Varazdin , Zagreb 'e 80 km uzaklıkta. Barok tarzı yapılarla süslenmiş , orjinalliği asla kaybolmamış sokaklarda adımlamak baş döndürüyor.
Cumartesi, Ekim 27, 2012
Hırvatistan / Varazdin / Croatia Varazdin Photos
Hırvatistan'da aklımın kaldığı şehir : Varazdin. Aynı zamanda , bize bu güzel şehri tanıtan Hırvat arkadaşım Vesna'nın memleketi. Bir yaz festivalinde orada bulunmayı çok isterdim. Ağustos sonu başlayıp, Eylül başında biten ve 10 gün süren Spancir festivali çok eğlenceli geçiyormuş ve şehre turistler akın ediyormuş.Pek çok ünlü müzisyende festivale katkıda bulunuyormuş.
Varazdin , Zagreb 'e 80 km uzaklıkta. Barok tarzı yapılarla süslenmiş , orjinalliği asla kaybolmamış sokaklarda adımlamak baş döndürüyor.
Varazdin , Zagreb 'e 80 km uzaklıkta. Barok tarzı yapılarla süslenmiş , orjinalliği asla kaybolmamış sokaklarda adımlamak baş döndürüyor.
Perşembe, Ağustos 16, 2012
Trakoscan Şatosu / Hırvatistan Fotoğrafları/ Hırvatistan 'da Gezilecek Yerler/ Croatia / Trakoscan Castle Photos
Trakoscan Şatosu , başkent Zagrep 'in kuzeyinde Varazdin bölgesinde yer alıyor . Geçmişi 14 . yüzyıla dayanan şato , pek çok kez el değiştirdikten sonra 1569 'da asil Hırvat Draskoviç ailesine geçmiş .
19 . yüzyılda romantizmin etkisiyle yenilenen dekorasyonu , barok ve gotik tarzı eşyalarla oldukça etkileyici. Aslında daha önce böyle rengarenk bir şato gezmemiştim. İlham almak isteyenler için fotoğraflar:
Çalışma masası ve kütüphane , yeşil döküm soba ise gerçekten bir sanat eseri.
Ahşap oymalarla çerçevelenmiş şömine ve renkli döşenmiş koltuklar.
Bir başka döküm soba...
Ahşap kanepe...
Yemek salonu...
Yatak odası...
Yatak odası tuvalet masası ...
Yatak odasında bulunan beyaz romantik soba...
Gösterişli iç kapılar...
Şömine köşesi...
Gotik dolap...
Bir başka etkileyici soba daha...
Tavan süslemesi...
Tek kişilik yatak odası...
İç avludan mutfak bölümüne geçiliyor.
Kuyu üzerindeki ferforje horoz figürüne bayıldım.
Trakoscan şatosu mutfağında kek ve kurabiye kalıpları... Pasta servis tabağı ve iğne işi örtüye dikkat...
Mutfağın ortasında bulunan taş fırın.
19 . yüzyılda romantizmin etkisiyle yenilenen dekorasyonu , barok ve gotik tarzı eşyalarla oldukça etkileyici. Aslında daha önce böyle rengarenk bir şato gezmemiştim. İlham almak isteyenler için fotoğraflar:
Çalışma masası ve kütüphane , yeşil döküm soba ise gerçekten bir sanat eseri.
Ahşap oymalarla çerçevelenmiş şömine ve renkli döşenmiş koltuklar.
Bir başka döküm soba...
Ahşap kanepe...
Yemek salonu...
Yatak odası...
Yatak odası tuvalet masası ...
Yatak odasında bulunan beyaz romantik soba...
Gösterişli iç kapılar...
Şömine köşesi...
Gotik dolap...
Bir başka etkileyici soba daha...
Tavan süslemesi...
Tek kişilik yatak odası...
İç avludan mutfak bölümüne geçiliyor.
Kuyu üzerindeki ferforje horoz figürüne bayıldım.
Trakoscan şatosu mutfağında kek ve kurabiye kalıpları... Pasta servis tabağı ve iğne işi örtüye dikkat...
Mutfağın ortasında bulunan taş fırın.
Cuma, Temmuz 20, 2012
Samobor'un Ünlü Tatlısı/SAMOBOR/ HIRVATİSTAN / CROATIA SAMOBOR PHOTOS / Samoborkse kremsnite
Samobor , Hırvatistan'ın başkenti Zagrep 'e sadece 25 km uzaklıkta bir kasaba ve " Samoborkse Kremsnite "adlı geleneksel tatlısıyla meşhur.
Kremalı , sütlü tatlıları sevdiğim için bana çok lezzeti geldi.
Samobor King Tomislav Meydanı ve meydanın ortasında bulunan çeşme.
Samoborkse Kremsnite yiyebileceğiniz cafeler de bu meydanda yer alıyor.
Çarşamba, Temmuz 04, 2012
Kolay Patatesli Yufka Böreği Nasıl Yapılır / Resimlerle Yufka Böreği Yapımı
Malzemeler:
-3 adet hazır yufka
-Yufkaların içine sürmek için yarım su bardağı zeytinyağı ve su
-Böreğin üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Patatesli İç malzemeleri :
-4-5 adet haşlanmış patates
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 adet orta boy soğan
-1-2 yeşil biber/ kırmızı biber
-maydanoz
-tuz
-isteğe göre karabiber, kırmızı toz biber, pul biber
Patatesli İçin Hazırlanışı:
-İnce doğranmış soğanı, biberleri yağla birlikte tencereye koyup , kavurun.
-Haşlanmış patatesleri ezerek ekleyip kavurmaya devam edin.
-İnce kıyılmış maydanozları ve baharatları ilave edin.
-Hazırladığınız içi bir kenarda soğumaya bırakın.
Böreğin Hazırlanışı:
-1 adet yufkayı tezgaha yayın.
-Her yerine bolca sıvı yağ sürün
-Yağladığınız yufkayı bu kez her yerine değecek şekilde suyla ıslatın.
-Yağlanmış ve suyla ıslatılmış yufkanın iki ucunu birleştirip, kenarları içe kıvırarak şekil verin.
-Hazırlamış olduğunuz ve ılıttığınız patatesli iç malzemeyi , uzun kenarına düzgünce yayın.
-Yufkayı rulo şeklinde kıvırın. Dört parmak kalınlığında kesin. Bu işlemleri diğer yufkalara da uygulayın.
-Kestiğiniz börek parçalarını tepsiye dizin.
-Üzerlerine yumurta sürün.
-200 C fırında altı ve üzeri iyice kızarana kadar 20 dak. pişirin.
Not: Tarif Ülkü Kayır'dan.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)