Cumartesi, Aralık 24, 2011
Hüznün Sesi -Imany/You will never know
Muhteşem bir ses ve yorum! Müzik insanı böylesine etkiliyor işte...Hüzün sarıyor her yeri.Bir yandan da gitarın sesiyle bu şarkı hiç bitmesin diyorsunuz. Sizinle paylaşmak istedim.
It breaks my heart ‘cause I know you’re the one for me
Don’t you feel sad there never was a story
Obviously it'll never be
You will never know
I will never show what I feel, what I need from you no
And you will never know
I will never show what I feel, what I need from you
With every smile comes my reality irony
You won’t find out what has been killing me
Can’t you see me, can’t you see?
And you will never know
I will never show what I feel, what I need from you no
And you will never know
I will never show what I feel, what I need from you
No no you will never know
I will never show what I feel, what I need from you no
No no no no you'll never know
No no no no you'll never know
No no no no love me love me love me love me no
And you will never know
I will never show
What I feel
What I need from you no no no
You will never know
And I will never show no no no
What I feel
What I feel
What I feel
What I need
What I need from you no.
Salı, Aralık 13, 2011
Kolay Kurabiye
Kurabiyeler çok kolay hazırlanıyor.Hafif ve ağızda dağılan un kurabiyesi kıvamında bu kurabiyeleri baharatlarla da tatlandırabilirsiniz. Benim favorim tarçın, zencefil ve hindistancevizi. Ayrıca kurabiyeleri ağzı sıkıca kapatılmış kavanoza koyup derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz. Krema veya çikolata ile süsleyebilirsiniz.Ve kesinlikle şık kutulara kurabiye doldurup hediye etmek herkesi memnun eder tabii hediye ettiğiniz kişi diyette değilse !
Malzemeler:
-125 gr tereyağı (oda ısısında)
-Yarım su bardağı zeytinyağı
-1 yumurta
-1 su bardağı buğday nişastası
-1 su bardağı pudra şekeri
-Yaklaşık 2 su bardağı un (Aldığı kadar un)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri yoğurun , unu yavaş yavaş ilave edip ,kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Kalıptan sıkarak şekil verin. 180 C de üzerini fazla kızartmadan beyaz şekilde pişirin.
Tarif için İrem 'in annesine teşekkürler.
Malzemeler:
-125 gr tereyağı (oda ısısında)
-Yarım su bardağı zeytinyağı
-1 yumurta
-1 su bardağı buğday nişastası
-1 su bardağı pudra şekeri
-Yaklaşık 2 su bardağı un (Aldığı kadar un)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri yoğurun , unu yavaş yavaş ilave edip ,kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Kalıptan sıkarak şekil verin. 180 C de üzerini fazla kızartmadan beyaz şekilde pişirin.
Tarif için İrem 'in annesine teşekkürler.
Pratik Mahlepli Simit ve Poğaça
Aslında tarif poğaça olarak verilmişti ama kızım mahlepli susamlı simiti çok sevdiği için hamurun bir kısmını simit şeklinde pişirdim. Simit şekli verip bol susam ve haşhaşla yapılabileceği gibi içine peynirli veya kıymalı bol bibeli domatesli iç konularak poğaça şeklinde de tüketilebilir. Peynirli yaparsanız üzerine çörek otu, kıymalı, biberli domatesli yaparsanız da bol susam serpmeyi unutmayın. Çok yumuşak , ağızda dağılan ve mahlepten dolayı da damakta değişik tat bırakan bir tarif...Aynı hamurdan hem simit hem de poğaça yapabilirsiniz ,oldukça pratik.
Malzemeler:
- 125 gr. tereyağı
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 çay bardağı yoğurt
-2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üstüne sürmek için ayrılacak)
-1 tatlı kaşığı mahlep
-3 çorba kaşığı toz şeker(silme)
-1,5 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
-2,5 su bardağı kadar un ( Un miktarı kullandığınız unun cinsine göre değişebilir bu nedenle yavaş yavaş yedirerek ekleyin)
Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeleri karıştırın. En son unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edin. İsterseniz ceviz büyüklüğünde parçalar alarak simit şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam ya da haşhaş tohumu serpiştirin.İsterseniz poğaça şekli verin.İçine maydanozlu peynirli iç veya bol domates , yeşil biber ve kıyma ile pişirdiğiniz içi koyun. Domatesli kıymalı iç koyarsanız fırına vermeden önce hamuru enlemesine çizin, böylece daha iyi pişmesini sağlamış olursunuz. 200 C de pişirin.Afiyet olsun.
Tarif için değerli komşum ve bu harika köpeğin ,"Şila'nın annesi " Filiz Hanım'a teşekkürler.
Malzemeler:
- 125 gr. tereyağı
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 çay bardağı yoğurt
-2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üstüne sürmek için ayrılacak)
-1 tatlı kaşığı mahlep
-3 çorba kaşığı toz şeker(silme)
-1,5 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
-2,5 su bardağı kadar un ( Un miktarı kullandığınız unun cinsine göre değişebilir bu nedenle yavaş yavaş yedirerek ekleyin)
Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeleri karıştırın. En son unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edin. İsterseniz ceviz büyüklüğünde parçalar alarak simit şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam ya da haşhaş tohumu serpiştirin.İsterseniz poğaça şekli verin.İçine maydanozlu peynirli iç veya bol domates , yeşil biber ve kıyma ile pişirdiğiniz içi koyun. Domatesli kıymalı iç koyarsanız fırına vermeden önce hamuru enlemesine çizin, böylece daha iyi pişmesini sağlamış olursunuz. 200 C de pişirin.Afiyet olsun.
Tarif için değerli komşum ve bu harika köpeğin ,"Şila'nın annesi " Filiz Hanım'a teşekkürler.
