47 yorum var, siz de yazabilirsiniz:
Merhabalar Aslı Hn.,
Ben Aliye, Söke Un'da çalışıyorum, bahsettiğiniz kesinlikle doğru, çünkü bisküilik un apayrı bir undur, nişasta miktarı yüksek gluten yani protein miktarı çok düşük olmalıdır ki hamur lastiklenmesin, o yüzden yaparken kepek oranı yüksek ürünleri tercih edebilir ya da dışarıdan bir miktar kendiniz buğday nişastası eklemeyi deneyebilirsiniz. Çünkü bisküi, kuraibye gibi ürünlerde ağızda dağılmasını isteriz, fakat yaparken ayrı bir püf noktası var, işimden ayrı mutfağı seven bir bayan olarak şunu tavsiye edebilirim, kek, kurabiye, bisküi yaparken hamuru yoğurmamaya özellikle dikkat etmek gerekir, yoksa hamur aynen börek ekmek hamuru gibi lastiklenir, kabarmaz, yani fazla oynamamak gerekir, ben evde bisküi, biscotti ya da kurabiye yaaprken havuz gibi açıp içine malzemeleri koyup yoğurmadan unu azar azar etraftan alıp havada böyle birbirine sürttürürmüş gibi yani o yoğurma hareketini yapmadan malzemelerin birbirine karışmasını sağladığımda iyi sonuç oluyor, keki de mesela en son unu koyup kaşıkla karıştırdığımda daha iyi ağızda dağılıyor gibi geliyor, naçizane paylaşımım :)
Ellerinize sağlık, ben de kesinlikle o 4dk.da hazırlanıveren pastalardan hoşlanmıyorum, zeytinyağı kullanamadığım tarfilerde burada köyde tereyağı (kaymak diyor onlar) yapan kadınlardan alıyorum...
Tekrar ellerinize, emeğinize sağlık
Aliye
Merhaba Aslı Hanım, pastanın bisküvisinin evde yapılması çok güzel fikir. Özellikle çocuklarımızın yediği bu tarz yiyecekleri mümkün olduğunca katkısız, ev yapımı olarak sunmak çok önemli, tebrik ederim.
Sevgiler.
Şaziye
Görüntüsü muhteşem, tadı mutlaka öyledir. Limonlu yapma fikri de çok hoş... Mutlaka deneyeceğim :)
DAMLA
Aliye Hanım
işte blogumu bu nedenle seviyorum. Bu açıklayıcı , uzun yorumdan dolayı çok teşekkür ederim. Gerçekten faydalı oldu.Bundan sonra yaptığım kurabiyelere bir de bu yönden bakacağım.Sevgilerimle.
Şaziye ve Damla biz tadını ailecek sevdik. Hatta Ayşe bu sabah, pasta kaldı mı? diye sordu . Maalesef bitti.
aslı altan altundal
Merhaba Aslı Hanım
Muhteşem gözüküyor. Ben de mutlaka deneyeceğim. Elinize sağlık.
Meral
Pasta nefis görünüyor. Kurabiyesini evde yapmk da süper... Bundan sonra ben de böyle yapayım. Aliye'nin önerilerine de ayrıca teşekkür etmek isterim.
Bilmediğimiz ne çok şey öğreniyoruz birbirimizden.
Hülya Yılmaz
Mrb
Ben Isvicre den sultan,
Ben bisey sormak istiyorum. Bisküler kac derece firinda nekadar zaman pisirilmeli? Benim firinim gazli.
Simdiden tesekkürler
sultan yesildag
Aslicigim ne kadar haklisin. Ben de eskiden her seyi mutfagimda yapardim. Son gunlerde hazira dayandim biraz ama, ne yapayim.
Senin bu paylasimin ne hos olmus. Deneyecegim elbet.
Sevgiler, kizlara kocaman opucukler..
Hanife
Aslı Hanım, pasta harika görünüyor. Uzun zamandır sadece takiple yetiniyorum sitenizi. Ablam ( Meltem ATAN)her zaman bahseder sizi anmadan geçmeyiz ama nasip olmadı bir süredir
ozgen
Sevgili Aslı , cok güzel olmuş ve cok lezzetli görünüyor. Aliye hanımın verdiği bilgilerde çok degerli, notlarımı alıyorum, teşekkürler Aliye hanım.
Bende bir ara Söke un kullandım, bilinçli değil ama ? Sonra yine baska markalar almıstım, Söke un alıyorum yarın bu tarif için:)
Ellerine saglık,
sevgilerimle
Figen
FİGEN KARAVAS
Pasta bir harika...
