Sebzeleri julyen şekilde, yani kibrit çöpü gibi ince uzun doğramak gerekiyor.
Malzemeler:
-4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
-3 adet julyen doğranmış havuç
-3 adet ince julyen doğranmış sakız kabağı
-1 çay bardağı zeytinyağı
-tuz
Süslemek İçin:
-Dereotu
-Mısır
Sosu için:
-4 yemek kaşığı katı yoğurt
-2 yemek kaşığı mayonez
-2 diş sarımsak
-kuru nane
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz
Yapılışı:
- Julyen şekilde doğranmış havucu bir çay bardağı zeytinyağının üçte birini eklediğiniz tavada soteleyip, servis tabağına alın.
- Aynı şekilde julyen doğranmış sakız kabağını kalan zeytinyağının yarısı ile tavaya alıp yumuşayıncaya kadar soteleyin ve servis tabağındaki havuçların üzerine koyun.
-Aynı tavada küçük doğranmış köz biberleri soteleyerek servis tabağındaki diğer sebzelerin üzerine yayın. Fazla yağlı olursa kağıt peçete ile alabilirsiniz.
Sosu hazırlamak için yoğurdu ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırpın. Sarımsak ekleyin ve karıştırın. Nane ,tuz ve zeytinyağı katıp koyu kıvamlı sosunuzu elde edin.
Sebzelerinizin üzerine mısır taneleri serpiştirip, yoğurtlu sosu gezdirip dereotu ile süsleyin. Dereotu bu salataya ayrı bir lezzet katıyor.
Afiyet olsun !