Salı, Aralık 06, 2011
Sevimli ve Kullanışlı Bir Limon Sıkacağı /Koziol Limon Sıkacağı
Gördüğüm ve kullandığım en iyi limon sıkacağını sizinle paylaşmak istedim. Limon sıkmak mutfakta en çok yaptığım işlerden biri.Bugüne kadar kullandığım ürünlerde ya limonu sıkmak zordu ya limon çekirdekleri de limon suyuyla birlikte dökülüyordu ya da limon suyunu küçük bir kaba boşaltırken suyun bir kısmı dışarı akıyordu. Kağıttan kayık şekilli ve mutfağıma uygun sarı rengiyle, bu tasarım benim için çok severek kullandığım bir ürün haline dönüştü.
Bugünlerde çok beğendiğim bir başka tasarım ise öğrencimin öğretmenler gününde bana hediye ettiği kalp şeklinde doğal taş üzerine yazılmış " I love you teacher " yazısı. Küçük çocukların kendilerini ifade edişleri de böylesine içten ve samimi. Muhtemelen onun için çok değerli olan kalp şeklinde doğal taşı- nereden nasıl buldu bilmiyorum-sevgisini göstermek için vermesi beni çok duygulandırdı.
Bugünlerde çok beğendiğim bir başka tasarım ise öğrencimin öğretmenler gününde bana hediye ettiği kalp şeklinde doğal taş üzerine yazılmış " I love you teacher " yazısı. Küçük çocukların kendilerini ifade edişleri de böylesine içten ve samimi. Muhtemelen onun için çok değerli olan kalp şeklinde doğal taşı- nereden nasıl buldu bilmiyorum-sevgisini göstermek için vermesi beni çok duygulandırdı.
Cumartesi, Aralık 03, 2011
Portakallı Çikolatalı Kekle Yaza Özlem
Daha kışın başındayız ama ben şimdiden yaza özlem duymaya başladım. Bu yıl kış erken geldi. Kuru soğuk ve gri gökyüzü bıkkınlık etkisi yapıyor. Saat ayarlaması nedeniyle havanın erken kararması da insanın enerjisini azaltıyor. Neyse bizi gülümsetecek yazdan kalma bir tarif var elimde.Kekte çikolata olmamasına rağmen, portakal suyu ve kakao ile muhteşem bir lezzet oluyor.Güzel bir film ve kahve eşliğinde iyi gidecek bir tarif!
Portakallı Çikolatalı Kek
Malzemeler
Dikkat küçük kek kalıplarında pişirirseniz iyi sonuç verir.
24 kağıt kek kalıbı
♥4 adet yumurta
♥ 1 cup toz şeker
♥1/2 cup zeytinyağı
♥1 adet orta boy portakalın suyu
♥1 adet orta boy portakalın kabuğunun rendesi
(ince rende ile rendelenecek, beyaz kısımları karışmayacak , acımsı olabiliyor.)
♥1 cup ılık süt
♥1 paket vanilya
♥1 paket kabartma tozu
♥3 çorba kaşığı dolusu kakao
♥2 cup elenmiş un
Yapılışı Oda ısında olan yumurtaları , hamur kabına kırıp şekeri ekleyin , mixerin en yüksek hızında kabarıp beyazlaşana kadar (20 dak.) çırpın. Zeytinyağı, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve kakaoyu ekleyerek önce kaşıkla sonra mixerle hafifce karıştırın (yumurta ve şeker karışımının kabarıklığı sönmesin)ve homojen bir kek hamuru elde edin.Vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek hazırladığınız un karışımını , eleyerek kek hamuruna karıştırın. Fırını önceden 160 C ye ısıtın.Kek hamurunu küçük kalıplara kalıplara bölüştürün. Bekletmeden ısınmış fırına verin. 15- 20 dakika pişirin. Fırında fazla bekletmek kurumalarına sebep oluyor.Piştiğini bıçak yardımı ile kontrol edip hemen fırından çıkarın. Soğuduktan sonra üzerine çikolatalı pasta kreması ile veya çikolata sos ile süsleyin. Afiyet olsun.
Portakallı Çikolatalı Kek
Malzemeler
Dikkat küçük kek kalıplarında pişirirseniz iyi sonuç verir.
24 kağıt kek kalıbı
♥4 adet yumurta
♥ 1 cup toz şeker
♥1/2 cup zeytinyağı
♥1 adet orta boy portakalın suyu
♥1 adet orta boy portakalın kabuğunun rendesi
(ince rende ile rendelenecek, beyaz kısımları karışmayacak , acımsı olabiliyor.)
♥1 cup ılık süt
♥1 paket vanilya
♥1 paket kabartma tozu
♥3 çorba kaşığı dolusu kakao
♥2 cup elenmiş un
Yapılışı Oda ısında olan yumurtaları , hamur kabına kırıp şekeri ekleyin , mixerin en yüksek hızında kabarıp beyazlaşana kadar (20 dak.) çırpın. Zeytinyağı, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve kakaoyu ekleyerek önce kaşıkla sonra mixerle hafifce karıştırın (yumurta ve şeker karışımının kabarıklığı sönmesin)ve homojen bir kek hamuru elde edin.Vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek hazırladığınız un karışımını , eleyerek kek hamuruna karıştırın. Fırını önceden 160 C ye ısıtın.Kek hamurunu küçük kalıplara kalıplara bölüştürün. Bekletmeden ısınmış fırına verin. 15- 20 dakika pişirin. Fırında fazla bekletmek kurumalarına sebep oluyor.Piştiğini bıçak yardımı ile kontrol edip hemen fırından çıkarın. Soğuduktan sonra üzerine çikolatalı pasta kreması ile veya çikolata sos ile süsleyin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)