Ellerinize sağlık Aslı hanım!
Aliye hanıma da ayrıca teşekkürler verdiği değerli bilgilerden ötürü...
ev perisi
Evde bisküi fikri harika bir fikir. Pastada çok lezzetli görünüyor. En kısa zamanda bende deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
Neslihan Yalman
Güldüm, çünkü çok hoş :), Figen, çok naziksin, ben bu bilgileri markamızı kullanın diye değil, bilinçli bayanlara ulaşabilmek adına yapıyorum, doğru kişilerle dertlerini yapmaya çalıştıklarını paylaşmak daha güzel ilerleyen bir süreç oluyor... Sadece un için değil ama aldığım tüm gıda ürünlerinde bir tüketici ve bir gıda mühendisi, aynı zamanda bu işin pazarlamasında görevli bir kişi olarak aldığım ürünlerde genelde markaya dikkat ederim, ancak o markanın uzmanlık alanı olması konusunda nedense hassasiyetim var çünkü çevremde sektörde gördüğüm kadarıyla, tabi hepsi değil ama bir firma ne kadar çok ürün gamını genişletiyorsa o kadar uzmanlık alanından uzaklaşıyor, o yüzden atıyorum bir et firmasının şekerleme gibi başka bir ürününü sırf marka diye para veren biri de değilimdir, yalnız şuna hassas olmaaya çalışıyorum, firmanın kalite belgesi ya da haccp belgesi var mı, etiketinde belirtiyor mu, bir şekilde çünkü ne yazık ki bakanlığın denetimleri yeterli olmuyor, dışarıdan denetim daha etkili, konuyu başka yerlere sürüklemeyeyim, döneyim evde bisküi fikri gerçekten güzel, ben de keki, pudingi, çorbayı, v.s. olabildiğince evde yapmaya çalışyıorum ama bazen işten vakit kalmayınca yukarıda saydığım kriterlere göre alıyorum ve tüketiyorum çünkü her şeyi yapmaya çalıştığım bir dönem cidden yıpranmıştım :)
Aliye
mrb yine ben Sultan Isvicre den. bende misir nisastasi var bu olurmu?
sultan
Aliye merhaba:)
Yok ben bunu reklam olaraka algılamadım zaten , ama oyle yansıdıysa kusura bakma , onu ifade etmek istemedim, bence gayet iyi bir bilgi derlemesi var burada, onu ifade etmeye calıstım ve bu tür tarifler için Söke un makbul ise onu da ogrendim , dediğim gibi ben daha evvelde kullandım , ama Aslı nın verdiği bilgilerde ise Bisküvi yapımında bu un iyi sonuç vermiş , dolayısıyla bende kullanacagım. zaten paylaşmak amacımız, tecrübelerimizi paylaşalım, reklam olarak algılamam ben bu tür seyleri, Sibel de daha avvel Söke undan bahsetmişti sayfasında ve orda da cok sey ögrendim ben. Çok teşekkür ederim ,
sevgilerimle
Figen
FİGEN KARAVAS
aslı ellerine sağlık. yine harika bir tarifle çıktın karşımıza. tadı eminim çok güzel olmuştur. Bu kadar emeğin sonunda yenen bir dilim nasıl da lezzetli gelmiştir.
şule
Figen Söke unu sürekli ekmek , poğaça ve pizza hamurunda kullanıyorum, çok iyi sonuç veriyor . Pasta kek, kurabiye için diğer çeşidi veya kepeklisini kullanıyorum. Tüketici olarak Söke kalitesini kesinlikle beğeniyorum.Burada unun yaptığımız kek , pasta benzeri yiyeceklere etkisini anlatmak istedim. Farklı un kullanınca farklı sonuç ortaya çıkıyor.
Sultan ben elektrikli fırında 175 C de 15 dakika kadar pişirdim . Mısır nişastası kullanabilirsin , buğday nişastası yerine.
Özgen umarım herşey yolundadır, Sevgili Meltem sanıyorum bu aralar çok yoğun ama tatil geldiğinde daha çok görüşürüz .
