Cuma, Temmuz 20, 2012
Samobor'un Ünlü Tatlısı/SAMOBOR/ HIRVATİSTAN / CROATIA SAMOBOR PHOTOS / Samoborkse kremsnite
Samobor , Hırvatistan'ın başkenti Zagrep 'e sadece 25 km uzaklıkta bir kasaba ve " Samoborkse Kremsnite "adlı geleneksel tatlısıyla meşhur.
Kremalı , sütlü tatlıları sevdiğim için bana çok lezzeti geldi.
Samobor King Tomislav Meydanı ve meydanın ortasında bulunan çeşme.
Samoborkse Kremsnite yiyebileceğiniz cafeler de bu meydanda yer alıyor.
Çarşamba, Temmuz 04, 2012
Kolay Patatesli Yufka Böreği Nasıl Yapılır / Resimlerle Yufka Böreği Yapımı
Malzemeler:
-3 adet hazır yufka
-Yufkaların içine sürmek için yarım su bardağı zeytinyağı ve su
-Böreğin üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Patatesli İç malzemeleri :
-4-5 adet haşlanmış patates
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 adet orta boy soğan
-1-2 yeşil biber/ kırmızı biber
-maydanoz
-tuz
-isteğe göre karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
Patatesli İçin Hazırlanışı:
-İnce doğranmış soğanı, biberleri yağla birlikte tencereye koyup , kavurun.
-Haşlanmış patatesleri ezerek ekleyip kavurmaya devam edin.
-İnce kıyılmış maydanozları ve baharatları ilave edin.
-Hazırladığınız içi bir kenarda soğumaya bırakın.
Böreğin Hazırlanışı:
-1 adet yufkayı tezgaha yayın.
-Her yerine bolca sıvı yağ sürün
-Yağladığınız yufkayı bu kez her yerine değecek şekilde suyla ıslatın.
-Yağlanmış ve suyla ıslatılmış yufkanın iki ucunu birleştirip, kenarları içe kıvırarak şekil verin.
-Hazırlamış olduğunuz ve ılıttığınız patatesli iç malzemeyi , uzun kenarına düzgünce yayın.
-Yufkayı rulo şeklinde kıvırın. Dört parmak kalınlığında kesin. Bu işlemleri diğer yufkalara da uygulayın.
-Kestiğiniz börek parçalarını tepsiye dizin.
-Üzerlerine yumurta sürün.
-200 C fırında altı ve üzeri iyice kızarana kadar 20 dak. pişirin.
Not: Tarif Ülkü Kayır'dan.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)