Perşembe, Mart 26, 2015
Enginaryarık: Enginar Severlere Duyurulur !
Enginarı limonlu suda haşlayıp , diğer tarafta tıpkı karnıyarık içi hazırlar gibi kıymalı iç hazırlıyorsunuz. Bu harcı enginarlara bölüştürüp domates ve biberle süsledikten sonra fırına vererek 15- 20 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Perşembe, Mart 05, 2015
Minestrone Çorba / İtalyan Çorbası /Sebze Çorbası
Kokusuyla , lezzetiyle insanları kendisine çeken bir yemek: Minestrone. İtalyanların belki de makarnadan sonra en çok bilinen yok yok çorbası.
En önemli özelliği malzemelerin bol ve çeşitli kullanılması. Aslında bu çorbayı herkes kendince yeniden yorumlayabilir. Özgürce koyun tencerenize mevsimine göre sebzelerinizi , kaynatın ve içini boşalttığınız somun ekmeğe doldurarak sıcacık çorbanızı için.
Mevsimine Göre Minestrone
Malzemeler
-2 adet orta boy havuç
-1 adet iri soğan
-2 -3 diş sarımsak
-2 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-2 bardak domates püresi
-1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 4 yemek kaşığı yıldız şehriye ya da düdük makarna ya da bulgur
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı haşlanmış barbunya veya nohut veya fasulye
-15 adet taze fasulye
-1 adet ince pırasa
-3 adet orta boy patates
-1 adet kabak
-6-7 adet karnabahar çiçeği
- su veya et suyu veya tavuk suyu
-maydanoz fesleğen veya nane
- 3 dal kereviz sapı ve yaprakları
-tuz , kırmızı pul biber
Not : Ispanak, pazı, brokoli ve et suyu yerine kıyma da eklenebilir.
Yapılışı
Tüm sebze malzemeleri küçük küçük küp küp doğrayın.
Tencereye yağ, soğan ve sarımsağı ekleyin . Havuç, yeşil fasulye , biberler, pırasayı koyun .Tencerenin kapağını kapatarak pişirin. Sonra domates püresini döküp, salçayı ekleyip, şehriye hariç diğer malzemeleri koyup, yarım saat kadar kısık ateşte kaynatın. En son şehriyeleri katın ve 15 dakika kadar pişirin, kıyılmış maydanoz , fesleğen veya nane ile süsleyin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)