Şule, Şükran, Meral, Neslihan, Hanife, Hülya beğendiğize sevindim,yorumlarınıza teşekkür ediyorum zamanım kalmadığı için böyle kısaca yazıyorum. Sevgilerimle...
aslı altan altundal
Merhabalar yine ben :)
Figen doğru noktalardan algılamışız sevindim, şimdi turuncu daha doğrusu kırmızı geleneksel paketi ben evde çoğu ürün için kullanıyorum, yapımda bazı şeyler var dikkat edilecek, ondna sonrası kolay oluyor, şu pişme konusunda ben şöyle düşünüyorum, içini çekmesi istediğiniz ürünler daha düşük ve daha uzun sürede ancak diğer ürünler için yüksek ateş kısa süre uygularım, örneğin pizza, kalın kabuk istemem, içi yumuşak olsun isterim, 190-200 derecede 15 dk.da felan kabuğu kıtır kıtır bir pizza tabanı olur, içi hamur sie sıcak fırından hemen çıkarmazsnaız pişecektir, aynı ürünü düşük ısıda yapsanız kalın kabuk olur, tahta gibi olur, keza bisküi, yüksek ateş ama çok kısa süre olmalı, rulo pasta gibi düşünün? kurabiye, mesela un kurabiyesi kabuk olmasın diye olabildiğince düşük ateşte çok uzun süre pişer... ben derece olmayan tariflerde kabaca böyle düşünüyorum? Özellikle yoğrumaya ilişkin dedikelrimi mutlaka deneyin tecrübe edeceksiniz, ekmek pişirirken fırında en alta borcamda kaynar su koyarım, fırıncılar ekmek kabuğu çıtır olsun, ,kabuk kalın olmasın v.s. için buhar basarlar fırınlarına, belli bir rutubet olmasını sağlıyor, ekmek hamurunu dinlendirirken hem nemli bir bezde, veya nemli fırında dinlendiririm, hem de pişirirken böyle su koyarım içine, naçizane tavsiye yine :)
Aliye
Aliye tavsiyeler gerçekten çok iyi oldu tekrar teşekkürler . Bu tür püf noktaları mutfakta çok çok faydalı ...
aslı altan altundal
Merhaba Aslı hanım,
Size ilk defa yorum yazıyorum. Sağlıklı yemeklere karşı da gerçekten ilgim var, paylaşımlarınız için teşekkürler.
Pastanız gerçekten harika görünüyor, ellerinize sağlık.
Ben de daha önce evde yapılan bisküvi ile mozaik pasta denemiştim ve gerçekten harika olmuştu, onu da tavsiye ederim.
Zaten gerçekten de son zamanlarda piyasada satılan bisküvilerin kalitesi oldukça bozuldu, yaşım çok da büyük olmamasına rağmen çocukluğumda yediğim bisküvilerin ve o bisküvilerle yapılan pastaların tadını maalesef alamıyorum. Petibör bisküvilerle yapılan pastalar hamur gibi ve lezzetsiz oluyor.
Hazır Söke unlarında çalışan Aliye Hanım’ı bulmuşken müsaadenle bir soru sormak istiyorum.
Aliye hanım, düşük proteinli bisküvilik un, kek unu (bazı markalarda var ama bence pahalılar) yüksek proteinli ekmek unu, hatta makarna yapmak için gerekli olan semolina unu, Amerika’daki gibi her amaçla kullanılan un gibi birbirlerinin yerlerine kullanılmayan un çeşitleri neden Türkiye’de yok. Sadece özel amaçlı baklavalık böreklik diye bir çeşit un var, bu da bisküvi ve kurabiye yapmak için hiç uygun değil. Neden Söke böyle çeşitli unlar çıkarmıyor. Bu konuda ne dersiniz? Talep olmadığı için mi?
Aslı Hanım, bence siz ve sizin gibi site yahut blog sahibi olanlar bu konuda taleplerini iletseler, bence sizin sesinizi duyurma şansınız daha yüksek. Bence bunları talep etmemiz lazım, daha iyi ürünler yapabilmek için, çünkü gerçekten de Aliye Hanımın dediği gibi hem kullandığımız hammaddeler, hem de çeşitli yapma ve pişirme teknikleri ortaya çıkardığımız ürünün lezzetini çok çok etkiliyor.
Sevgiler…
Snowwhite
merhabalar Aslı hanım siteniz ve tarifleriniz çok hoş ancak ben marka reklamlarının yapılmasını hiç doğru bulmuyorum bu sitede
betül
merhaba
acaba ayri ayri hazirlanan biskuvi hamurlari ustuste konularak mi pisirilecek?
cahilligimi hosgorun...
banu87
iyi bayramlar...
ev perisi
SnowWhite bu sadece un için değil başka malzemeler için de geçerli yabancı tarifleri malzeme sıkıntısı veya çeşit azlığından uygulayamıyoruz. Tüketici olarak sesimizi duyurma konusunda da hala sıkıntılar var. İş aslında bize düşüyor , talep edeceğiz ve bunu içimizden değil gerekli yerlere ileterek yapacağız.
