Salı, Mart 24, 2009
Tefal ActiFry Etkinliği
Ankara'dan İstanbul'a doğru yol almak ne hoştur.... Parlak bir İstanbul sabahında, Emirgan korusunda kahve keyfinden sonra , Etiler Alkent'teki Whirpool Mutfak Sanatları Atölyesine ulaştım.
Yıllardır takip ettiğim Devletşah 'ı görür görmez tanıdım. Sonra diğer arkadaşlar- İpek, Gökçe ,Begüm,Yasemin, Zuhal Yalçın ile tanıştık. Benim için unutulmaz saatler başladı. Böyle bir etkinliğe ilk defa katıldım ve arkadaşlarla tanışmaktan mutlu oldum.
Şef Mehmet Bey eşliğinde Tefal ActiFry' la 4 ayrı tarif denedik.
1.Patates Kızartması
2.Çoban kavurma
3. Muska böreği
4. Kabak tatlısı
Tefal ActiFry 'a sadece yarım kaşık sızma zeytinyağı ekleyerek yarım kilo patates kızartması, yarım kilo etten çoban kavurma , iki yufkadan hazırlanmış muska böreği ve en sonunda kabak tatlısı pişirdik. Pişirdiklerimizi tattık , fotoğrafladık. Çok az yağla böylesine farklı lezzetleri , üstelik pratik bir şekilde yakalamak, mucize gibi birşey. Özellikle az yağla hazırlanmış patates kızartmasını çok sevdim ve çoban kavurma yumuşacık harikaydı...Yarım kilo patates 25 dakika da , kuzu eti ise 20 dakikada pişti.Muska böreğini keçi peyniri ve dereotuyla sardık ve neredeyse 20 adet börek , Tefal Actifry ın dönen haznesi sayesinde birbirine yapışmadan - inanılmaz- sadece yarım kaşık zeytinyağı ile kızardı. Sonuç olarak Taze biberiye, kekik ve sarımsak içeren tarifler , farklı bir pişirme tekniğine sahip Tefal ActiFry ile tam not aldı.
Tefal ActiFry ile değişik yağları deneyerek ve en önemlisi çok az miktarda yağ kullanarak tam anlamıyla bir sofra donatmak mümkün . Adeta tek başına bir mutfak diyebilirim.
Kullanımı kolay; İç hazne saplı tava şeklinde kolayca çıkabiliyor ve bulaşık makinasında yıkanabiliyor. Isı ayarı yapmanıza gerek yok , sadece zamanı ayarlamanız yeterli. Dilediğiniz zaman kapağı açıp , yemeğin pişip pişmediğini kontrol edebiliyorsunuz.
Son olarak Zümrüt Hanım'a bu keyifli ve lezzetli organizasyon için teşekkür ediyorum.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)