Diyet yapmak bu kadar korkunç mu !!?
Evet, diyet yapmak tek öğünde sadece bu salatayı yemek zorunda olmak demek. Alıştığı tatların dışına çıkmayı sevmeyen kızımın, salatanın buğdayla hazırlandığını duyunca ilk tepkisi bu oldu.Tatması için ne kadar ısrar etsem de başarılı olamadım. Tadı bana göre gayet güzel. Sağlıklı beslenmeyi önemseyen herkesin menüsünde bulunduracağını düşündüğüm bir salata.
Organik kabuklu buğday ana malzemesi, ceviz, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, süzme peynirden hazırlanmış peynir topları , havuç, yeşil soğan , közlenmiş kırmızı biber ve cherry domates içeriyor. Kabuklu buğday çok daha lezzetli...
-Dilediğiniz miktarda kabuklu buğdayı, yıkadıktan sonra , bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu dökmeden üstünü kapatacak kadar su ilave ederek haşlayın. Yiyeceğiniz miktarı salata tabağınıza alıp kalan kısmını derin dondurucuya koyarak saklayabilirsiniz.
-Salata tabağına aldığınız buğdayınıza havuç rendesi, ceviz parçaları, zeytinyağı, tuz, domates, yeşil soğan,bir tutam taze nane ve maydanoz, peynir ve limon ya da nar ekşisi ilave edin. Salatanız hazır.
DIETSPOTLIGHT
Diyet yapanlar ve kilo kaybetmek isteyenler bu siteyi ziyaret edin:
Dietspotlight.com - the complete health and weight loss resource.
Salı, Mart 27, 2012
Cumartesi, Mart 24, 2012
Bir Osmanlı Tatlısı: Ballı Muhallebi / Muhallebi Kıvamını Tutturmak İçin Püf Noktaları
Mutfak kültürümüzde yüzyıllardır bilinen, uygulanan muhallebi, en yaygın ve sevilen sütlü tatlı ünvanına sahip.Bebeklerin de ilk tanıştığı yiyecek muhallebi ve çeşitleridir.Mutfağımızın nesilden nesile aktarılan tariflerinden biri olan muhallebi şekerle değil, tamamen balla tatlandırılıyor. Çileklisi ve muzlusu için tıklayın.
Muhallebiyi Kıvamında Pişirebilmek İçin Püf Noktaları:
-Muhallebinizi pişirmeden bir gün önce, pirinç ununu ölçerek kaba koyun ,üstünü geçecek kadar su ekleyip buzdolabında bekletin.Muhallebi kıvamının ne çok sulu ne de çok yoğun olması gerek. Kıvamı tuturabilmek için bu işlemin yapılması önemli.Pişireceğiniz zaman suyunu süzüp süte ekleyin.
-Muhallebi, hiç şeker eklemeden tamamen balla pişiriliyor . İyi kalite süzme çiçek balını,besin değerini korumak için , muhallebi kaynamaya başladıktan sonra
eklemelisiniz.Bu aşamada vanilya veya arzuya göre damla sakızı dövülerek eklenebilir.
-Sıcak muhallebiyi ocaktan alıp, bekletmeden , servis kaplarına kepçe yardımıyla yüksekten dökerek boşaltın. Böylece köpüklü bir görüntüsü olacak.
- Muhallebiniz soğuduktan sonra üzerini tarçınla veya kesme bademle süsleyebilirsiniz.
-Oda ısısında soğuttuktan sonra, buzdolabında saklayın.
Malzemeler:
-1 litre süt
-80 gr. pirinç unu
-3 çorba kaşığı silme süzme bal
-1 paket vanilya
-Süslemek için tarçın veya badem içi parçaları
Yapılışı:
-Soğuk sütü tencereye boşaltın. Önceden ıslattığınız pirinç ununun suyunu döküp, süte iyice karıştırıp tam anlamıyla homojen bir karışım elde edin.
-Orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, vanilya ve balı ekleyip karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika daha karıştırıp altını kapatın.
-Bekletmeden , servis kaplarına yüksekten boşaltın.Soğuduktan sonra buzdolabında saklayın ,servisten önce üzerini süsleyin.
Muhallebiyi Kıvamında Pişirebilmek İçin Püf Noktaları:
-Muhallebinizi pişirmeden bir gün önce, pirinç ununu ölçerek kaba koyun ,üstünü geçecek kadar su ekleyip buzdolabında bekletin.Muhallebi kıvamının ne çok sulu ne de çok yoğun olması gerek. Kıvamı tuturabilmek için bu işlemin yapılması önemli.Pişireceğiniz zaman suyunu süzüp süte ekleyin.
-Muhallebi, hiç şeker eklemeden tamamen balla pişiriliyor . İyi kalite süzme çiçek balını,besin değerini korumak için , muhallebi kaynamaya başladıktan sonra
eklemelisiniz.Bu aşamada vanilya veya arzuya göre damla sakızı dövülerek eklenebilir.
-Sıcak muhallebiyi ocaktan alıp, bekletmeden , servis kaplarına kepçe yardımıyla yüksekten dökerek boşaltın. Böylece köpüklü bir görüntüsü olacak.
- Muhallebiniz soğuduktan sonra üzerini tarçınla veya kesme bademle süsleyebilirsiniz.
-Oda ısısında soğuttuktan sonra, buzdolabında saklayın.
Malzemeler:
-1 litre süt
-80 gr. pirinç unu
-3 çorba kaşığı silme süzme bal
-1 paket vanilya
-Süslemek için tarçın veya badem içi parçaları
Yapılışı:
-Soğuk sütü tencereye boşaltın. Önceden ıslattığınız pirinç ununun suyunu döküp, süte iyice karıştırıp tam anlamıyla homojen bir karışım elde edin.
-Orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, vanilya ve balı ekleyip karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika daha karıştırıp altını kapatın.
-Bekletmeden , servis kaplarına yüksekten boşaltın.Soğuduktan sonra buzdolabında saklayın ,servisten önce üzerini süsleyin.
Perşembe, Mart 01, 2012
Anneanne Usulü Kuru Köfte
Püf Noktası: Galeta ununu evde kendiniz hazırlayın. Bayatlamış ekmekleri küpler halinde doğrayıp 100 derece fırında yarım saat tutun , soğuduktan sonra rondoda çekin. Kavanozlara doldurup buzdolabında ya da derin dondurucuda saklayın. Gerektikçe kullanın.
Malzemeler:
-300 g kıyma
-1 yumurta
-1 orta boy soğan (rendelenmiş)
-isteğe bağlı birkaç diş sarımsak (dövülmüş)
-1 tutam ince doğranmış maydanoz
-1 çay kaşığı karabiber
-2 çay kaşığı kırmızı biber
-1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası ve domates salçası karışımı (Antep usulü salça)
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı su
-yarım su bardağı kadar galeta unu
-Kızartmak için 1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Galeta unu hariç tüm malzemeleri çok iyi yoğurun. Pürüzsüz yumuşak ve homojen bir karışım elde edin.Galeta ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra, şekil verip yağda kızartın. Kızarmış biber, ve elma dilimi patatesle servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)