Betül haklısın ama bazen tecrübeleri paylaşmak gerekiyor. Tarif tutmasında malzeme gerçekten önemli , birinci unsur onun için yazdım yoksa sadece Söke kullanmıyorum, mesela Katmer unu da çok beğeniyle kullanıyorum , başka markalarda alıyorum , sabit bir marka yok benim için.
Ev Perisi hem iyi bayramlar hem de iyi tatiller diliyorum ...
Banu87ayrı hazırlanan hamurlar ayrı ayrı pişecek üst üste konmayacak .Piştikten sonra krema sürülecek. Kolay gelsin.
aslı altan altundal
Merhabalar, önce Betül Hn.a kendi adıma cevap vermek istiyorum, Betül Hn, takdir edersiniz ki yanlış anlaşılmadan yazmak istiyorum kendimi fiade edebilmek için, lütfen kötü şeyler algılanmasın, benim işim piyasada, pazarda, ya da ürünlerimle alakalı, blogları ise sadece şahsi merakımdan, işimi sevmemle de paralel tabi ki, Aslı Hn.ı neredeyse 1,5 yıldır takip ediyorum, Hatice'nin linklerinden tanımıştım, o zamanlar linklerde sadece 5 isimv vardı:), marka değil ancak paylaşımlarımızı anlatıyoruz, bütün bloglarda Dr. Oetker kabartma tozu ya da puding, Pınar Labne, v.s. denirken bu ürünlerin hammaddesi un, tabi ki bunda da insanlar paylaşımlarını anlatacaklar, çünkü para kazanmak için değil, paylaşmak için bu bloglar, yanlış mı düşünüyorum?
Şimdi de snow white'a cevap vermek istiyorum, öncelikle tabi ki bunlar arz-talep meselesi, un üretimi nasıl desem, ipin ucunun kaçtığı bir sektör, Türkiye'de kayıtlı 1100 kadar değirmen olduğu biliniyor, kayıt dışı bir ülkede kayıtlı bu ise gerisini sizlere bırakıyorum, tabi böyle bir sektörde de gıdanın her alanında olduğu gibi haksız rekabet söz konusu oluyor, çalışanınıza ne kadar sahip çıkarsanız, haklarını ne denli yerinde belgelendirirseniz, tesisinize ne kadra önem verirseniz, modern pazarlama çalışmalarına katılmayı düşünürseniz, her şeyden öte temiz, kaliteli, sağlıklı ürünler için tesisiniz ve hammadelerinizi kontrol altında tutmaya çalışır, belgelendirmek isterseniz tüm bu şartlar altında diğer firmalardan 10 adım geriden başlıyorsunuz, şu ekonomik şartları da dikkate alırsak 10 adım oluyor 100 adım. Bu şartlar altında istediğiniz ürünleri tabi ki çıkartmak mümkün ancak arz-talep dengesine fiyat paritesi de eklendiği zaman işin içinden çıkılamıyor, diğer yandna gıda kodeksimiz var, kodekste der ki unlar ikiye ayrılır: ekmeklik ve özel amaçlı un, bunları etikete yazmak zorundasınız, özel amaçlı ise ne amaç için üretildiğini yazmak yeterli, baklavalık olabilir, böreklik, bisküilik olabilir, kek için, mantı için olabilir, milyonlarca çeşit için milyonlarca tipte un üretilebilir, bütün çeşitler ve bunların sarf malzemeleri, ingrediyentleri, tümü fabrikanın taşımak zorunda olduğu bir sermayedir ve en başa dönülür, ipin ucunun kaçtığı bir sektörde rekabete dayanırken aynı zamanda titiz, gündemi takip eden, sadık müşterileri elde tutabilmek, kaçırmamak, çünkü işletmeyi takip eden, taşıyan da zaten bu müşterilerdir, nasıl desem, insan ortada kalıyor inanın... Bütün firmalar aynı şartlar içinde aynı sorumluluklarla çalışsa eşit rekabet koşullarında tabi ki müşteri taleplerini bire bir inceleyerek en azından yüzde 20'sini gerçekleştirebilmek gerçekten yerinde ve güzel bir hedef olacaktır o firma için.
