Arkadaşlar tatil nedeniyle bir süredir paylaşımım olamadı. Bu arada dondurma yapma çalışmalarım da devam etti. Dondurmalarımın kesinlikle yumurta ve hazır krema içermesini istemediğimden saf saleple yapılan tariflere yöneldim.
"Oktay Usta 'nın Mutfağından "kitabında bu tarifi buldum .İlk deneme çok başarılı oldu lezzeti, sünerek uzaması hatta renginin beyazlığı kesinlikle Mado 'yu aratmıyordu. İkinci yapışta tepeleme bir tatlı kaşığı salep koyduğum için dondurmanın rengi koyulaştı. Salep ve şeker miktarına çok dikkat ederek bu muhteşem dondurmayı mutlaka deneyin. Rengiyle , lezzetiyle ve kıvamıyla Mado 'dan ayırtedilemeyeceği konusunda bana hak vereceksiniz.
Bir süre daha bilgisayar başında olamayacağım için tekrar görüşene kadar sağlıcakla kalın.Sevgilerimle...
Malzemeler
- 1 kg pastörize süt
- 250 gr şeker
- 3 gr (1 tatlı kaşığı ) saf salep
- 1 paket vanilya
- Önce şeker, salep ve vanilyayı bir kapta karıştırın.
- Sütü tencereye alarak ılıtın ve yavaş yavaş karışımı (şeker, salep, vanilya) ekleyin. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Orta hararetli ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın.
- Muhallebi kıvamına gelince altını kısıp yaklaşık 40 -50 dakika kaynatın. Dibine tutmaması için karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Dondurma karışımı soğuduktan sonra kalıba alıp derin dondurucuya koyun ara ara karıştırmayı ihmal etmeyerek dondurun .Servise hazır hale gelince bıçakla keserek tabaklara alın.