Salı, Eylül 07, 2010
Limon Kremalı Leydi Keki
Nice emek ve uğraşı sonunda, uzun süredir hayalini kurduğum ve sonunda kavuştuğum mutfağımda, Dolores Freeley 'in kek tarifini yaparken buldum kendimi...
Malzemeler:-170 gr tereyağı oda sıcaklığında ( ben 100 gr tereyağı için 80 gr zeytinyağı kullandım)
-1 su bardağı şeker
-1/2 su bardağı süt
-1 + 3/4 su bardağı un
-2 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı vanilya
-3 yumurta beyazı
Ayrıca ben kek hamuruna bir kaç fiske limon kabuğu rendesi ekledim
Kreması İçin:-2 su bardağı pudra şekeri
-1 /4 su bardağı tereyağı
-2 yemek kaşığı koyu krema
-1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Yapılışı:1.Öncelikle un , kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın ve eleyin.
2.Başka bir kapta 3 yumurta beyazını koyulaşıncaya kadar çırpın.
3.Bir başka kapta yağ , şeker ve sütü iyice karıştırın , bu karışımı un karışımına
ekleyin sonra yumurta beyazını yavaş yavaş yedirerek ilave edin.
4.Kek hamurunu yağlanmış kalıplara dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Pişen kekleri soğumaya bırakın.
5.Kremayı hazırlamak için tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırıp 2 yemek kaşığı krema ilave edin. Limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekledikten sonra kıvam alması için karıştırın. Soğuyan keklerin üzerine sürün. Süslemek için limon kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)