Neys edaha fazla başınızı ağrıtmadan şu anda gıda mühendisi çalışan evli bir kadın ve bir anne olarak şunu paylaşmak istiyorum, evime ürünler alırken olabildiğince kendim hazırlamaya çalışıyorum, ancak satın aldığım ürünlerde de markaya, üzerindeki kalite ve haccp belgelendirmelerine, çevremden duyduğum paylaşımlara dikkat ediyorum, bunları tercih ediyorum, ipin ucunu da kaçırmamak gerekiyor, yoksa keşke benim de bir bahçem olsa, Aslı gibi fotğraflarını çekebilsem fakat olmuyor olamıyor, ne yapıyorum,olabildiğince son raddede hazır ürünler almamaya çalışıyorum, eve asitli renkli içecekler, şekerlemeler, cipsler, tablet bulyonlar,hazır sos, v.s. sokmamaya çalışıyorum...
Çok uzun bir yazı oldu ama un çeşitlerinde sonuna kadar haklısınız, ben de bir tüketici olarak un alırken kül oranalrına bakarım, şimdilik çözüm olarak onu söyleyeyim, kül ve protein miktarları çok kaba fikir verebilir, kül oranı yükske unda kepek miktarı fazladır, bu bisküi, kurabiye gibi ağızda dağılan ürünlerde idealdir, ancak baklava, börek, mantı gibi ürünlerde ise pek istenmez, o lastikliği sağlayamazsınız hamurda, ekmek apayrıdır, ekmeğin hem kabarması, lastik gibi olmayıp ağızda dağılması bir yandan da fermentasyona dayanıklı kuvvetli bir hamurunun olması istenir, ayrı bir undur ancak protein oranı 0,55 civarı unlarda farklı reçetelerle güzel sonuçlar alabilirsiniz, gerçi işin sonu ne çeşit un olursa olsun biraz da tarife ve yapan kişiye de bağlıdır, ekmeklik un ile baklava açan insanlar da tanıdım, unu, hamuru bilmek biraz işi çözer aslında? O ise ayrı bir uzmanlık alanı :)
Aliye
Merhaba,
Sevgili Aliye, verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
Tabi sözkonusu piyasa koşulları olduğunda yüzde yüz haklısın, ama inşallah ülkemiz bu sorunları da aşar demekten başka elimden bir şey gelmiyor maalesef.
Verdiğin faydalı bilgilerden yararlanacağım, bundan sonra un alırken bu değerlere (kül oranı, protein) dikkat edeceğim. Ne yapalım, daha iyisini bulamıyorsak biz de elimizdekilerle yetinmeyi bileceğiz elbette. Tekrar teşekkür ediyorum.
Sevgiler…
Snowwhite
Merhaba Aslı hanım,
yediğinize dikkat etmeniz çok güzel bravo size.Bu arada pasta nefis görünüyor en yakın zamanda bende denemek istiyorum.Hoşçakalın..
emine
Aliye hiç bir şeyi atlamamak için yorumu bir kaç kere okudum:)Kül ve protein oranları için hemen gittim benim un paketlerinde durum nedir diye baktım. Aldığım bir marka hiç bu tür oranlar belirtmemiş bir daha almamaya kara verdim. Bu oranlara dikkat edeceğim. Çünkü hazırladığım besinin niteliğini malzemenin kalitesinden , o günkü psikolojik durumuma , zaman vs kadar pek çok şey etkiliyor . Her zaman aynı standartı tuturmak konusunda bari malzemenin en iyisi ideali olduğundan emin olalım. Bu bilgiler gerçekten değerli benim için. Fırına koyduğum su sayesinde ekmeklerim gerçekten farklılaştı.Teşekkürler.
aslı altan altundal
Bu bisküviler pişirildikten sonra deep freezede filan saklanabilir mi acaba?
deneyen ya da fikri olan var mı?
gönül
Gönül ben bu bisküvi için denemedim ama normalde kurabiyelerimi koku geçirmez cam kavanozlarda derin dondurucuda saklıyorum , gayet iyi oluyor.
aslı altan altundal
Merhabalar
Tarife bayıldım . Kesin deneyeceğim. Fakat anlayamadığım bir konu var. Bisküileri kalıpta mı pişiriyorsunuz. Yoksa çiğken boyutunu kalıp büyüklüğünde pişecek şekilde nasıl ayarlıyorsunuz.
