Aşiyan Koleji öğrencilerinin hayvan barınağı yararına yaptıkları kermes için hazırlandı bu kurabiyeler. Aslında hayvan şeklinde kurabiye kalıpları kullanacaktım ama özellikle gingerbread man istendi. Kurabiye hamuru zencefilli , tarçınlı , portakallı ve bol pekmezli yani oldukça besleyici. Tarif www.ruki.org dan.Süslemeler ise tamamen Zeynep ve Ayşe 'ye ait.
Malzemeler:
-230 gr tereyağı
-2/3 cup(170 gr)şeker(kahverengi şeker veya 1-2 kaşık pekmezle yumuşatılmış tozşeker)
-2 büyük yumurta
-5 cup + 2 yemek kaşığı un (1 cup un =145 gr)
-190 ml pekmez
-1/2 tatlı kaşığı tuz
-1 portakal kabuğu rendesi
-1/2 tatlı kaşığı karbonat(Ben yarım paketten biraz az kabartma tozu kullandım.)
-1 yemek kaşığı (silme) zencefil + 1 tatlı kaşığı
-1 yemek kaşığı (silme) tarçın
-1 tatlı kaşığı (silme) toz karanfil (eklemedim)
Süslemek içi:
-Pudra şekerli Icing ve renkli şeker hamuru
Pudra şekerli Icing:
-2 cup elenmiş pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı süt veya sıvı vanilya
-1 çorba kaşığı su
Malzemeleri karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin.Daha katı olması için fazladan pudra şekeri ekleyebilirsiniz.Ucu incecik kesilmiş torbayla sıkın.
Yapılışı:
-Önce baharatlar , un (eleyerek) ve kabartma sodasını karıştırın. Bir kenara koyun.
-Yağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırın.Yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Pekmezi ekleyin , iyice karıştırın.Portakal rendesini atın. Tuzla birlikte (un +karbonat + baharat karışımını ) ekleyin ve iyice yoğurun.
-Hamuru buzdolabında 1 gece bekletin।Derin dondurucuda 1 saat bekletmekte yeterli oluyor.
-Hamuru parça parça buzdolabından alarak şekil verin ve önceden ısıtılmış 175 C fırında 10-15 dakika pişirin.Soğuduktan sonra üstlerini süsleyebilirsiniz.