Perşembe, Aralık 31, 2009
Zencefilli Yeni Yıl Muffins (Ginger Muffins)
Sağlıklı , mutlu , dileklerimizin gerçekleştiği bir yıl olsun... Sevgilerimle...
Ginger Muffins
Malzemeler:
-2 cup un
-2 yumurta , oda ısısında
-1 çay kaşığı dolusu zencefil
-1/3 cup zeytinyağı
-2/3 cup esmer şeker
- 2 yemek kaşığı hindistancevizi
-2/3 cup ılık süt
-yarım paket kabartma tozu
-12 adet muffin kalıbı
-süslemek için ahududu
- Krem şanti
Yaplışı:
1.Yumurta ve şekeri hamur kabında, en az 10 dakika çırpın.
2. Süt ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
3. Zencefil ve hindistancevizini koyup homojen bir karışım elde edin.
4. Un ve kabartma tozunu koyup karışımı tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra yağlanmış kalıplara paylaştırın.
5. 180 C de 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tepe kısımlarından kesip krema sürün ve kapatın. En üst kısma da krema koyarak süsleyin.
Cumartesi, Aralık 05, 2009
Parathas : Bol Baharatlı Hint Gözlemesi
Gözleme , insanlık varolduğundan beri yapılıyor olabilir mi?
Doğudan batıya , pek çok yemek kültüründe ,değişik iç malzemelerle , kızartılarak veya tavada, sacda pişirilen adı farklı olsa da, doyurucu ve lezzetli olduğu için hep sevilen, kare , üçgen, yuvarlak , kıtır ya da yumuşak "gözlemelere " rastlamak mümkün. Hint gözlemesine " Parathas " deniyor. Bizimkinden farkı temelde daha bahartlı olması ve özellikle taze ve öğütülmüş kişnişin bol kullanılması. Kimyon, zencefil ve acı biberi unutmayalım. Karnabaharın ve turpun iç malzeme olarak kullanılması da , farklı tat arayanlar için tarifi denemeye değer kılıyor.
Taze kişnişe dikkat! Hiç denemediyseniz sevmeyebilirsiniz. Ayrıca şehirlerde yaşayanlar için kolay ulaşılır bir ot değil. Toz kişniş , kimyon ve zencefil kullanımı yeteri kadar fark yaratıyor zaten.
Malzemeler:
1 cup=250 ml su bardağı
Hamuru İçin:
-1 cup beyaz un
- 1 cup tam buğday unu veya kepekli un
-1/2 çay kaşığı tuz
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 /2 cup su ( gerekirse daha fazla)
Patatesli İç İçin:
-3 orta boy patates , haşlanmış
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1/4 çay kaşığı acı pul biber
-1 çay kaşığı kimyon
- bir tutam taze kişniş yaprağı ( seviyorsanız)
-tuz
-1 küçük soğan , ince doğranmış ve yağda çevrilmiş
Karnabaharlı İç İçin:
-1 adet orta boy karnabahar , haşlanmış ezilmiş
-1 çay kaşığı kişniş
-1 çay kaşığı kırmızı biber
- taze kişniş yaprakları
-tuz
--1 adet soğan ve 1-2 diş sarımsak , ince doğranmış ve yağda çevrilmiş
Turplu İç İçin:
-3 -4 adet turp , rendelenmiş
- tuz
-taze kişniş
- 1 çay kaşığı acı pul biber
-1 çay kaşığı zencefil
Gözlemeleri kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı
1. İstediğiniz iç malzemeyi hazırlayarak bir kenara koyun.
2. Yoğurma kabına unları ve tuzu alarak yağ ile karıştırın. Su ekleyerek , yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Hamuru 12 eşit parçaya bölün.
4. Her parçayı yaklaşık 16 cm çapında yuvarlak olarak açın.
5. 6 adet yuvarlak hamura hazırladığınız içi sürün .
6. Kalan diğer 6 yuvarlağı iç sürülmüş yuvarlakların üzerine kapatarak, kenarlarını yapıştırın. İşte "Parathas " hazır.
7. Yağda kızartarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)