Teşekkürler
Ayşe
Merhaba Ayşe,
Tepsiye yağlı kağıt serip istediğin ölçüde bir yuvarlak veya karede olabilir şekil çiziyorsun sonra bu şeklin üzerine hamuru yayıp pişir üst üste koyduğunda çıkıntılar olursa bıçakla keserek düzeltebilirsin.Kolay gelsin...
merhaba aslı hanım ben de bu pastayı denedim.ve müthiş oldu.gönül rahatlığı ile yedik çok teşekkürler tarif için..
VALLLA ELİNİZEE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ ŞU AN HAMİLEYİM VE CANIM ÇEKTİ BU SAATTEDE İNSAN ÜŞENİYOR AMA İLK FIRSATTA DENİYECEM
merhaba Aslı hanım öncelikle bu güzel tarifleri bizimle paylaştığınız için kendi adıma teşekkür ederim...ben tarifi çok isteyerek denedim ama malesef sonuç hüsaranla sonuçlandı.ben yağ ve un oranını dengeleyemedim hamur sizin tarif ettiğiniz gibi bi kıvam almadı bunun için neye dikkat etmem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim...cevabınız için şimdiden teşekkür ederim...
Merhaba Smurf,
Hüsranla sonuçlanan tariflerime çok üzülüyorum. Un hariç tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra , ölçülü un elenerek ve yavaş yavaş yedirilerek eklenirse ve bu arada hamurun kıvamı ayarlanırsa uygun olur sanıyorum. Kolay gelsin .
canım sevgı gunun kutlu olsun blogcuda sorun var yazımı eklıyemedım bende zıyarete çıktım www.blogcu.com/yarence1
bır dılım aldım canım
bende denenmiş tarıflerı yapmak istıyorum ama bazen arkadaşlardan aldıklarım iyi sonuç vermiyor ve hemen vaz geçiyorum sızın bu tarıfınızıde bu gun için yapacağım umarım sızın kı gıbı guzel bır sonuç çıkar arkadaşım sevgi ile kal
Sevgili Aslı Hanım,
Sitenizi zevkle ve büyük bir keyifle takip ediyorum. Doğal ve katkısız ürünlere vermiş olduğunuz önem, sitenizin müdavimi olmamda büyük etken. Tariflerinizde vermiş olduğunuz bazı markalardaki unu ben içeriğinde askorbik asit bulunduğu için tercih etmiyorum. Piyasada %100 doğal unlar mevcut. Sadece tavsiye olarak belirtmek istedim. Başarılaranızın devamını dilerim. Sevgiler Fatma SOLGUN
aslı hanım merhabalar.siteler arası gezerken tarifinize denk geldim.harika gözüküyor hemen yapmaya koyulacağım ellerinize sağlık.acaba zeytin yağı yerine mısır özü kullansam tadında bir değişiklik olurmu.tarifinizi başka bir sitede isminizi vererek yayınlaya bilirmiyim.teşekkürler..
Merhabalar,
Mısır özü yağı ile de deneyebilirsiniz. Sonuçta sıvı yağ.Ayrıca tabii ki ismimle birlikte tarifimi deneyip yayınlamanız beni memnun eder. Kolaylıklar dilerim.
merhabalar esra hamın. hamurları ayrı ayrımı pişirecegız yoksa. aynı kalıpta aralarına yaglı kagıt sererek mi. sizden bi cevap almadan denemek istemıyorum. cevabınızı beklıyorum iyi akşamlar
pardon esra hamın yazmısım
Merhaba hamurlar ayrı ayrı , tek tek pişirilecek bu durum tarifin en zor kısmı. Kolaylıklar dilerim.
Merhaba Aslı hanım
Bloğunuzu şans eseri gördüm ve tarifleriniz çok ilgimi çekti. Özellikle zeytinyağı olması. 33 yaşındayım ve evime bu yaşıma kadar zeytinyağından başla yağ girmedi, bende tüm pastalarımı ve yemeklerimi zeytinyağı ile yaparım. Bunun sebebi öncelikle ailemin zeytin üreticisi olması, ikincide sağlıklı olması. Tariflerinizin hepsinii deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
aslı hanım merhablar ben sizin uzun zamandır takipcinizim benim blogum var artık ben sizi izliyorum sizde beni izleyin olmaz mı:)bloguma yorum bırakırsanız çok mutlu olurum.tarfilerinizin hepsi birbirnden harika emeğinenize sağlık.şimdiden mutlu yıllar
biraz geç kalmışım tarifi almakta ama şimdi alabildim ve öğleden sonra yapmaya başlıyorum :) teşekkürler aslı hanım :)
denediğim tariflerinizden biri gerçekten çok güzel olmuş elinize sağlık
Yorum Gönder