Gerçekten çok çekici bir görüntüsü var gül tatlısının.Üstelik gül şeklini vermekte o kadar zor değil... Bu tatlının tarifini pek çok yerde bulabilirsiniz. Fakat Zeytinağacı tarifinin önemli bir özelliği var: Margarin veya tereyağı içermemesi . Az miktarda zeytinyağı ile bu güzel görüntü ve farksız lezzeti elde edebileceksiniz.
Tarif halam Ülkü Kayır 'a aittir.
Malzemeler
Hamur İçin:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- birkaç fiske limon kabuğu
- 1 pakat kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
- 3 subardağı su
- 3 su bardağı şeker
- birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Öncelikle Şerbet pişirilir. Birkaç taşım kaynatılarak ,koyu kıvamda olmayan bir şerbet hazırlanır. Soğumaya bırakılır.
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır.Un ve kabartma tozu yavaş yavaş eleyerek eklenir.Kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edilir.Hamur merdaneyle 3-4 mm kalınlığında açılarak, küçük ağızlı su bardağıyla veya çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir.
Gül Şekli Nasıl Verilir?
Hamurdan kesilen yuvarlaklardan ( su bardağı ağzıyla kesebilirsiniz) 5 tanesi (4 olursa gül şekli olmaz), birisi diğerinin yarısının üstüne gelecek şekilde yanyana dizilecek.Kalın rulo hailnde sarılacak, ve ortadan ikiye kesilecek. Böylece iki adet gül elde etmiş olacaksınız.
Güllerin ortasına fındık koyarak tepsiye dizin. 180 C de kızarana kadar pişirip , ılık şerbeti gezdirin. Şerbetin çekmesi için tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatmayı unutmayın.Bir gün dinlendikten sonra ikram edebilirsiniz . Afiyet olsun.