Bahara adım attığımız şu günlerde taze bakla pişirmeyi unutmayalım. Baklanın dereotu ile olan muhteşem uyumuna şimdi yeşil soğan da katıldı. Nurten Teyze 'nin tarifinde zeytinyağlı bakla , kuru soğan yerine yeşil soğanla pişiriliyor , mutlaka denemelisiniz...
İşte tarif:
Malzemeler:
-500 gr. taze bakla-4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
-1 demet dereotu
-7-8 dal yeşil soğan
-tuz
-2 - 3 adet kesme şeker
-1,5-2 bardak su
Servis için : Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Sebzeler ayıklanıp doğrandıktan sonra ,yayvan bir tencereye, dereotu hariç , tüm malzemeler çiğ olarak konur.-Orta ateşte, baklalar yumuşayana dek bir saat kadar pişirilir.
-Pişmeye yakın , dereotu ekleneir.
-Yoğurtla servis edilir.
Afiyet olsun.